Ekologisk bakning malt korn ljus, enzymaktivt 250 g
114,68 kr*
Tillgänglig via 500.
Tillgängligt, leveranstid: 3-5 dagar
- Idealisk för lätta bakverk som rullar, bullar, saltstänger, vallmofrö efterrätter etc.
- Säkerställer vacker brynning och krispiga bakverk
- Förbättrar groddarna i degen
- För en stark maltsmak och stark smak
- Hållbart producerad i Österrike
- Ekologiskt certifierad och utan tillsatser
- Enzymaktiva
Ekologisk bakning malt kornmalt ljus, enzymaktiv.
Denna bagerimalt lämpar sig för produktion av lätta bakverk som rullar, bullar, saltstänger, vallmofrödesserter etc. och förbättrar smaken och skorpegenskaperna hos dina bakverk.
Bakmalt är en malt som vanligtvis framställs av korn, vete eller råg. Spannmålet är gjort för att gro under varma och fuktiga förhållanden. Den grodda spannmålen torkas sedan och mals fint. Bakmalt är den perfekta tillsatsen för dina bakverk! Tillsatsen av bagerimalt påskyndar jäsningsprocessen eftersom jästen får tillgång till fler näringsämnen och kan arbeta bättre. Bakmalt förbättrar också smaken på bakverken.
Ekologisk bagerimalt kornmalt ljus i en överblick:
- Förbättrar smaken på bakverk
- Säkerställer vacker brynning och krispiga bakverk
- Förbättrar groddarna i degen
- Arbetar med naturens egna enzymer
- Kan också kokas upp som en varm dryck (maltkaffe).
- Enzymaktiv
- Färg: brun, gul till vitaktig
- Doft: frisk, maltbaserad
- Struktur: mjölliknande, som fullkornsmjöl.
- Certifierad ekologisk: Testnummer: AT-BIO-501
- Ursprung: Österrike - Jordbruk
Användning:
För att inte dra ut vatten ur degen är det bra att först blanda bakmalt med vatten så att den kan svälla. Tillsätt ca 10-20 g bakmalt till 1 kg mjöl (beroende på önskad färgning och smak).
Produktionsprocessen:
Spannmålet har grottat. Detta aktiverar bakterien. Enzymerna börjar arbeta. Vid exakt rätt tidpunkt för groddning avbryts tillväxten av den nybildade plantan genom försiktig torkning. Från och med nu talar vi om malt. För att kunna användas i bakverk bearbetas malten professionellt till maltmjöl i Leimüller kvarn.
Mikrobiologiska kvalitetskriterier:
- Fukt: mindre än 14
- Mikrobiologi: fri från salmonella, felfri mikrobiologi
- Mykotoxiner: under respektive gränsvärden.
Innehåll:
- 250 g
- 500 g
- 1 kg
Förvaring:
Förvaras hygieniskt, svalt och torrt.
Ursprung: | Österrike |
---|---|
Kvalitet: | 100% naturliga ingredienser, GMO-fri |
Logga in
Lita på den över 400 år gamla traditionen och expertisen hos Leimüller, den österrikiska tillverkaren av högkvalitativt, GMO-fritt foder för husdjur, husdjur och vilda djur. Leimüller lägger särskild vikt vid strikta kvalitetskontroller och använder endast noggrant utvalda råvaror, varav de flesta kommer från lokala bönder. Kombinationen av regionala ingredienser och modern bearbetning säkerställer näringsrikt och skonsamt foder som stödjer dina djurs hälsa och vitalitet. Upptäck det breda produktsortimentet hos Agrarzone och ge dina djur det bästa – med Leimüller.
Tillverkarinformation
Ansvarig person