Hoppa till huvudinnehåll

Haberfellner Speltmjöl typ 630 / W 700 slätt

Speltmjölet lämpar sig för många aromatiska matlagnings- och bakrecept.

Haberfellner Speltmjöl typ 630 (enligt tysk typografi) / W 700 (enligt österrikisk typografi) är en av klassikerna bland hushålls- och kakmjöl och kan användas i nästan alla konventionella bak- och matlagningsrecept i stället för vetemjöl. Oavsett om det handlar om bakverk, kakor, pajer, nudlar, dumplings eller nötta brödbröd - dinkelmjölet är en riktig allroundare i köket! Endast den bästa österrikiska speltmalmen mals till speltmjölet typ 630 / W 700 smooth. Spelt är garanterat GMO-fritt och kontrolleras strikt med hjälp av bekämpningsmedel.

Speltmjöl typ 630 / W 700 smidigt i ett svep:

  • Lämplig för nästan alla recept
  • Alternativ till vetemjöl
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikisk spannmål
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
  • Typ 630 (enligt tysk typifiering)
  • Typ W 700 (enligt typifiering i Österrike)

Egenskaper:

  • Perfekt mjöl för bröd, pasta, kakor och pajer.
  • Nötliknande aromatisk smak
  • Populärt hushållsmjöl
  • Goda bakningsegenskaper
  • Längre hållbarhet än mörkt mjöl

Användning:

Speltmjöl typ 630 / W 700 smooth lämpar sig för ett stort antal smakfulla matlagnings- och bakrecept. Särskilt vid tillagning av fina bakverk, t.ex. kakor och pajer av svamp-, sand- eller jästdeg , ger dinkelmjöl typ 630/W 700 smooth en fin nötaktig arom till bakverken. Det mjöliga "bakningsmiraklet" lämpar sig också för att göra kex, våfflor, pannkakor, strudeller, rejäla dumplings och nudlar.

Tips:

Speltmjöl kan i princip användas i alla vanliga bakre recept. Dinkelmjölsdegen behöver lite längre tid för att vila än degen som görs av vanligt vetemjöl. Det är lämpligt att tillsätta ca 5 % mer vätska till degen, eftersom degen av dinkelmjöl har en större svällförmåga. Kokta eller bakade produkter gjorda av dinkelmjöl blir särskilt goda när man tillsätter mjölk i degen i stället för vatten.

Hållbarhet och förvaring:

Mjölet bör förvaras hemma på ett torrt, mörkt och svalt ställe om möjligt. Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter tar sig in och för att mjölet inte ska ta emot lukter. Det rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar).

Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och korrekt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbare lättfördärvligt på grund av dess höga fetthalt.

Innehåll:

10x 1 kg Haberfellner speltmjöl typ 630 (DE) 700 (AT)

Ursprung: Österrike
Kvalitet: 100% naturliga ingredienser, GMO-fri
Data enligt tillverkare. Förbehåll för fel och ändringar.

0 från 0 omdömen

Genomsnittligt betyg på 0 av 5 stjärnor

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


Haberfellner-mjöl erbjuder dig högsta kvalitet från Österrike, baserat på över 120 års tradition och toppmodern teknik. Med spannmål från regionala kontraktsbönder garanterar Haberfellner hållbar odling och fullständig spårbarhet. En imponerande variation av mjöl - från vetemjöl till dinkelmjöl till specialmjöl som pizzamjöl - säkerställer att du kan hitta rätt produkt för varje recept. Lita på den kompromisslösa kvaliteten och engagemanget hos detta traditionella företag och upplev hur Haberfellner-mjöl berikar ditt kök.

    Välj tillbehör

    Vägspade rund aluminium
    Vägspade rund aluminium
    Vågskopa rund Den runda vågskålen i aluminium lämpar sig bäst för vägning av t.ex. kraftfoder. Storlekar: 900 g1600 g2500 g

    127,31 kr*
    Vägskopa fyrkantig aluminium
    Vägskopa fyrkantig aluminium
    Vågskopa rund Den fyrkantiga vågskålen i aluminium är idealisk för vägning av till exempel kraftfoder. Storlekar: 900 g 1600 g 2500 g

    118,04 kr*