10 x 1 kg Haberfellner Vetemjöl typ 550 (DE) 700 (AT) optimalt
312,65 kr*
För närvarande ej i lager.
- Perfekt för bakning, matlagning, deg och såser
- Högre näringsinnehåll än rent vitt mjöl
- 100 % naturlig utan tillsatser
- Från österrikisk spannmål
- Garanterat GMO-fri
- Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
- Bagerikvalitet
Haberfellner Vetemjöl typ 550 / W 700 optimalt
Rikligt fint vetemjöl för bakning, matlagning, deg och för att binda såser.
Haberfellner vetemjöl typ 550 (typifikation Tyskland) / W 700 (typifikation Österrike) optimalt är mycket finkornigt och används ofta i köket för matlagning och bakning avvälsmakande bröd, kakor och för pasta-, jäst- och strudeldegar. Detta bakningsmjöl är också särskilt lämpligt för tillverkning av bakverk med jästdeg och för att binda såser. Vetemjöl typ 550/W 700 optimalt har ett högre mineralinnehåll än vetemjöl typ 405/W 480 och är därför något mörkare. För vetemjölet används endast österrikiskt vete. Vädret är garanterat GMO-fritt och kontrolleras strikt med hjälp av bekämpningsmedel.
Haberfellner Vetemjöl 550 / W 700 optimalt i en överblick:
- Perfekt för bakning, matlagning, deg och såser.
- 100 % naturlig utan tillsatser
- Från österrikisk spannmål
- Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
- Garanterat GMO-fri
- Bagerikvalitet
- Typ 550 (enligt den tyska typifieringen)
- Typ W700 (enligt typifieringen i Österrike)
Egenskaper:
- Populärt hushållsmjöl
- Högre näringsinnehåll än rent vitt mjöl
- Goda bakningsegenskaper
- Något mörkare än standardvetemjöl typ 405 / W 480
- Mineralinnehåll 0.55g / 100g
Användning:
Vetemjölet typ 550 / W 700 optimal är det idealiska bakningsmjölet för beredning av fina mjölrätter av bakpulverdeg, jästdeg och svampdeg, choux- eller sandmassa och för många andra matlagnings- och bakrecept som t.ex. dumplings, kex, pannkakor eller strudel. Även fasta pastadagar kan göras på nolltid! På grund av sin fina kornstorlek kombineras vetemjöl typ 550/W 700 optimalt med andra ingredienser snabbare än rent vitt mjöl och är därför också populärt för att förtjocka såser. Läckra jästdegsbakverk som munkar blir också särskilt bra med vetemjöl typ 550/W 700.
Tips:
Vetemjöl av typen 550/W 700 optimal kan i princip användas i alla matlagnings- och bakrecept som innehåller vetemjöl av typen 405/W 480 smooth. Brödrecept smakar särskilt gott när vetemjöl typ 550 / W 700 optimal blandas med andra typer av mjöl, t.ex. Haberfellner ekologiskt fullkornsmjöl eller Haberfellner rågmjöl typ 997 / R 960.
Hållbarhet och förvaring:
Mjölet bör förvaras hemma på ett torrt, mörkt och svalt ställe om möjligt. Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter tar sig in och för att mjölet inte ska ta emot lukter. Det rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar).
Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och korrekt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbare lättfördärvligt på grund av dess höga fetthalt.
Innehåll:
10x 1 kg Haberfellner vetemjöl typ 550 / W700 optimalt
Ursprung: | Österrike |
---|---|
Kvalitet: | 100% naturliga ingredienser, GMO-fri |
Logga in
26 mars 2022 17:12
Natascha
Sehr gutes mehl
13 juni 2022 22:33
Sehr gutes Mehl
Es lässt sich schön verarbeiten, Biskuitteige sind schön fluffig, Brote habe ich auch schon damit gebacken (anteilig mit anderen Mehlsorten).
21 mars 2022 10:43
farine
Très bon produit livraison rapide très satisfaites
28 mars 2022 18:35
Bewertung Weizenmehl
Das von ihnen erworbene Weizenmehl hat die bestmögliche Qualität und läßt sich besten verarbeiten, Haben einen Blaubeerkuchen gebacken, der hervorragend schmeckt. Produkt kann ich sehr empfehlen. MfG Erwin
30 mars 2022 16:40
Ela
Das Mehl ist super in der Verarbeitung. Top👍🏻
Haberfellner-mjöl erbjuder dig högsta kvalitet från Österrike, baserat på över 120 års tradition och toppmodern teknik. Med spannmål från regionala kontraktsbönder garanterar Haberfellner hållbar odling och fullständig spårbarhet. En imponerande variation av mjöl - från vetemjöl till dinkelmjöl till specialmjöl som pizzamjöl - säkerställer att du kan hitta rätt produkt för varje recept. Lita på den kompromisslösa kvaliteten och engagemanget hos detta traditionella företag och upplev hur Haberfellner-mjöl berikar ditt kök.