10 x 1 kg Haberfellner Vetemjöl typ 550 (DE) 700 (AT) optimalt i korthet:


  • Perfekt för bakning, matlagning, deg och såser
  • Högre näringsinnehåll än rent vitt mjöl
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikisk spannmål
  • Garanterat GMO-fri
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
  • Bagerikvalitet

Haberfellner Vetemjöl typ 550 / W 700 optimalt

Rikligt fint vetemjöl för bakning, matlagning, deg och för att binda såser.

Haberfellner vetemjöl typ 550 (typifikation Tyskland) / W 700 (typifikation Österrike) optimalt är mycket finkornigt och används ofta i köket för matlagning och bakning av välsmakande bröd, kakor och för pasta-, jäst- och strudeldegar. Detta bakningsmjöl är också särskilt lämpligt för tillverkning av bakverk med jästdeg och för att binda såser. Vetemjöl typ 550/W 700 optimalt har ett högre mineralinnehåll än vetemjöl typ 405/W 480 och är därför något mörkare. För vetemjölet används endast österrikiskt vete. Vädret är garanterat GMO-fritt och kontrolleras strikt med hjälp av bekämpningsmedel.

Haberfellner Vetemjöl 550 / W 700 optimalt i en överblick:

  • Perfekt för bakning, matlagning, deg och såser.
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikisk spannmål
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Typ 550 (enligt den tyska typifieringen)
  • Typ W700 (enligt typifieringen i Österrike)

Egenskaper:

  • Populärt hushållsmjöl
  • Högre näringsinnehåll än rent vitt mjöl
  • Goda bakningsegenskaper
  • Något mörkare än standardvetemjöl typ 405 / W 480
  • Mineralinnehåll 0.55g / 100g

Användning:

Vetemjölet typ 550 / W 700 optimal är det idealiska bakningsmjölet för beredning av fina mjölrätter av bakpulverdeg, jästdeg och svampdeg, choux- eller sandmassa och för många andra matlagnings- och bakrecept som t.ex. dumplings, kex, pannkakor eller strudel. Även fasta pastadagar kan göras på nolltid! På grund av sin fina kornstorlek kombineras vetemjöl typ 550/W 700 optimalt med andra ingredienser snabbare än rent vitt mjöl och är därför också populärt för att förtjocka såser. Läckra jästdegsbakverk som munkar blir också särskilt bra med vetemjöl typ 550/W 700.

Tips:

Vetemjöl av typen 550/W 700 optimal kan i princip användas i alla matlagnings- och bakrecept som innehåller vetemjöl av typen 405/W 480 smooth. Brödrecept smakar särskilt gott när vetemjöl typ 550 / W 700 optimal blandas med andra typer av mjöl, t.ex. Haberfellner ekologiskt fullkornsmjöl eller Haberfellner rågmjöl typ 997 / R 960.

Hållbarhet och förvaring:

Mjölet bör förvaras hemma på ett torrt, mörkt och svalt ställe om möjligt. Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter tar sig in och för att mjölet inte ska ta emot lukter. Det rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar).

Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och korrekt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbare lättfördärvligt på grund av dess höga fetthalt.

Innehåll:

10x 1 kg Haberfellner vetemjöl typ 550 / W700 optimalt

Tillverkare "Haberfellner"

Haberfellner is flour - best quality from Austria for over 120 Years.

Purest flour from one of the most modern mills in Europe

The name Haberfellner stands for the best and purest flour from Austria. The Haberfellner Mill is Austria's largest private mill and one of the most modern mills in Europe. Through the use of innovative device technologies, its own laboratory and uncompromising quality standards, the Haberfellner Mill has been producing flour from the best raw materials for over 120 Years.

The traditional company Haberfellner sources the highest quality grain from over 300 Upper Austrian contract Farmers. Bakery partners of the Haberfellner company are identified as "Backfein-Bakers" and process the flour into the finest baked Goods. For years, bakers have trusted the strictly tested, high-quality flours from the Haberfellner Mill. Through the sustainable project Backfein Qualitätsweizenanbau Oberösterreich, Haberfellner relies on consistently high quality from cereals to tasty baked Goods. A seamless traceability from the grain farmer, the storage and grinding up to the delivery of the finished flour is guaranteed by the use of modern device Technologies.

Highest flour quality - The Haberfellner family is personally responsible for the Promise.

Regionality and products from home, that is what the traditional Haberfellner company stands For. In its sustainable philosophy, Haberfellner Mühle attaches great importance to its commitment to procuring the best raw materials, product technologies and protecting the Environment. The family management at Haberfellner and the motivated employees serve as a strong foundation for a successful Future. With the know-how, the experience gained through more than 120 years and the high quality standards, the Haberfellner Mill creates the purest flour for the finest cooking recipes and delicious baked Goods.

Exceptional variety of flour, as multifaceted as nature

Whether for fine pastries, cakes, sauces, pizza, dumplings, pasta or strong mixed breads - the traditional Haberfellner company has the right flour for every cooking and baking Recipe:Wheat Flour Type 405 / W 480 finely milled, Coarse and Universal, Wheat Flour Type 1050 / W 1600, Whole Wheat Flour, Spelled Flour Type 550 / W 700 finely milled, Kornplus 10-grain flour, Rye Flour Type 997 / W 960, Wheat Flour Type 550 / W 700 , Pizza Flour Special Type 550 / W 700 / Tipo 00, Gingerbread Flour baking mix, wheat semolina Coarse.

Interesting facts about cereals and flour

Pure flour for fine baked goods - best grain and gentle grinding process

Flour can be obtained from a variety of cereals - including wheat, spelled, rye, oats, rice, millet and wild Rice. Flour can also be made from pseudo cereals such as quinoa, amaranth, maize and Buckwheat. Not every flour is suitable for every Purpose. Bread can make only from bread cereals, which include rye flour, wheat flour and spelled Flour.

The degree of grinding indicates how much of the outer peripheral layers of the grain is also ground, which contains important minerals and Vitamins. The most important nutrients are in the outer dark shell and decrease to the light, inner flour Body. That is why dark flour, like rye flour, is also healthier than light Flour.

Ursprung: Österrike
Kvalitet: 100% naturliga ingredienser, GMO-fri

5 från 5 omdömen

5 från 5 Stjärnor


100%

0%

0%

0%

0%


Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


26 mars 2022 17:12

Natascha

Sehr gutes mehl

13 juni 2022 22:33

Sehr gutes Mehl

Es lässt sich schön verarbeiten, Biskuitteige sind schön fluffig, Brote habe ich auch schon damit gebacken (anteilig mit anderen Mehlsorten).

21 mars 2022 10:43

farine

Très bon produit livraison rapide très satisfaites

28 mars 2022 18:35

Bewertung Weizenmehl

Das von ihnen erworbene Weizenmehl hat die bestmögliche Qualität und läßt sich besten verarbeiten, Haben einen Blaubeerkuchen gebacken, der hervorragend schmeckt. Produkt kann ich sehr empfehlen. MfG Erwin

30 mars 2022 16:40

Ela

Das Mehl ist super in der Verarbeitung. Top👍🏻

Vägspade rund aluminium
Vågskopa rund Den runda vågskålen i aluminium lämpar sig bäst för vägning av t.ex. kraftfoder. Storlekar: 900 g1600 g2500 g

128,64 kr*
Vägskopa fyrkantig aluminium
Vågskopa rund Den fyrkantiga vågskålen i aluminium är idealisk för vägning av till exempel kraftfoder. Storlekar: 900 g 1600 g 2500 g

119,28 kr*