Hoppa till huvudinnehåll

Haberfellner

Helrågmjöl

Finmalet helrågmjöl för aromatiska bröd och rejäla helbrödsbakelser

. För Haberfellner fullkornsrågmjöl mals endast österrikisk råg försiktigt och sakkunnigt till fullkornsrågmjöl. Det hälsosamma och värdefulla fullkornsrågmjölet är ett hälsosamt mjölalternativ till lätt rågmjöl och lämpar sig utmärkt för beredning av fullkornsrågbröd, surdegsbröd, blandbröd och rejäla fullkornsbakelser. Rågen är garanterat GMO-fri och kontrolleras strikt med hjälp av bekämpningsmedel.

Helrågmjöl på en översikt

:
  • För starkt bröd och aromatiska fullkornsbakverk
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikisk spannmål
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel

Egenskaper

:
  • Malet från fullkorn
  • Rik på fibrer, vitaminer och mineraler
  • Populärt brödmjöl
  • Aromatisk, mättande och hälsosam
  • Goda bakningsegenskaper

Användning:

Rågmjölet är ett klassiskt brödmjöl på grund av sin starka arom och det lönar sig att baka med det två gånger: Fullkornsbakelsen smakar inte bara aromatiskt och läckert, utan är också fyllig och hälsosam, eftersom hela rågkornet med sina värdefulla beståndsdelar mals under produktionen. Fullkornsrågmjölet är idealiskt för hjärtliga surdegsbröd, starka fullkornsbröd, blandade bröd och för tillverkning av pepparkakor och speciella bakverk.

Tips

: När du bakar med fullkornsrågmjöl är det viktigt att tillsätta lite mer vätska på grund av dess större svällförmåga. I princip räcker det med 10-20 % mer mjölk eller vatten. Aromatiska, kryddiga bröd smakar särskilt bra om du blandar fullkornsrågmjölet med ekologiskt fullkornsvetemjöl eller Haberfellner vetemjöl typ 1050 / W1600!
Hållbarhet

och förvaring:

Mjölet bör förvaras hemma på ett torrt, mörkt och svalt ställe. Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter tar sig in och för att mjölet inte ska ta emot lukter. Det rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar).

Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och korrekt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbt lättfördärvligt på grund av dess höga fetthalt.

Innehåll:

25 kg
Ursprung: Österrike
Kvalitet: 100% naturliga ingredienser, GMO-fri
Data enligt tillverkare. Förbehåll för fel och ändringar.

1 från 1 omdömen

Genomsnittligt betyg på 5 av 5 stjärnor


100%

0%

0%

0%

0%


Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


30 april 2022 19:59

Recension med betyg på 5 av 5 stjärnor

Qualität von A bis Z

Unsere erste Bestellung haben wir über Amazon gemacht, dann jedoch die Webseite entdeckt. Wir sind sehr zufrieden. Nicht nur das Mehl ist super, sondern es ist auch gut verpackt. Gerne würden wir wieder hier bestellen.

Haberfellner-mjöl erbjuder dig högsta kvalitet från Österrike, baserat på över 120 års tradition och toppmodern teknik. Med spannmål från regionala kontraktsbönder garanterar Haberfellner hållbar odling och fullständig spårbarhet. En imponerande variation av mjöl - från vetemjöl till dinkelmjöl till specialmjöl som pizzamjöl - säkerställer att du kan hitta rätt produkt för varje recept. Lita på den kompromisslösa kvaliteten och engagemanget hos detta traditionella företag och upplev hur Haberfellner-mjöl berikar ditt kök.

    Välj tillbehör

    Vägspade rund aluminium
    Vägspade rund aluminium
    Vågskopa rund Den runda vågskålen i aluminium lämpar sig bäst för vägning av t.ex. kraftfoder. Storlekar: 900 g1600 g2500 g

    126,97 kr*
    Vägskopa fyrkantig aluminium
    Vägskopa fyrkantig aluminium
    Vågskopa rund Den fyrkantiga vågskålen i aluminium är idealisk för vägning av till exempel kraftfoder. Storlekar: 900 g 1600 g 2500 g

    117,73 kr*