Haberfellner Fullkornsrågmjöl 25 kg i korthet:


  • För bakning av hälsosamt fullkornsbröd, blandat bröd och specialbakverk.
  • Rik på mineraler, fibrer och vitaminer
  • Bästa spannmål från Österrike
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel

Haberfellner

Helrågmjöl

Finmalet helrågmjöl för aromatiska bröd och rejäla helbrödsbakelser

. För Haberfellner fullkornsrågmjöl mals endast österrikisk råg försiktigt och sakkunnigt till fullkornsrågmjöl. Det hälsosamma och värdefulla fullkornsrågmjölet är ett hälsosamt mjölalternativ till lätt rågmjöl och lämpar sig utmärkt för beredning av fullkornsrågbröd, surdegsbröd, blandbröd och rejäla fullkornsbakelser. Rågen är garanterat GMO-fri och kontrolleras strikt med hjälp av bekämpningsmedel.

Helrågmjöl på en översikt

:
  • För starkt bröd och aromatiska fullkornsbakverk
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikisk spannmål
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel

Egenskaper

:
  • Malet från fullkorn
  • Rik på fibrer, vitaminer och mineraler
  • Populärt brödmjöl
  • Aromatisk, mättande och hälsosam
  • Goda bakningsegenskaper

Användning:

Rågmjölet är ett klassiskt brödmjöl på grund av sin starka arom och det lönar sig att baka med det två gånger: Fullkornsbakelsen smakar inte bara aromatiskt och läckert, utan är också fyllig och hälsosam, eftersom hela rågkornet med sina värdefulla beståndsdelar mals under produktionen. Fullkornsrågmjölet är idealiskt för hjärtliga surdegsbröd, starka fullkornsbröd, blandade bröd och för tillverkning av pepparkakor och speciella bakverk.

Tips

: När du bakar med fullkornsrågmjöl är det viktigt att tillsätta lite mer vätska på grund av dess större svällförmåga. I princip räcker det med 10-20 % mer mjölk eller vatten. Aromatiska, kryddiga bröd smakar särskilt bra om du blandar fullkornsrågmjölet med ekologiskt fullkornsvetemjöl eller Haberfellner vetemjöl typ 1050 / W1600!
Hållbarhet

och förvaring:

Mjölet bör förvaras hemma på ett torrt, mörkt och svalt ställe. Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter tar sig in och för att mjölet inte ska ta emot lukter. Det rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar).

Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och korrekt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbt lättfördärvligt på grund av dess höga fetthalt.

Innehåll:

25 kg
Tillverkare "Haberfellner"

Haberfellner is flour - best quality from Austria for over 120 Years.

Purest flour from one of the most modern mills in Europe

The name Haberfellner stands for the best and purest flour from Austria. The Haberfellner Mill is Austria's largest private mill and one of the most modern mills in Europe. Through the use of innovative device technologies, its own laboratory and uncompromising quality standards, the Haberfellner Mill has been producing flour from the best raw materials for over 120 Years.

The traditional company Haberfellner sources the highest quality grain from over 300 Upper Austrian contract Farmers. Bakery partners of the Haberfellner company are identified as "Backfein-Bakers" and process the flour into the finest baked Goods. For years, bakers have trusted the strictly tested, high-quality flours from the Haberfellner Mill. Through the sustainable project Backfein Qualitätsweizenanbau Oberösterreich, Haberfellner relies on consistently high quality from cereals to tasty baked Goods. A seamless traceability from the grain farmer, the storage and grinding up to the delivery of the finished flour is guaranteed by the use of modern device Technologies.

Highest flour quality - The Haberfellner family is personally responsible for the Promise.

Regionality and products from home, that is what the traditional Haberfellner company stands For. In its sustainable philosophy, Haberfellner Mühle attaches great importance to its commitment to procuring the best raw materials, product technologies and protecting the Environment. The family management at Haberfellner and the motivated employees serve as a strong foundation for a successful Future. With the know-how, the experience gained through more than 120 years and the high quality standards, the Haberfellner Mill creates the purest flour for the finest cooking recipes and delicious baked Goods.

Exceptional variety of flour, as multifaceted as nature

Whether for fine pastries, cakes, sauces, pizza, dumplings, pasta or strong mixed breads - the traditional Haberfellner company has the right flour for every cooking and baking Recipe:Wheat Flour Type 405 / W 480 finely milled, Coarse and Universal, Wheat Flour Type 1050 / W 1600, Whole Wheat Flour, Spelled Flour Type 550 / W 700 finely milled, Kornplus 10-grain flour, Rye Flour Type 997 / W 960, Wheat Flour Type 550 / W 700 , Pizza Flour Special Type 550 / W 700 / Tipo 00, Gingerbread Flour baking mix, wheat semolina Coarse.

Interesting facts about cereals and flour

Pure flour for fine baked goods - best grain and gentle grinding process

Flour can be obtained from a variety of cereals - including wheat, spelled, rye, oats, rice, millet and wild Rice. Flour can also be made from pseudo cereals such as quinoa, amaranth, maize and Buckwheat. Not every flour is suitable for every Purpose. Bread can make only from bread cereals, which include rye flour, wheat flour and spelled Flour.

The degree of grinding indicates how much of the outer peripheral layers of the grain is also ground, which contains important minerals and Vitamins. The most important nutrients are in the outer dark shell and decrease to the light, inner flour Body. That is why dark flour, like rye flour, is also healthier than light Flour.

Ursprung: Österrike
Kvalitet: 100% naturliga ingredienser, GMO-fri

1 från 1 omdömen

5 från 5 Stjärnor


100%

0%

0%

0%

0%


Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


30 april 2022 19:59

Qualität von A bis Z

Unsere erste Bestellung haben wir über Amazon gemacht, dann jedoch die Webseite entdeckt. Wir sind sehr zufrieden. Nicht nur das Mehl ist super, sondern es ist auch gut verpackt. Gerne würden wir wieder hier bestellen.

Vägspade rund aluminium
Vågskopa rund Den runda vågskålen i aluminium lämpar sig bäst för vägning av t.ex. kraftfoder. Storlekar: 900 g1600 g2500 g

128,64 kr*
Vägskopa fyrkantig aluminium
Vågskopa rund Den fyrkantiga vågskålen i aluminium är idealisk för vägning av till exempel kraftfoder. Storlekar: 900 g 1600 g 2500 g

119,28 kr*