Haberfellner Svart rågmjöl typ 1740 / R 2500 20 kg
562,21 kr*
Tillgängligt, leveranstid: 3-5 dagar
- Idealisk för mörkt rågbröd och kryddiga rågbrödsbiskvier.
- 100 % naturlig utan tillsatser
- Från österrikisk spannmål
- Garanterat GMO-fri
- Bagerikvalitet
- Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
Haberfellner Rågmjöl typ 1740 (DE) / R 2500 (AT) Svart rågmjöl
Svart rågmjöl är ett perfekt komplement till bakning med rågmjöl för aromatiska, saftiga och mörka bröd.
För Haberfellner svart rågmjöl av typ 1740 (enligt tysk typologi) eller R 2500 (enligt österrikisk typologi) mals uteslutande österrikisk råg noggrant och professionellt till svart rågmjöl . Som tillsats till konventionellt Haberfellner rågmjöl typ 997/R 960 blir bröd och rullar som tillverkas med svart rågmjöl typ R 2500 särskilt krispiga, mörka och har den typiska aromatiska brödkaraktären som om de bakats av bagarmästaren själv. Det hälsosamma svarta rågmjölet gör ditt bröd ännu saftigare och håller det fräscht längre. Det svarta rågmjölet ger dig också värdefulla vitaminer, mineraler och fibrer. Svart råg är garanterat GMO-fritt och kontrolleras strikt med hjälp av bekämpningsmedel.
Haberfellner Svart rågmjöl typ 1740 / R 2500 i översikt:
- För mörkt rågbröd och rejäla rågbrödsbiskvier.
- 100 % naturlig utan tillsatser
- Från österrikisk spannmål
- Garanterat GMO-fri
- Bagerikvalitet
- Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
- Typ R 2500 (enligt typifiering i Österrike)
- Typ 1740 (enligt typifieringen i Tyskland), men något mörkare.
Egenskaper:
- Perfekt som tillägg till rågmjöl
- Tack vare den svarta rågbrödet håller sig brödet fräscht länge.
- Rik på fibrer, vitaminer och mineraler
- Aromatisk, mättande och hälsosam
- Goda bakningsegenskaper
- Kan kombineras med andra mjölsorter
- Mineralinnehåll ca. 2.50g / 100g
Användning:
Svart rågmjöl typ R 2500 är det perfekta mjölet för att baka bröd! Genom att tillsätta svart rågmjöl typ R 2500 får du mer smak, en mörkare färg och en typisk brödkaraktär när du bakar bröd och rullar. Svart rågmjöl passar utmärkt att blanda med andra typer av rågmjöl, t.ex. Haberfellner Rågmjöl typ 997/R960, ekologiskt fullkornsrågmjöl eller ekologiskt rågmjöl typ 997/R960. Råg är inte bara en av de äldsta spannmålssorterna, utan bidrar också på ett viktigt sätt till hälsa och näring tack vare sina värdefulla beståndsdelar som högkvalitativt protein, mineraler och vitaminer.
Tips för bakning med svart rågmjöl:
För att göra ditt bröd särskilt gott bör du ersätta 8-20 % av det totala mjölet med svart rågmjöl. Resultatet är ett mörkt, saftigt bröd med balanserad syra och lång hållbarhet. Andra typer av rågmjöl, t.ex. ekologiskt fullkornsrågmjöl, Haberfellner rågmjöl typ 997/R960 eller ekologiskt rågmjöl typ 997/R960 är särskilt lämpliga att blanda.
Hållbarhet och förvaring:
Mjölet bör förvaras hemma på ett torrt, mörkt och svalt ställe om möjligt. Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter kommer in och för att mjölet inte ska ta emot lukter. Det rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar).
Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och korrekt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbare lättfördärvligt på grund av dess höga fetthalt.
Innehåll:
20 kg
Ursprung: | Österrike |
---|---|
Kvalitet: | 100% naturliga ingredienser, GMO-fri |
Logga in
23 december 2019 19:30
Ein top Mehl
Schweres sehr dunkles Mehl mit einer guten Quellfähigkeit- Verwende es zum Brot backen. Der Teig wird gut.
Haberfellner-mjöl erbjuder dig högsta kvalitet från Österrike, baserat på över 120 års tradition och toppmodern teknik. Med spannmål från regionala kontraktsbönder garanterar Haberfellner hållbar odling och fullständig spårbarhet. En imponerande variation av mjöl - från vetemjöl till dinkelmjöl till specialmjöl som pizzamjöl - säkerställer att du kan hitta rätt produkt för varje recept. Lita på den kompromisslösa kvaliteten och engagemanget hos detta traditionella företag och upplev hur Haberfellner-mjöl berikar ditt kök.
Tillverkarinformation
Ansvarig person