Haberfellner Vetemjöl typ 1050 / W1600 25 kg i korthet:


  • Perfekt för att baka bröd, blandat bröd och kryddiga bakverk.
  • Rik på mineraler och vitaminer
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikiskt vete
  • Garanterat GMO-fri
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
  • Bagerikvalitet

Haberfellner

Vetemjöl typ 1050 / W 1600

Hälsosamt vetebrödsmjöl för mörka bröd, blandade bröd och kryddiga bakverk.

Haberfellner Vetemjöl typ 1050 (typ Tyskland) / W 1600 (typ Österrike) är särskilt rikt på mineraler och vitaminer och har utmärkta bakningsegenskaper för framställning av de mest varierande bakverk och rätter: Bröd och rullar med mervärde, söta och salta bakverk eller kryddade rätter. Vetemjölet typ 1050 / W 1600 kan också på ett underbart sätt blandas med andra mjöltyper, t.ex. Haberfellner vetemjöl typ 405 / W 480 smooth eller Haberfellner rågmjöl typ 997 / R 960. Endast österrikiskt vete används för vetemjölet. Vädret är garanterat GMO-fritt och kontrolleras

strikt med hjälp av

bekämpningsmedel

.

Haberfellner Vetemjöl Typ 1050 / W 1600 i överblick

:
  • Perfekt för att baka bröd, blandat bröd och kryddiga bakverk.
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikiskt vete
  • Garanterat GMO-fri
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
  • Bagerikvalitet
  • Typ 1050 (enligt den tyska typifieringen)
  • Typ W1600 (enligt typifiering i Österrike)

Egenskaper

:
  • Högre näringsinnehåll än rent vitt mjöl
  • Populärt mjöl för brödbakning
  • Goda bakningsegenskaper
  • Fräsningsgrad ca. 82 - 85
  • Mineralinnehåll 0.91g / 100g

Användning:

Alla

typer av bröddelikatesser och kryddiga bakverk kan bakas med vetemjöl typ 1050 / W 1600. På grund av sina särskilt goda bakningsegenskaper är vetemjöl typ 1050 / W 1600 ett populärt hushållsmjöl

för

beredning av blandbröd, gråbröd, fylliga vetebröd eller kryddiga quicher och kakor

.

Tips:

I stället för det klassiska hushållsmjölet vetemjöl typ 405 / W 480 smooth kan vetemjöl typ 1050 / W 1600 användas för alla brödrecept. Detta gör brödet och bakverken ännu mer aromatiska och ger dem den typiska brödkaraktären

tack vare den mörka skorpan. Vetemjöl

typ 1050 / W 1600 kan också blandas på ett underbart sätt med andra typer av mjöl, t.ex. vetemjöl typ 405 / W 480 smooth eller rågmjöl typ 997 / R 960.

Hållbarhet och förvaring:

Mjölet bör förvaras hemma

på en

torr, mörk och sval

plats.

Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare

, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter kommer in och för att mjölet inte ska få lukt. Det

rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar)

.

Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och rätt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbt lättfördärvligt på grund av sin höga

fetthalt. Innehåll:

1 kg
5 kg
25 kg
Tillverkare "Haberfellner"

Haberfellner is flour - best quality from Austria for over 120 Years.

Purest flour from one of the most modern mills in Europe

The name Haberfellner stands for the best and purest flour from Austria. The Haberfellner Mill is Austria's largest private mill and one of the most modern mills in Europe. Through the use of innovative device technologies, its own laboratory and uncompromising quality standards, the Haberfellner Mill has been producing flour from the best raw materials for over 120 Years.

The traditional company Haberfellner sources the highest quality grain from over 300 Upper Austrian contract Farmers. Bakery partners of the Haberfellner company are identified as "Backfein-Bakers" and process the flour into the finest baked Goods. For years, bakers have trusted the strictly tested, high-quality flours from the Haberfellner Mill. Through the sustainable project Backfein Qualitätsweizenanbau Oberösterreich, Haberfellner relies on consistently high quality from cereals to tasty baked Goods. A seamless traceability from the grain farmer, the storage and grinding up to the delivery of the finished flour is guaranteed by the use of modern device Technologies.

Highest flour quality - The Haberfellner family is personally responsible for the Promise.

Regionality and products from home, that is what the traditional Haberfellner company stands For. In its sustainable philosophy, Haberfellner Mühle attaches great importance to its commitment to procuring the best raw materials, product technologies and protecting the Environment. The family management at Haberfellner and the motivated employees serve as a strong foundation for a successful Future. With the know-how, the experience gained through more than 120 years and the high quality standards, the Haberfellner Mill creates the purest flour for the finest cooking recipes and delicious baked Goods.

Exceptional variety of flour, as multifaceted as nature

Whether for fine pastries, cakes, sauces, pizza, dumplings, pasta or strong mixed breads - the traditional Haberfellner company has the right flour for every cooking and baking Recipe:Wheat Flour Type 405 / W 480 finely milled, Coarse and Universal, Wheat Flour Type 1050 / W 1600, Whole Wheat Flour, Spelled Flour Type 550 / W 700 finely milled, Kornplus 10-grain flour, Rye Flour Type 997 / W 960, Wheat Flour Type 550 / W 700 , Pizza Flour Special Type 550 / W 700 / Tipo 00, Gingerbread Flour baking mix, wheat semolina Coarse.

Interesting facts about cereals and flour

Pure flour for fine baked goods - best grain and gentle grinding process

Flour can be obtained from a variety of cereals - including wheat, spelled, rye, oats, rice, millet and wild Rice. Flour can also be made from pseudo cereals such as quinoa, amaranth, maize and Buckwheat. Not every flour is suitable for every Purpose. Bread can make only from bread cereals, which include rye flour, wheat flour and spelled Flour.

The degree of grinding indicates how much of the outer peripheral layers of the grain is also ground, which contains important minerals and Vitamins. The most important nutrients are in the outer dark shell and decrease to the light, inner flour Body. That is why dark flour, like rye flour, is also healthier than light Flour.

Ursprung: Österrike
Kvalitet: 100% naturliga ingredienser, GMO-fri

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


Vägspade rund aluminium
Vågskopa rund Den runda vågskålen i aluminium lämpar sig bäst för vägning av t.ex. kraftfoder. Storlekar: 900 g1600 g2500 g

128,64 kr*
Vägskopa fyrkantig aluminium
Vågskopa rund Den fyrkantiga vågskålen i aluminium är idealisk för vägning av till exempel kraftfoder. Storlekar: 900 g 1600 g 2500 g

119,28 kr*