Ekologiskt vetemjöl typ 550 / W700 25 kg
776,01 kr*
Tillgängligt, leveranstid: 3-5 dagar
- Perfekt för bakning, matlagning, deg och såser
- Högre näringsinnehåll än rent vitt mjöl
- AMA:s ekologiska stämpel och ekologiska kvalitetsstämpel
- Spårbart ursprung tillbaka till jordbrukaren
- Ekologisk spannmål från Österrike
- 100 % naturlig utan tillsatser
- Garanterat GMO-fri
- Bagerikvalitet
- Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
Ekologiskt vetemjöl typ 550 / W 700
Värdefullt fint vetemjöl för många bak- och matlagningsrecept, för degar och för att binda såser.
Det ekologiska vetemjölet typ 550 (typifiering Tyskland) / W 700 (typifiering Österrike) har den högsta ekologiska kvaliteten, vilket garanteras av den ekologiska kvalitetsstämpeln och AMA:s ekologiska stämpel. På den traditionella Premium Biomühle i St. Martin im Innkreis mals 100 % österrikiskt vete försiktigt och professionellt till ekologiskt mjöl. På grund av sin mycket fina kornstorlek används det ekologiska vetemjölet typ 550 / W 700 ofta i matlagningsköket för att tillverka välsmakande bröd och kakor samt för pasta, jäst- och strudeldeg. Detta bakningsmjöl är också särskilt lämpligt för tillverkning av bakverk med jästdeg och för att binda såser. Det ekologiska vetemjölet typ 550/W 700 har ett högre mineralinnehåll än vetemjölet typ 405/W 480 och är därför något mörkare. Vädret är garanterat GMO-fritt och kontrolleras strikt med hjälp av bekämpningsmedel.
Ekologiskt vetemjöl typ 550 / W 700 i korthet:
- Perfekt för bakning, matlagning, deg och såser.
- AMA ekologiskt märke, ekologiskt kvalitetsmärke
- Spårbart ursprung tillbaka till jordbrukaren
- 100 % naturlig utan tillsatser
- Från österrikisk spannmål
- Garanterat GMO-fri
- Bagerikvalitet
- Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
- Typ 550 (enligt den tyska typifieringen)
- Typ W 700 (enligt typifiering i Österrike)
Egenskaper:
- Populärt hushållsmjöl
- Högre näringsinnehåll än rent vitt mjöl
- Goda bakningsegenskaper
- Något mörkare än standardvetemjöl typ 405 / W 480
- Mineralinnehåll 0.55g / 100g
- Proteinhalt: 13,0 g/100 g
Användning:
Det ekologiska vetemjölet typ 550 / W 700 är det idealiska bakningsmjölet för beredning av fina mjölrätter av bakpulverdeg, jäst- och svampdeg, choux- eller sanddeg och för många andra matlagnings- och bakningsrecept, t.ex. dumplings, kex, pannkakor eller strudel. Även fasta pastadagar kan göras på nolltid! På grund av sin fina kornstorlek kombineras ekologiskt vetemjöl typ 550/W 700 snabbare med andra ingredienser än rent vitt mjöl och är därför också populärt för att förtjocka såser. Läckra bakverk av jästdeg, t.ex. munkar, smakar också särskilt bra med ekologiskt vetemjöl typ 550/W 700.
Tips:
Ekologiskt vetemjöl av typen 550/W 700 kan i princip användas i alla matlagnings- och bakrecept där vetemjöl av typen 405/W 480 är smidigt. Brödrecept smakar särskilt gott när du blandar ekologiskt vetemjöl typ 550 / W 700 med andra typer av mjöl, t.ex. ekologiskt fullkornsmjöl eller rågmjöl typ 997 / R 960.
Hållbarhet och förvaring:
Mjölet bör förvaras hemma på ett torrt, mörkt och svalt ställe om möjligt. Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter tar sig in och för att mjölet inte ska ta emot lukter. Det rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar).
Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och korrekt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbare lättfördärvligt på grund av dess höga fetthalt.
Innehåll:
25 kg
Ursprung: | Österrike |
---|---|
Kvalitet: | 100% naturliga ingredienser, AMA ekologisk stämpel, Bio, GMO-fri |
Logga in
28 januari 2021 12:13
Very quality flour
I bought the second time in a year, I bake everything at home and I love this flour. The delivery is very quick. My only recommendation would be to have it in smaller packs as were a normal household (not a bakery) and this 25kg bag is very difficult to carry and use.
11 april 2020 17:35
Really good flour
We ordered this flour as I was tired of trying to find some in the shops and we love baking. Using the website to buy was easy. The delivery was fast and right to door. Our first bread from this flour came out really good, taste it good and structure of bread really airy. I’m storing it in a 33L plastic bucket and that works super.
1 april 2022 11:10
Top, gesund.
Das Mehl ist super, in der Verarbeitung, Geschmack. Einfach gesund eben. Es ist das ganze Korn , wir sind einfach begeistert.
13 april 2020 15:51
bin begeistert
Es lässt sich wunderbar verarbeiten und schmeckt super. Wir haben gleich als es ankam angefangen zu backen. Brot, Brötchen, Pizzateig - gemischt mit dem hier gekauften BioWeizenvollkornmehl. Auch der Kuchen wurde wunderbar. Uns ist die Qualität des Mehls sehr wichtig, damit auch unsere Kinder möglichst gesund aufwachsen. Wir sind sehr glücklich mit unserer Wahl!
Upplev ojämförliga baknings- och matlagningsresultat med högkvalitativt ekologiskt mjöl från Premium Organic Mill. Tillverkad av 100 % österrikisk spannmål och certifierad av det ekologiska kvalitetsmärket och AMA ekologiska sigill, garanterar den högsta ekologiska kvaliteten. Den ekologiska premiumkvarnen förlitar sig på regionalitet och hållbarhet genom att endast använda det bästa ekologiska spannmålet från Oberösterreich. Det breda urvalet av mjölsorter - från ekologiskt vetemjöl till rågmjöl till fullkornsmjöl - ger dig perfekta resultat i ditt kök. Köp nu från Agrarzone och njut av den rena essensen av det fina ekologiska mjölet.