Haberfellner Speltmjöl typ 630 (DE) 700 (AT) slätt 1 kg i korthet:


  • Lämplig för nästan alla recept
  • Fin doft av nötter
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikisk spannmål
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel

Haberfellner Speltmjöl typ 630 / 700 slätt

Populärt hushållsmjöl som lämpar sig för många aromatiska matlagnings- och bakrecept.

Haberfellner Speltmjöl typ 630 (enligt tysk typografi) / 700 (enligt österrikisk typografi) är en av klassikerna bland hushålls- och kakmjöl och kan användas i nästan alla konventionella bak- och matlagningsrecept i stället för vetemjöl. Oavsett om det handlar om bakverk, kakor, pajer, nudlar, dumplings eller nötta brödbröd - dinkelmjölet är en riktig allroundare i köket! Endast den bästa österrikiska speltmalmen mals till speltmjölet typ 630 / W 700 smooth. Spelt är garanterat GMO-fritt och kontrolleras strikt med hjälp av bekämpningsmedel.

Speltmjöl typ 630 / 700 smidigt i ett svep:

  • Lämplig för nästan alla recept
  • Alternativ till vetemjöl
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikisk spannmål
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
  • Typ 630 (enligt tysk typifiering)
  • Typ W 700 (enligt typifiering i Österrike)

Egenskaper:

  • Perfekt mjöl för bröd, pasta, kakor och pajer.
  • Nötliknande aromatisk smak
  • Populärt hushållsmjöl
  • Goda bakningsegenskaper
  • Längre hållbarhet än mörkt mjöl

Användning:

Speltmjöl typ 630 / 700 smooth lämpar sig för ett stort antal smakfulla matlagnings- och bakrecept. Särskilt vid tillagning av fina bakverk, t.ex. kakor och pajer av svamp-, sand- eller jästdeg , ger dinkelmjöl smooth en fin nötaktig arom till bakverken. Det mjöliga "bakningsmiraklet" lämpar sig också för att göra kex, våfflor, pannkakor, strudeller, rejäla dumplings och nudlar.

Tips:

Speltmjöl kan i princip användas i alla vanliga bakre recept. Dinkelmjölsdegen behöver lite längre tid för att vila än degen som görs av vanligt vetemjöl. Det är lämpligt att tillsätta ca 5 % mer vätska till degen, eftersom degen av dinkelmjöl har en större svällförmåga. Kokta eller bakade produkter gjorda av dinkelmjöl blir särskilt goda när man tillsätter mjölk i degen i stället för vatten.

Hållbarhet och förvaring:

Mjölet bör förvaras hemma på ett torrt, mörkt och svalt ställe om möjligt. Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter tar sig in och för att mjölet inte ska ta emot lukter. Det rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar).

Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och korrekt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbare lättfördärvligt på grund av dess höga fetthalt.

Innehåll:

1 kg
5 kg
25 kg

Tillverkare "Haberfellner"

Haberfellner is flour - best quality from Austria for over 120 Years.

Purest flour from one of the most modern mills in Europe

The name Haberfellner stands for the best and purest flour from Austria. The Haberfellner Mill is Austria's largest private mill and one of the most modern mills in Europe. Through the use of innovative device technologies, its own laboratory and uncompromising quality standards, the Haberfellner Mill has been producing flour from the best raw materials for over 120 Years.

The traditional company Haberfellner sources the highest quality grain from over 300 Upper Austrian contract Farmers. Bakery partners of the Haberfellner company are identified as "Backfein-Bakers" and process the flour into the finest baked Goods. For years, bakers have trusted the strictly tested, high-quality flours from the Haberfellner Mill. Through the sustainable project Backfein Qualitätsweizenanbau Oberösterreich, Haberfellner relies on consistently high quality from cereals to tasty baked Goods. A seamless traceability from the grain farmer, the storage and grinding up to the delivery of the finished flour is guaranteed by the use of modern device Technologies.

Highest flour quality - The Haberfellner family is personally responsible for the Promise.

Regionality and products from home, that is what the traditional Haberfellner company stands For. In its sustainable philosophy, Haberfellner Mühle attaches great importance to its commitment to procuring the best raw materials, product technologies and protecting the Environment. The family management at Haberfellner and the motivated employees serve as a strong foundation for a successful Future. With the know-how, the experience gained through more than 120 years and the high quality standards, the Haberfellner Mill creates the purest flour for the finest cooking recipes and delicious baked Goods.

Exceptional variety of flour, as multifaceted as nature

Whether for fine pastries, cakes, sauces, pizza, dumplings, pasta or strong mixed breads - the traditional Haberfellner company has the right flour for every cooking and baking Recipe:Wheat Flour Type 405 / W 480 finely milled, Coarse and Universal, Wheat Flour Type 1050 / W 1600, Whole Wheat Flour, Spelled Flour Type 550 / W 700 finely milled, Kornplus 10-grain flour, Rye Flour Type 997 / W 960, Wheat Flour Type 550 / W 700 , Pizza Flour Special Type 550 / W 700 / Tipo 00, Gingerbread Flour baking mix, wheat semolina Coarse.

Interesting facts about cereals and flour

Pure flour for fine baked goods - best grain and gentle grinding process

Flour can be obtained from a variety of cereals - including wheat, spelled, rye, oats, rice, millet and wild Rice. Flour can also be made from pseudo cereals such as quinoa, amaranth, maize and Buckwheat. Not every flour is suitable for every Purpose. Bread can make only from bread cereals, which include rye flour, wheat flour and spelled Flour.

The degree of grinding indicates how much of the outer peripheral layers of the grain is also ground, which contains important minerals and Vitamins. The most important nutrients are in the outer dark shell and decrease to the light, inner flour Body. That is why dark flour, like rye flour, is also healthier than light Flour.

Ursprung: Österrike
Kvalitet: 100% naturliga ingredienser, GMO-fri

2 från 2 omdömen

5 från 5 Stjärnor


100%

0%

0%

0%

0%


Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


4 april 2022 21:32

Gutes Mehl, Brötchen, Brot werden super.

Sehr gutes Mehl, gut das ich sie entdeckt habe im Internet.

30 april 2022 18:17

Qualität, wie man sie erwartet

Unsere erste Bestellung haben wir über Amazon gemacht, dann jedoch die Webseite entdeckt. Wir sind sehr zufrieden. Nicht nur das Mehl ist super, sondern es ist auch gut verpackt. Gerne würden wir wieder hier bestellen.

Vägspade rund aluminium
Vågskopa rund Den runda vågskålen i aluminium lämpar sig bäst för vägning av t.ex. kraftfoder. Storlekar: 900 g1600 g2500 g

128,64 kr*
Vägskopa fyrkantig aluminium
Vågskopa rund Den fyrkantiga vågskålen i aluminium är idealisk för vägning av till exempel kraftfoder. Storlekar: 900 g 1600 g 2500 g

119,28 kr*