Haberfellner Fullkornsmjöl 1 kg i korthet:


  • För aromatiskt bröd, kakor, bakverk och mycket mer
  • Hälsosamt mjölalternativ till lätt vetemjöl
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikisk spannmål
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel

Haberfellner

Fullkornsmjöl

Det hälsosamma och nyttiga alternativet till lätt vetemjöl lämpar sig för många matlagnings- och bakrecept

.

Haberfellner Fullkornsmjölet

är tillverkat av

österrikiskt vete som försiktigt och sakkunnigt mals till fullkornsmjöl. Det nyttiga och värdefulla fullkornsmjölet är det hälsosamma mjölalternativet till det lätta vetemjölet typ 405 / W 480 och lämpar sig för nästan alla recept som ska tillagas hälsosammare. Vare sig det gäller fullkornsbakelser, blandbröd, dumplings, spaetzle eller för tillverkning av bakverk och kex, kan en mängd olika matlagnings- och bakrecept trollas fram med fullkornsvetemjöl! Vädret är också garanterat GMO-fritt och kontrolleras

strikt med hjälp av

bekämpningsmedel

.

Fullkornsmjöl i överblick

:
  • För aromatiskt bröd, kakor, kryddiga bakverk, bakverk och mycket mer.
  • Hälsosamt mjölalternativ till lätt vetemjöl
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikisk spannmål
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel

Egenskaper

:
  • Malet från fullkornsvete
  • Rik på fibrer, vitaminer och mineraler
  • Mörkt aromatiskt brödmjöl
  • Hälsosam, mättande och hälsosam
  • Goda bakningsegenskaper

Användning:

Tack vare sin starka arom är fullkornsmjölet ett klassiskt mörkt brödmjöl och det är dubbelt värt att baka med det: bakverk gjorda av fullkornsmjöl smakar inte bara aromatiskt och gott, utan är också mättande och hälsosamma, eftersom fullkornskärnan med sina värdefulla beståndsdelar mals under tillverkningen. Fullkornsmjöl gör inte bara bröd, bakverk, spatzle, dumplings och kex, utan även bakverk av ost- eller jästdeg, pannkakor och sanddeg till en aromatisk smakupplevelse för gommen.

Tips:

För att få fullkornsvarianten använder du helt enkelt fullkornsmjöl i stället för lätt vetemjöl 405/W 480 i recept för jäst- och rördegarderier. När du bakar med fullkornsmjöl är det viktigt att tillsätta lite mer vätska på grund av dess större svällförmåga. I princip räcker det med 10-20 % mer mjölk eller vatten. Aromatiska, kryddiga bakverk smakar särskilt gott när du blandar Haberfellner fullkornsmjöl med Haberfellner ekologiskt fullkornsrågmjöl

!

Hållbarhet och förvaring:

Mjölet bör förvaras hemma

på en

torr, mörk och sval

plats

. Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare

, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter tar sig in och för att mjölet inte ska ta emot lukter. Det

rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar)

.

Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och rätt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbt lättfördärvligt på grund av sin höga

fetthalt. Innehåll:

1 kg
5 kg
25 kg

Tillverkare "Haberfellner"

Haberfellner is flour - best quality from Austria for over 120 Years.

Purest flour from one of the most modern mills in Europe

The name Haberfellner stands for the best and purest flour from Austria. The Haberfellner Mill is Austria's largest private mill and one of the most modern mills in Europe. Through the use of innovative device technologies, its own laboratory and uncompromising quality standards, the Haberfellner Mill has been producing flour from the best raw materials for over 120 Years.

The traditional company Haberfellner sources the highest quality grain from over 300 Upper Austrian contract Farmers. Bakery partners of the Haberfellner company are identified as "Backfein-Bakers" and process the flour into the finest baked Goods. For years, bakers have trusted the strictly tested, high-quality flours from the Haberfellner Mill. Through the sustainable project Backfein Qualitätsweizenanbau Oberösterreich, Haberfellner relies on consistently high quality from cereals to tasty baked Goods. A seamless traceability from the grain farmer, the storage and grinding up to the delivery of the finished flour is guaranteed by the use of modern device Technologies.

Highest flour quality - The Haberfellner family is personally responsible for the Promise.

Regionality and products from home, that is what the traditional Haberfellner company stands For. In its sustainable philosophy, Haberfellner Mühle attaches great importance to its commitment to procuring the best raw materials, product technologies and protecting the Environment. The family management at Haberfellner and the motivated employees serve as a strong foundation for a successful Future. With the know-how, the experience gained through more than 120 years and the high quality standards, the Haberfellner Mill creates the purest flour for the finest cooking recipes and delicious baked Goods.

Exceptional variety of flour, as multifaceted as nature

Whether for fine pastries, cakes, sauces, pizza, dumplings, pasta or strong mixed breads - the traditional Haberfellner company has the right flour for every cooking and baking Recipe:Wheat Flour Type 405 / W 480 finely milled, Coarse and Universal, Wheat Flour Type 1050 / W 1600, Whole Wheat Flour, Spelled Flour Type 550 / W 700 finely milled, Kornplus 10-grain flour, Rye Flour Type 997 / W 960, Wheat Flour Type 550 / W 700 , Pizza Flour Special Type 550 / W 700 / Tipo 00, Gingerbread Flour baking mix, wheat semolina Coarse.

Interesting facts about cereals and flour

Pure flour for fine baked goods - best grain and gentle grinding process

Flour can be obtained from a variety of cereals - including wheat, spelled, rye, oats, rice, millet and wild Rice. Flour can also be made from pseudo cereals such as quinoa, amaranth, maize and Buckwheat. Not every flour is suitable for every Purpose. Bread can make only from bread cereals, which include rye flour, wheat flour and spelled Flour.

The degree of grinding indicates how much of the outer peripheral layers of the grain is also ground, which contains important minerals and Vitamins. The most important nutrients are in the outer dark shell and decrease to the light, inner flour Body. That is why dark flour, like rye flour, is also healthier than light Flour.

Ursprung: Österrike
Kvalitet: 100% naturliga ingredienser, GMO-fri

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


Vägspade rund aluminium
Vågskopa rund Den runda vågskålen i aluminium lämpar sig bäst för vägning av t.ex. kraftfoder. Storlekar: 900 g1600 g2500 g

128,64 kr*
Vägskopa fyrkantig aluminium
Vågskopa rund Den fyrkantiga vågskålen i aluminium är idealisk för vägning av till exempel kraftfoder. Storlekar: 900 g 1600 g 2500 g

119,28 kr*