Ekologiskt fullkornsmjöl 25 kg i korthet:


  • För bakning av bröd, kakor, kryddiga bakverk och mycket mer.
  • Hälsosamt alternativ till vetemjöl
  • Rik på mineraler, fibrer och vitaminer
  • AMA ekologiskt märke, ekologiskt kvalitetsmärke
  • Spårbart ursprung tillbaka till jordbrukaren
  • Ekologisk spannmål från Österrike
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel

Ekologiskt fullkornsmjöl från Premium Biomühle

Det nyttiga alternativet till lätt vetemjöl passar till nästan alla matlagnings- och bakrecept.

Det ekologiska fullkornsmjölet har högsta ekologiska kvalitet, vilket garanteras av den ekologiska kvalitetsstämpeln och AMA:s ekologiska stämpel. På den traditionella Premium Biomühle i St. Martin im Innkreis mals 100 % österrikisk råg försiktigt och sakkunnigt till ekologiskt mjöl. Det hälsosamma och värdefulla ekologiska fullkornsmjölet är det hälsosamma mjölalternativet till det lätta vetemjölet typ 405/W 480 och passar för nästan alla recept som ska vara hälsosammare. Oavsett om det är blandat bröd, bakverk, gnocchi, spaetzle, dumplings eller för produktion av bakverk och kex, är det ekologiska fullkornsmjölet ett riktigt "bakningsmirakel"! Vädret är dessutom garanterat GMO-fritt och kontrolleras strikt med hjälp av bekämpningsmedel.

Ekologiskt fullkornsmjöl på en översikt:

  • För aromatiskt bröd, kakor, rejäla bakverk, bakverk och mycket mer.
  • Hälsosamt mjölalternativ till lätt vetemjöl
  • AMA ekologiskt märke, ekologiskt kvalitetsmärke
  • Spårbart ursprung tillbaka till jordbrukaren
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikisk spannmål
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel

Egenskaper:

  • Malet från fullkornsvete
  • Rik på fibrer, vitaminer och mineraler
  • Mörkt aromatiskt brödmjöl
  • Hälsosam, mättande och hälsosam
  • Goda bakningsegenskaper
  • Proteinhalt: 12,5 %.

Användning:

Ekologiskt fullkornsmjöl är ett klassiskt mörkt brödmjöl på grund av sin starka arom, och det är dubbelt givande att baka med det: bakverk gjorda av ekologiskt fullkornsmjöl smakar inte bara aromatiskt och läckert, utan är också mättande och hälsosamma, eftersom fullkornskärnan med sina värdefulla beståndsdelar mals under produktionen. Ekologiskt fullkornsmjöl gör inte bara bröd, bakverk, spaetzle, dumplings och kex till en succé, ekologiskt fullkornsmjöl gör också bakverk av ost- eller jästdeg, pannkakor och sanddeg till en aromatisk smakupplevelse för gommen.

Tips:

För fullkornsvarianten använder du helt enkelt fullkornsmjöl i stället för lätt vetemjöl 405/W 480 i recept för jäst- och rördegar. När du bakar med fullkornsmjöl är det viktigt att tillsätta lite mer vätska på grund av dess större svällförmåga. I princip räcker det med 10-20 % mer mjölk eller vatten. Aromatiska kryddiga bakverk smakar särskilt bra om du blandar det ekologiska fullkornsmjölet med det ekologiska fullkornsrågmjölet!

Hållbarhet och förvaring:

Mjölet bör förvaras hemma på ett torrt, mörkt och svalt ställe om möjligt. Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter tar sig in och för att mjölet inte ska ta emot lukter. Det rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar).

Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och korrekt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbare lättfördärvligt på grund av dess höga fetthalt.

Innehåll:

25 kg

Tillverkare "Premium Biomühle"

Premium ekologisk kvarn - ekologisk kvalitet som namnet Lovar.

100 % ekologiskt mjöl från en av de modernaste ekologiska kvarnarna i Österrike.

Premium Organic Mill står för det bästa och renaste mjölet från Över-Österrike. I den traditionella ekologiska kvarnen i "St. Martin im Innkreis" mals 100 % österrikiskt spannmål försiktigt och sakkunnigt till GMO-fritt ekologiskt Mjöl. Det producerade mjölet av hög kvalitet har högsta ekologiska kvalitet, vilket garanteras av den ekologiska kvalitetsstämpeln och AMA:s ekologiska Stämpel. Alla inköpta råvaror kan spåras tillbaka till Jordbrukaren.

Kvalitet, regionalitet och hållbarhet längs hela kedjan

Den ekologiska kvarnen grundades av en av de viktigaste och största kvarnarna i Österrike - Haberfellner Mühle (Grieskirchen/Österrike) och av Furthner Mühle (St. Martin/Österrike) för produktion av 100 % ekologiskt Mjöl. Endast österrikiska ekologiska spannmål av bästa kvalitet mals i den ekologiska Premiumkvarnen.

Innan kornet mals genomgår varje korn ett avancerat test där man kontrollerar om kornet har rätt ytkondition, mögeltillväxt och Färgfel. I det egna laboratoriet utförs kvalitetsanalyser av allt från råvaror som köps in till mjölet som Produceras. Utan undantag testas varje leverans av spannmål för att upptäcka rester av skadliga ämnen. Därför mals endast det bästa ekologiska spannmålet av hög Kvalitet.

Premium Organic Mill är IFS-certifierad sedan december 2009. Andra certifieringar som AMA Bio-Märkt och Bio- kvalitetsstämpel är ett bevis på den höga Kvalitetsstandarden.

Bästa mjölsorten för sensationella bak- och matlagningsresultat

Oavsett om det gäller läckra bakverk, bröd eller kakor, med det ekologiska mjölet från Premium Organic Mill kan du smaka på den fina Skillnaden. Med det utvalda sortimentet kan alla typer av matlagnings- och bakrecept Framkallas: ekologiskt vetemjöl typ 550 / W 700, ekologiskt vetemjöl typ 1050 / W 1600, ekologiskt rågmjöl typ 997 / R 960, ekologiskt fullkornsrågmjöl, ekologiskt Fullkornsvetemjöl.

Intressant fakta om spannmål och mjöl

Rent mjöl för fina bakverk - Bästa spannmål och skonsam malningsprocess

Mjöl kan tillverkas av en mängd olika sädesslag, till exempel vete, dinkel, råg, havre, ris, hirs och Vildris. Men mjöl kan också tillverkas av pseudokorn som quinoa, amarant, majs och Bovete. Alla mjölsorter är inte lämpliga för alla ändamål. Bröd kan till exempel endast tillverkas av brödsäd, som omfattar rågmjöl, vetemjöl och Dinkelmjöl.

Malningsgraden anger hur mycket av de yttre marginalskikten i spannmålskärnan som innehåller viktiga mineraler och vitaminer som Malts. De viktigaste näringsämnena finns i det yttre mörka skalet och sjunker ner till den ljusa, inre Kärnan. Därför är mörkt mjöl, T.Ex. rågmjöl, också nyttigare än ljust Mjöl.

Ursprung: Österrike
Kvalitet: 100% naturliga ingredienser, AMA ekologisk stämpel, Bio, GMO-fri

1 från 1 omdömen

5 från 5 Stjärnor


100%

0%

0%

0%

0%


Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


19 februari 2022 08:41

Farine de blé complet biologique

Farine excellente, son parfum, ses arômes en bouche suivant différentes durées de fermentation pour la part de levain. Je considère le pain que je confectionne avec cette farine comme la base de mon attention bienveillante pour ma santé ( avec le jeûne pour un corps sans graisses superflues :) Tous mes vœux pour la croissance des productions Bio sur la planète!!!

Vägspade rund aluminium
Vågskopa rund Den runda vågskålen i aluminium lämpar sig bäst för vägning av t.ex. kraftfoder. Storlekar: 900 g1600 g2500 g

127,73 kr*
Vägskopa fyrkantig aluminium
Vågskopa rund Den fyrkantiga vågskålen i aluminium är idealisk för vägning av till exempel kraftfoder. Storlekar: 900 g 1600 g 2500 g

118,43 kr*