Ekologiskt rågmjöl typ 997 / R960 25 kg i korthet:


  • För bakning av hälsosamt bröd, pepparkakor och speciella bakverk.
  • Rik på mineraler, fibrer och vitaminer
  • AMA:s ekologiska stämpel och ekologiska kvalitetsstämpel
  • Spårbart ursprung tillbaka till jordbrukaren
  • Ekologiskt spannmål från Österrike
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel

Ekologiskt rågmjöl typ 997 / R 960

Klassiskt hushållsmjöl för bröd, pepparkakor, kryddiga bakverk och kryddiga rätter

. Det ekologiska rågmjölet typ 997 (enligt typifiering Tyskland) / R 960 (enligt typifiering Österrike) har den högsta ekologiska kvaliteten, vilket garanteras av den ekologiska kvalitetsstämpeln och AMA:s ekologiska stämpel. På den traditionella Premium Biomühle i St. Martin im Innkreis mals 100 % österrikisk råg försiktigt och professionellt till ekologiskt mjöl. Det ekologiska rågmjölet lämpar sig för beredning av rågbröd, blandbröd, pepparkakor, kryddiga rätter och rejäla bakverk. Rågen är garanterat GMO-fri och kontrolleras strikt med hjälp av bekämpningsmedel.

Rågmjöl typ 997 / R 960 med en överblick

:
  • För mörkt bröd, hjärtliga bakverk och pepparkakor
  • AMA ekologiskt märke, ekologiskt kvalitetsmärke
  • Spårbart ursprung tillbaka till jordbrukaren
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikisk spannmål
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
  • Typ 997 (enligt den tyska typifieringen)
  • Typ R960 (enligt typifiering i Österrike)

Egenskaper

:
  • Rik på fibrer, vitaminer och mineraler
  • Populärt mjöl för brödbakning
  • Aromatisk, mättande och hälsosam
  • Goda bakningsegenskaper
  • Kan kombineras med andra mjölsorter

Användning:

Det

ekologiska rågmjölet typ 997 / R 960 är särskilt lämpligt för brödbakning och för beredning av hjärtliga specialbakverk, pepparkakor och för beredning av kryddiga rätter, t.ex. fylliga rågpannkakor eller en kryddig quiche. Råg är inte bara en av de äldsta spannmålssorterna, utan bidrar också i hög grad till hälsa och näring tack vare sina värdefulla beståndsdelar som högkvalitativa proteiner, mineraler och vitaminer

.

Tips:

Blandat eller rent kan det ekologiska rågmjölet typ 997/R 960 kombineras med andra mjölsorter, t.ex. ekologiskt fullkornsmjöl

.Blanda ekologiskt

fullkornsvetemjöl eller ekologiskt fullkornsrågmjöl och trolla fram en mängd olika recept på bröd och bakverk!

Hållbarhet

och förvaring:

Mjölet

bör förvaras hemma

på en

torr, mörk och sval

plats

. Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare

, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter tar sig in och för att mjölet inte ska ta emot lukter. Det

rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar)

.

Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och rätt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbare lättfördärvligt på grund av sin höga fetthalt

.

Innehåll:

25 kg

Tillverkare "Premium Biomühle"

Premium ekologisk kvarn - ekologisk kvalitet som namnet Lovar.

100 % ekologiskt mjöl från en av de modernaste ekologiska kvarnarna i Österrike.

Premium Organic Mill står för det bästa och renaste mjölet från Över-Österrike. I den traditionella ekologiska kvarnen i "St. Martin im Innkreis" mals 100 % österrikiskt spannmål försiktigt och sakkunnigt till GMO-fritt ekologiskt Mjöl. Det producerade mjölet av hög kvalitet har högsta ekologiska kvalitet, vilket garanteras av den ekologiska kvalitetsstämpeln och AMA:s ekologiska Stämpel. Alla inköpta råvaror kan spåras tillbaka till Jordbrukaren.

Kvalitet, regionalitet och hållbarhet längs hela kedjan

Den ekologiska kvarnen grundades av en av de viktigaste och största kvarnarna i Österrike - Haberfellner Mühle (Grieskirchen/Österrike) och av Furthner Mühle (St. Martin/Österrike) för produktion av 100 % ekologiskt Mjöl. Endast österrikiska ekologiska spannmål av bästa kvalitet mals i den ekologiska Premiumkvarnen.

Innan kornet mals genomgår varje korn ett avancerat test där man kontrollerar om kornet har rätt ytkondition, mögeltillväxt och Färgfel. I det egna laboratoriet utförs kvalitetsanalyser av allt från råvaror som köps in till mjölet som Produceras. Utan undantag testas varje leverans av spannmål för att upptäcka rester av skadliga ämnen. Därför mals endast det bästa ekologiska spannmålet av hög Kvalitet.

Premium Organic Mill är IFS-certifierad sedan december 2009. Andra certifieringar som AMA Bio-Märkt och Bio- kvalitetsstämpel är ett bevis på den höga Kvalitetsstandarden.

Bästa mjölsorten för sensationella bak- och matlagningsresultat

Oavsett om det gäller läckra bakverk, bröd eller kakor, med det ekologiska mjölet från Premium Organic Mill kan du smaka på den fina Skillnaden. Med det utvalda sortimentet kan alla typer av matlagnings- och bakrecept Framkallas: ekologiskt vetemjöl typ 550 / W 700, ekologiskt vetemjöl typ 1050 / W 1600, ekologiskt rågmjöl typ 997 / R 960, ekologiskt fullkornsrågmjöl, ekologiskt Fullkornsvetemjöl.

Intressant fakta om spannmål och mjöl

Rent mjöl för fina bakverk - Bästa spannmål och skonsam malningsprocess

Mjöl kan tillverkas av en mängd olika sädesslag, till exempel vete, dinkel, råg, havre, ris, hirs och Vildris. Men mjöl kan också tillverkas av pseudokorn som quinoa, amarant, majs och Bovete. Alla mjölsorter är inte lämpliga för alla ändamål. Bröd kan till exempel endast tillverkas av brödsäd, som omfattar rågmjöl, vetemjöl och Dinkelmjöl.

Malningsgraden anger hur mycket av de yttre marginalskikten i spannmålskärnan som innehåller viktiga mineraler och vitaminer som Malts. De viktigaste näringsämnena finns i det yttre mörka skalet och sjunker ner till den ljusa, inre Kärnan. Därför är mörkt mjöl, T.Ex. rågmjöl, också nyttigare än ljust Mjöl.

Ursprung: Österrike
Kvalitet: 100% naturliga ingredienser, AMA ekologisk stämpel, Bio, GMO-fri

0 från 0 omdömen

Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


Vägspade rund aluminium
Vågskopa rund Den runda vågskålen i aluminium lämpar sig bäst för vägning av t.ex. kraftfoder. Storlekar: 900 g1600 g2500 g

128,64 kr*
Vägskopa fyrkantig aluminium
Vågskopa rund Den fyrkantiga vågskålen i aluminium är idealisk för vägning av till exempel kraftfoder. Storlekar: 900 g 1600 g 2500 g

119,28 kr*