Haberfellner Vetemjöl typ 405 / W480 slätt. 1 kg i korthet:


  • För alla degar som inte behöver svälla eller vila.
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikisk spannmål
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel

Haberfellner Vete mjöl typ 405 / W 480 slät

Idealisk för alla degar som inte behöver svälla eller vila.

Oavsett om det är för matlagning eller bakning, för pajer, kakor eller andra fina bakverk: Med vetemjölet typ 405 (enligt typning Tyskland) / W 480 (enligt typning Österrike) lyckas man smidigt på ett ögonblick fina bakverk och bakverk från bakpulverdeg, jästdeg, chouxdeg och svamp- eller sandmassa. På grund av sin fina kornstorlek kombineras vetemjöl typ 405/W 480 glatt snabbare med de andra ingredienserna än mjöl med hög greppighet. För vetemjölet används endast österrikiskt vete. Vädret kontrolleras strikt med bekämpningsmedel och är garanterat GMO-fritt.

Vetemjöl typ 405 / W 480 smidigt i ett svep:

  • För alla degar som inte behöver svälla eller vila.
  • 100 % naturlig utan tillsatser
  • Från österrikisk spannmål
  • Garanterat GMO-fri
  • Bagerikvalitet
  • Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
  • Typ 405 (enligt tysk typifiering)
  • Typ W 480 (enligt typifiering i Österrike)

Egenskaper:

  • Särskilt finmalet mjöl
  • Perfekt mjöl för lätta bakverk
  • Populärt hushållsmjöl
  • Goda bakningsegenskaper
  • Längre hållbarhet än mörkt mjöl
  • Mineralinnehåll ca. 0.40g / 100g

Användning:

Vetemjölet typ 405 / W 480 smooth är mångsidigt i köket för matlagning och bakning. Vetemjölet lämpar sig särskilt väl för beredning av bakverk av bakpulverdeg, jästdeg, chouxdeg, sandkakor eller svampkakor. Vetemjöl typ 405 / W 480 smooth är också utmärkt för att binda såser, för strudeller, pannkakor och kex.

Tips:

Du kan se skillnad på om mjölet är glest eller glatt genom att gnugga mjölet mellan tummen och pekfingret. Glatt mjöl känns finare än halkfritt mjöl och används i alla matlagnings- och bakrecept där degen inte behöver svälla. På grund av sitt extra fina korn förenas vanligt mjöl snabbare med resten av ingredienserna under värme än oskummat mjöl.

Hållbarhet och förvaring:

Mjölet bör förvaras hemma på ett torrt, mörkt och svalt ställe om möjligt. Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter tar sig in och för att mjölet inte ska ta emot lukter. Det rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar).

Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och korrekt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbare lättfördärvligt på grund av dess höga fetthalt.

Innehåll:

1 kg
5 kg
25 kg

Tillverkare "Haberfellner"

Haberfellner is flour - best quality from Austria for over 120 Years.

Purest flour from one of the most modern mills in Europe

The name Haberfellner stands for the best and purest flour from Austria. The Haberfellner Mill is Austria's largest private mill and one of the most modern mills in Europe. Through the use of innovative device technologies, its own laboratory and uncompromising quality standards, the Haberfellner Mill has been producing flour from the best raw materials for over 120 Years.

The traditional company Haberfellner sources the highest quality grain from over 300 Upper Austrian contract Farmers. Bakery partners of the Haberfellner company are identified as "Backfein-Bakers" and process the flour into the finest baked Goods. For years, bakers have trusted the strictly tested, high-quality flours from the Haberfellner Mill. Through the sustainable project Backfein Qualitätsweizenanbau Oberösterreich, Haberfellner relies on consistently high quality from cereals to tasty baked Goods. A seamless traceability from the grain farmer, the storage and grinding up to the delivery of the finished flour is guaranteed by the use of modern device Technologies.

Highest flour quality - The Haberfellner family is personally responsible for the Promise.

Regionality and products from home, that is what the traditional Haberfellner company stands For. In its sustainable philosophy, Haberfellner Mühle attaches great importance to its commitment to procuring the best raw materials, product technologies and protecting the Environment. The family management at Haberfellner and the motivated employees serve as a strong foundation for a successful Future. With the know-how, the experience gained through more than 120 years and the high quality standards, the Haberfellner Mill creates the purest flour for the finest cooking recipes and delicious baked Goods.

Exceptional variety of flour, as multifaceted as nature

Whether for fine pastries, cakes, sauces, pizza, dumplings, pasta or strong mixed breads - the traditional Haberfellner company has the right flour for every cooking and baking Recipe:Wheat Flour Type 405 / W 480 finely milled, Coarse and Universal, Wheat Flour Type 1050 / W 1600, Whole Wheat Flour, Spelled Flour Type 550 / W 700 finely milled, Kornplus 10-grain flour, Rye Flour Type 997 / W 960, Wheat Flour Type 550 / W 700 , Pizza Flour Special Type 550 / W 700 / Tipo 00, Gingerbread Flour baking mix, wheat semolina Coarse.

Interesting facts about cereals and flour

Pure flour for fine baked goods - best grain and gentle grinding process

Flour can be obtained from a variety of cereals - including wheat, spelled, rye, oats, rice, millet and wild Rice. Flour can also be made from pseudo cereals such as quinoa, amaranth, maize and Buckwheat. Not every flour is suitable for every Purpose. Bread can make only from bread cereals, which include rye flour, wheat flour and spelled Flour.

The degree of grinding indicates how much of the outer peripheral layers of the grain is also ground, which contains important minerals and Vitamins. The most important nutrients are in the outer dark shell and decrease to the light, inner flour Body. That is why dark flour, like rye flour, is also healthier than light Flour.

Ursprung: Österrike
Kvalitet: 100% naturliga ingredienser, GMO-fri

1 från 1 omdömen

5 från 5 Stjärnor


100%

0%

0%

0%

0%


Lämna gärna ett omdöme!

Dela din upplevelse av produkten med andra kunder.


16 november 2020 18:34

Sehr zufrieden!

Kenne dieses Mehl von unseren Freunden in Österreich. Endlich kann man es in Deutschland beziehen. Super gut für Plätzchen, Hefeteig, Mehlspeisen etc.! Bestellung problemlos, Lieferung schnell und unkompliziert.

Vägspade rund aluminium
Vågskopa rund Den runda vågskålen i aluminium lämpar sig bäst för vägning av t.ex. kraftfoder. Storlekar: 900 g1600 g2500 g

128,64 kr*
Vägskopa fyrkantig aluminium
Vågskopa rund Den fyrkantiga vågskålen i aluminium är idealisk för vägning av till exempel kraftfoder. Storlekar: 900 g 1600 g 2500 g

119,28 kr*