Haberfellner Vetemjöl typ 405 / W480 slätt. 5 kg
194,98 kr*
Tillgängligt, leveranstid: 3-5 dagar
- För alla degar som inte behöver svälla eller vila.
- 100 % naturlig utan tillsatser
- Från österrikisk spannmål
- Garanterat GMO-fri
- Bagerikvalitet
- Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
Haberfellner Vete mjöl typ 405 / W 480 slät
Idealisk för alla degar som inte behöver svälla eller vila.
Oavsett om det är för matlagning eller bakning, för pajer, kakor eller andra fina bakverk: Med vetemjölet typ 405 (enligt typning Tyskland) / W 480 (enligt typning Österrike) lyckas man smidigtpå ett ögonblick fina bakverk och bakverk från bakpulverdeg, jästdeg, chouxdeg och svamp- eller sandmassa. På grund av sin fina kornstorlek kombineras vetemjöl typ 405/W 480 glatt snabbare med de andra ingredienserna än mjöl med hög greppighet. För vetemjölet används endast österrikiskt vete. Vädret kontrolleras strikt med bekämpningsmedel och är garanterat GMO-fritt.
Vetemjöl typ 405 / W 480 smidigt i ett svep:
- För alla degar som inte behöver svälla eller vila.
- 100 % naturlig utan tillsatser
- Från österrikisk spannmål
- Garanterat GMO-fri
- Bagerikvalitet
- Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
- Typ 405 (enligt tysk typifiering)
- Typ W 480 (enligt typifiering i Österrike)
Egenskaper:
- Särskilt finmalet mjöl
- Perfekt mjöl för lätta bakverk
- Populärt hushållsmjöl
- Goda bakningsegenskaper
- Längre hållbarhet än mörkt mjöl
- Mineralinnehåll ca. 0.40g / 100g
Användning:
Vetemjölet typ 405 / W 480 smooth är mångsidigt i köket för matlagning och bakning. Vetemjölet lämpar sig särskilt väl för beredning av bakverk av bakpulverdeg, jästdeg, chouxdeg, sandkakor eller svampkakor. Vetemjöl typ 405 / W 480 smooth är också utmärkt för att binda såser, för strudeller, pannkakor och kex.
Tips:
Du kan se skillnad på om mjölet är glest eller glatt genom att gnugga mjölet mellan tummen och pekfingret. Glatt mjöl känns finare än halkfritt mjöl och används i alla matlagnings- och bakrecept där degen inte behöver svälla. På grund av sitt extra fina korn förenas vanligt mjöl snabbare med resten av ingredienserna under värme än oskummat mjöl.
Hållbarhet och förvaring:
Mjölet bör förvaras hemma på ett torrt, mörkt och svalt ställe om möjligt. Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter tar sig in och för att mjölet inte ska ta emot lukter. Det rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar).
Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och korrekt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbare lättfördärvligt på grund av dess höga fetthalt.
Innehåll:
1 kg
5 kg
25 kg
Ursprung: | Österrike |
---|---|
Kvalitet: | 100% naturliga ingredienser, GMO-fri |
Logga in
16 november 2020 18:34
Sehr zufrieden!
Kenne dieses Mehl von unseren Freunden in Österreich. Endlich kann man es in Deutschland beziehen. Super gut für Plätzchen, Hefeteig, Mehlspeisen etc.! Bestellung problemlos, Lieferung schnell und unkompliziert.
Haberfellner-mjöl erbjuder dig högsta kvalitet från Österrike, baserat på över 120 års tradition och toppmodern teknik. Med spannmål från regionala kontraktsbönder garanterar Haberfellner hållbar odling och fullständig spårbarhet. En imponerande variation av mjöl - från vetemjöl till dinkelmjöl till specialmjöl som pizzamjöl - säkerställer att du kan hitta rätt produkt för varje recept. Lita på den kompromisslösa kvaliteten och engagemanget hos detta traditionella företag och upplev hur Haberfellner-mjöl berikar ditt kök.
Tillverkarinformation
Ansvarig person