Vattenkoppar och vattenförsörjning

 • Vattenkoppar för hästar, nötkreatur, grisar, får, getter, fjäderfä och små djur etc.
 • UV- och frostbeständiga vattenkoppar för utomhusbruk året runt.
 • Robusta och okrossbara material för djurens säkerhet.
 • Kontinuerlig vattenförsörjning för dina djur även utan elektricitet och tryckvattenledningar.

Våra vattenkoppar för grisar, hästar, boskap & co.

Beroende på djurhållning och besättningens storlek behöver du olika vattentråg:

Är dina djur på bete året runt eller i ett ouppvärmt stall? Har du bara 2-3 djur eller en hel besättning? Har du en elanslutning för att driva en pump i hagen?

I vår Agrarzone-Onlineshop hittar du olika vattenkoppar för grisar, hästar, nötkreatur & Co.

Det finns olika drickapparater med olika mekanismer som gör att vattentillförseln vid vattenkoppen kan aktiveras. Dessa vattenkoppar är vanliga:

 • Flottarventilen bassäng
 • Rörventil för bassäng
 • Tvångsventilbassäng eller trycktångsventilbassäng
 • Bitdrickare
 • Drickare i tråg
 • Betesdjur som dricker
 • Pump för betesmark

Vattenkopp med flottör används ofta för unga djur eller känsliga djur. Dricksvattnet fylls regelbundet på så snart vattennivån sjunker under en viss nivå. Detta innebär att djuren inte behöver aktivera flottörventilen själva.

One Vattenkopp med slangventil hör till de lättflytande självdrickarna och är lämplig för t.ex. får, getter och hästar. I en vattenkopp med rörventil aktiverar djuret vattentillförseln genom att trycka på röret med munnen. Detta öppnar rörventilen och vatten strömmar in i bassängen.

När en Tungventil för vattenkopp aktiveras kommer tungventilen med tungan eller munnen för att få färskt dricksvatten. Denna mekanism är trögare än rörventilen, vilket gör den särskilt vattenbesparande och populär inom djursuppfödning.

För en artanpassad vattenförsörjning på vintern finns det Elvattenkoppar som inte hindrar tillgången på färskt dricksvatten vid frost. Termostater för frostskydd och en särskild Värmekabel hjälper till att förhindra att vattentillförseln fryser på vintern.

Bettdrickare: Du kan enkelt utöka ditt penväggssystem med ett anslutningsrör för bettnipplar. För att skydda din vattendelare bör du välja ett robust skydd av rostfritt stål.

Tråg: Tipptråg i rostfritt stål finns i olika storlekar och utföranden. I vår butik kan du köpa tråg med en kapacitet på 30l-70l.

Betesdrickare: Betesdiken står utomhus året runt och måste därför vara tillverkade av UV- och frostbeständigt material. I vår butik hittar du betestråg i olika storlekar och tillhörande tillbehör.

Pump för betesmark: Med våra betespumpar kan du förse dina djur med färskt dricksvatten trots brist på el och tryckvattenledningar.

Rätt vattenförsörjning för varje situation

Hygieniskt och hållbart: Vattenkoppar av gjutjärn har en högkvalitativ emaljbeläggning. Dessa ger ett optimalt hygieniskt ytskydd i flera år. Vattenkoppar i plast är UV-beständiga och bleknar inte och blir inte spruckna eller spröda på den soliga betesytan.

Behaglig drickkvalitet ner till -15 grader: Med ett Elvattenkoppar kan du förse dina nötkreatur, hästar och andra djur med friskt vatten även på vintern på betesmarken.

Vattenförsörjning även utan ström och tryckvattenledningar: Med våra betespumpar kan du pumpa dricksvatten till dina djur från en brunn, grundvatten eller en närliggande bäck. Det behövs ingen strömanslutning för detta. Dina djur får ständigt tillgång till färskt och rent dricksvatten.

Hur man väljer rätt vattenkopp?

Beroende på djurslaget ställer kor, hästar, grisar & co. olika krav på vattenförsörjningen och därför bör du först ta hänsyn till några faktorer innan du köper rätt tråg:

 • Passar modellen med vattenkoppen till mitt djur och djurets ålder?
 • Uppfyller vattenvolymen i vattenkoppaen, mängden vatten per minut och antalet drickplatser mina djurs behov?
 • Passar vattenkoppen till min typ av boende (individuellt boende eller gruppboende)?
 • Kan vattenkoppen värmas upp och är den lämplig för installation i kalla bostäder?

För vilka djur är våra vattenkoppar lämpliga?

Våra vattenkoppar är differentierade efter följande djurarter:

 • Nötkreatur
 • Gris
 • Häst
 • Fjäderfä/fåglar
 • Får
 • Get
 • Små djur (hund, kanin etc.)

Ko-vattenkoppar - vattenkoppar för nötkreatur, kalvar och mjölkkor

Mjölkkor, nötkreatur och kalvar får normalt följande foder genom en tungventil för bassäng som vattenförsörjning. Djuret hänger in munnen i drickbassängen, som fylls med färskt vatten genom tungans tryck. Kor och nötkreatur har känsliga munnar och störs lätt av smuts. vattenkopp med flottörventil tenderar att inte vara lämpliga för kor, kvigor och kalvar.

Om du håller dina nötkreatur i ett kallt stall och vill hålla dem väl försedda med vatten även i kalla temperaturer, är det bäst att ta till en Elvattenkopp. Ett träskydd för kalvar och nötkreatur är särskilt praktiskt, eftersom djuren gärna sparkar mot dricksbassängen och skadar den.

För kalvar och unga djur finns det artanpassade kalv-vattenkopp. Dessa koppar består av en hink för kalvmatning eller tråg, som är utrustade med en sugventil speciellt för kalvar.

Häst- och ponny-vattenkoppar

För hästar och ponnyer som dricker själva vill ha ett lättanvänt vattenkopp med slangventil är särskilt lämpliga. Om din häst är särskilt känslig kan en vattenkopp med flottör vara optimalt. Vattenkar eller kopp med flottörventil behöver inte skötas oberoende och fylls automatiskt på när vattennivån sjunker under den önskade nivån.

Om du håller dina hästar i hagen kan du erbjuda djuren vatten i en UV-beständig och rymlig miljö. Under kalla dagar säkerställs tillgången på färskvatten genom en Elvattenkopp för hästar.

Vattenkoppar för grisar och smågrisar - vattenkoppar för avelssuggor, smågrisar och slaktsvin

För grisar och smågrisar erbjuder en Vattenkoppar med flottörventil eller en vattenkopp med tunga erbjuds. Särskilt för slaktsvin, avelssuggor och smågrisar är den här drickbassängmodellen optimal.

För att vattenförbrukningen i grisuppfödningen ska hållas så låg som möjligt och alla djur ändå ska få tillräckligt med vatten finns det särskilda vattenkoppar för grisar och smågrisar: Med vattenkoppar för kranar tar grisarna hela vattenventilen i munnen. Det utlösta trycket i gommen öppnar ventilen och vattenkoppen släpper ut vatten.

Bitdrickare och sprutnipplar är andra vattenbesparande dryckesalternativ för grisar och smågrisar. Med en sprutnippel öppnas en trycksatt platta och vatten sprutas ut i ett vattentråg. Med en bitnippel måste grisen ta in nippeln helt och hållet i munnen och vattnet släpps inte ut förrän grisen biter i den.

Får- och lamm-vattenkoppar

Om du håller får och lamm ska du se till att djuren alltid har tillgång till rent och friskt dricksvatten. För en artanpassad tråg, Vattenkopp  med flottörventil, Vattenkopp med slangventil osv. passar det utmärkt i bruk. Med de här modellerna av dricktråg behöver djuren inte anstränga sig för att nå färskt vatten.

Vattenkopp för getter - vattenkoppar för getter

Även lämplig för getter vattenkopp med rörventil eller vattenkopp med flottör. Med de här modellerna av dricktråg kan djuren nå färskt vatten utan att behöva använda våld. Med en rymlig vattenkopp säkerställer du ett tillräckligt vattenintag på betet.

Vattenkoppar för fjäderfä och smådjur - vattenkoppar för höns, vaktlar, smådjur & Co.

Fjäderfä som höns, vaktlar, duvor, ankor etc. behöver särskilda bevattningssystem. fågelvattenkoppar. Fjädervattenkoppar fylls med vatten och körs antingen automatiskt eller fylls på regelbundet av fjäderfäuppfödaren. Flaskdryckare, automatisk fjäderfadryckare eller omvänd vattenkopp: Vilken vattenkopp som är lämplig för fjäderfä beror på flera faktorer, t.ex. antalet kycklingar, deras ålder och vattenförsörjningens placering. Kaniner, marsvin, hamstrar och andra smådjur kräver däremot särskilda vattenkoppar för små djur.

Dina förmåner på Agrarzone-Shop:

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera skickade varor inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om din köpta dricksskål trots allt inte är rätt för dig kan du returnera produkten till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: All vår jordbruksutrustning är laglig. Alla elektrifierade produkter, t.ex. stängsel eller nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.

Endast produkter från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten finns det färre defekter och du behöver mindre underhåll. Om du räknar över flera år sparar du pengar på slutresultatet.