Hundnät och hundstängsel

  • För stora och små hundar, känsliga djur och valpar.
  • Med elektrifiering även lämplig för att avskräcka vilda djur.
  • Englingsmaskiga nät ger hög säkerhet för boskapsskötseln
  • Lätt att sätta upp och även lämplig för mobil användning.

Vad är ett hundnät?

Ett hundstängsel är ett stängsel för små och stora hundar. I ett hundstängsel kan hunden inte rymma, eller om stängslet används som avgränsning i trädgården kan ditt husdjur inte göra oväsen i vissa områden (t.ex. blomster- eller grönsaksbäddar).

Ett hundnät är mycket mer beståndssäkert än ett konventionellt trädgårdsstängsel, eftersom hunden inte kan klämma sig igenom de smala maskorna. Nätet ligger dessutom i jämnhöjd med marken, vilket förhindrar att man glider igenom.

När är ett elektriskt hundstängsel användbart?

Ett hundnät utan elektricitet är lämpligt om du vill förhindra att din hund rymmer från trädgården.

Om du samtidigt vill hålla vilda djur som rävar, mårdhundar eller harar borta från din egendom, ger ett elektriskt hundstängsel dig ett bättre skydd. Den elektriska versionen är också lämpligare för hundar som gillar att hoppa eller djur som gillar att klättra eller gräva över stängslet.

I 3 steg till rätt hundnät:

Steg 1: Se till att hundstängslet har rätt höjd och längd

Hundstängsel finns i längder på 15, 25 eller 50 meter och i höjder på 65 cm, 77 cm, 106 cm och 112 cm.

För små hundraser (upp till 39 cm axelhöjd) eller hundar som inte hoppar räcker det med ett lågt hundstängsel.

Om du däremot har en större hund eller en hund som gillar att hoppa eller klättra är det bättre att välja en högre modell, eftersom även dessa djur inte lätt kan klättra över ett högt hundstängsel.

Viktigt: Om du behöver ett längre hundstängsel kan du enkelt koppla ihop våra hundnät med varandra med hjälp av de integrerade metallklämmorna och på så sätt förlänga dem. Vi erbjuder även kompletta elstängsel för hundstängsel, inklusive elstängselaggregat och alla tillbehör för en stängningslängd på upp till 500 m.

Steg 2: Bestäm lämpliga stapelspetsar för ditt substrat.

Man skiljer mellan dubbla poäng och enkla poäng för hundnettoinsatser.

Om marken är lerig eller sandig rekommenderas en dubbelspets för ökad stabilitet. I stenig terräng är det lättare att sätta en enkel spik i marken.

Steg 3: Bestäm dig för ett elektriskt hundstängsel eller ett icke-elektriskt hundstängsel.

Om du vill hålla vilda djur som rävar, kaniner och mårdhundar borta från din hund och trädgård är ett elektriskt hundstängsel med strömförande ledare det bästa valet för dig. Men om du främst vill förhindra att din hund rymmer räcker det förmodligen med en icke-elektrisk modell.

Viktigt: Om du väljer ett elektrifierat hundstängsel måste du hålla stängselområdet fritt från vegetation och klippa gräsmattan minst en gång i veckan. Om staketet är för mycket växtlighet kommer den elektriska spänningen att sjunka och vilda djur kommer inte längre att hållas ute.

Det här tillbehöret passar till ditt hundnät:

Elstängsel 230V: Om ditt hundnät kan elektrifieras och det finns ett uttag i närheten är ett 230V elstängsel det bästa valet för strömförsörjning.

12V elstängsel: Om du väljer ett elektriskt hundnät och inte har tillgång till ett eluttag behöver du ett 12V elstängsel som drivs av ett uppladdningsbart batteri.

Elstängsel 9V: Om du inte vill ladda batteriet i ditt 12 V elstängsel varannan vecka eller om du inte har tillgång till ett eluttag, är ett batteridrivet 9 V elstängsel förmodligen mer lämpligt för dig.

Batterier och ackumulatorer för elstängsel: Beroende på om du använder en 12V-ackumulator eller en 9V-batterienhet hittar du lämpliga batterier och ackumulatorer i den här kategorin.

Solcellsmodul: Solcellsmoduler finns som tillägg till nästan alla 12 V batteridrivna elstängsel. Detta gör att du slipper byta batteri ofta. Elkostnaderna för batteriladdning försvinner också.

Dörr till elstängsel: En dörr till ett hundstängsel kan installeras var som helst på hundstängslet och gör det enkelt och säkert att komma ut och in utan risk för elstötar.

Ersättningspål: Om en av stavarna på ditt hundstängsel är trasig eller om du vill sätta en ersättningspål i hörnen på ditt stängsel för extra stabilitet kan du köpa en lämplig ersättningspål för pilnätet här till ett lågt pris.

Varningstecken: Enligt lag måste alla elstängsel längs en allmän väg markeras med varningsskyltar med jämna mellanrum.

Testare för betesstängsel: Med en testare för hundstängsel mäter du spänningen i ditt elektriska hundstängsel. På så sätt kan du snabbt avgöra om den nödvändiga spänningen finns och om stängslet är säkert.

Stöldskydd: Vill du skydda ditt elstängsel från stöld? Upptäck här säkra batterilådor för att skydda ditt elstängsel.

Olika tillbehör: I den här kategorin hittar du olika tillbehör till hundstängsel, från jordborrar till trådkopplingar och jordankare.

Dina fördelar i Agrarzone-butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktförsända varor inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla nät av pilträd uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: Alla elektrifierbara hundnät är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.

Endast nät av pil från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten finns det färre defekter och du har därför lägre underhållskostnader. Om du räknar på flera år sparar du pengar.