Premium gnagarfoder & smådjursfoder

Oavsett om det är kanin, hamster, marsvin, chinchilla, mus, råtta, degu eller ekorre - i vår butik med gnagarfoder har vi smådjursfoder för alla gnagare. Vårt smådjursfoder övertygar med högkvalitativa foderkomponenter och en artanpassad sammansättning som smakar varje gnagare. Det är inte så lätt att hitta rätt gnagarföda.

Alla små djur har individuella behov och särskilda krav på ett artanpassat gnagarföda. Högkvalitativa näringsämnen ger de små gnagarna alla nödvändiga vitaminer, mineraler och spårämnen.WAHL På Agrarzone hittar du ett stort urval av välsmakande foder för gnagare som ger dem optimalt välbefinnande och hälsa .

Har du frågor om matenWAHL eller behöver regelbundet större mängder gnagarmat?

Skriv till oss via vårt kontaktformulär eller kontakta oss via telefon, chatt eller Whatsapp - vi hjälper dig gärna eller ger dig ett individuellt erbjudande.

Är du inte stamkund ännu?

Prova vårt smådjursfoder och låt oss övertyga dig om den utmärkta kvaliteten.

Smådjursfoder för gnagare - Fit & Happy genom gnagarnas liv

Lär dig på den här sidan vilket gnagarfoder som håller ditt husdjur lyckligt och välmående och vad du ska tänka på när du matar smådjur.

Beroende på det lilla djuret behöver gnagare ett särskilt artanpassat gnagarfoder. Gammelföda består vanligtvis av torrfoder som innehåller alla nödvändiga näringsämnen för gnagare. Dessutom innehåller många matblandningar frukt, grönsaker och örter för att ge kosten variation. På Agrarzone hittar du artanpassat smådjursfoder för små djur:

Kaninfoder & kaninfoder för kaniner, kaniner & dvärgkaniner - hälsosamt basfoder för uppfödning, gödning & hobbyhållning

Smaklig kaninfoder för privat kaninhållning & kaniner: Det idealiska basfodret för små till medelstora kaniner är vårt

Standard Rabbit Food deukanin Standard Rabbit Food Pellets. Tack vare sin balanserade sammansättning säkerställer kaninfodret en optimal grundförsörjning för små och medelstora kaninraser och är särskilt populärt i privat kaninhållning .

För att utfodra stora raser av kaniner och harar rekommenderar vi vår näringsrika deukanin Energy Rabbit Food Pellets. Detta balanserade smådjursfoder ger de stora gnagarna ett ökat energiinnehåll.

Leimüller Müsli för gnagare, som består av smakrika betor, morötter, purjolök och viktiga näringsämnen, erbjuder kaniner och harar en smaklig omväxling från det vanliga standardfodret för kaniner som tilläggsfoder .

Kaninfoder för kaninuppfödning och gödning av kaniner:

Kaninfoder för lakterande honor, avelskaniner och aktiva avelsbaggar har andra behov än kaninfoder för privat kaninhållning. Det högenergirika prestationsfodret för avelskaniner består av en speciell näringsriktig sammansättning och täcker näringsbehovet hos den lakterande hona lika fullständigt som hos unga kaniner och behoven hos aktiva avelsbaggar.

Vårt kaninfoderdeukanin fit herbs and persley erbjuder variation i uppfödnings- och avvänjningsfasen, vilket garanterar kaninernas vitalitet, särskilt under uppfödningen och i stressiga situationer. Användning av vårt energirika kaninfoder är det bästa sättet att förebygga matsmältningsstörningar hos unga kaniner efter avvänjning. Användningen av deukanin fit kaninfoder har dock också visat sig vara effektiv i avelsstallet för honkaniner. Därför kan detta kaninfoder även ges till dräktiga och ammande honkaniner och gödningskaniner under hela gödningsfasen.

Vår deukanin Basis with Cocc. kaninpellets ger skydd mot farliga tarmparasiter, särskilt vid uppfödning av kaniner. Kaninfoderet stöder en balanserad kost för dina raskaniner i kombinerad uppfödning och gödning.

Dvärgkaninmat för dvärgkaniner:

Din dvärgkanin matas bäst med vår populära dvärgkaninfodermüslimix för dvärgkaniner och dvärgkaniner. Det högkvalitativa dvärgkaninfodret ger din dvärgkanin alla viktiga ingredienser och är lämpligt för avel och hobbyhållning. Särskilt välsmakande för dvärgkaniner är också vår dvärgkaninfoderblandning som består av flera gånger rengjorda, värdefulla spannmål och Mümmelpellets.

Utfodringsrekommendation för kaniner och dvärgkaniner:

 • Se till att komplettera torr kaninfoder med andra vegetabiliska fibrer för att stimulera smådjurens matsmältning. Kaniner & Co. äter särskilt gärna hö och grönfoder, som är viktiga komponenter i en balanserad kost.
 • Färskt gnagarmat som grönsaker, maskrosor och gräs hjälper också din långörade kanin att hålla vikten och stöder även tandvården.
 • Din kanin bör alltid ha tillgång till hö och gräs, medan torrfoder bör ges en eller två gånger om dagen, totalt cirka 100 g/kg kroppsvikt.
 • Kaniner och kaniner behöver alltid färskt vatten. Det är bäst att byta vatten minst en gång om dagen för att förhindra att bakterier och bakterier sprids i drickaren, eller att använda en speciell drickare för gnagare.

Guinea Pig Food - smakligt gnagarfoderför marsvin

Leimüller Guinea Pig Food är det perfekta basfodret för marsvin. Den speciella mixen för marsvin är berikad med C-vitamin.

Smakliga pellets för marsvin i kombination med värdefull spannmål ger en riklig basblandning för marsvin.

Utfodringsrekommendation för marsvin:

 • Marsvin behöver absolut grönfoder och hö för att stimulera matsmältningen och förebygga övervikt.
 • Grönsaker och frukter som sallad och zucchini är också optimala snacks för marsvin.
 • Eftersom marsvin är små djur bör du ge dem mat i små mängder upp till fyra gånger om dagen.
 • Grundregeln är att ett marsvin ska få ungefär 10 % av sin vikt i färskfoder per dag.

Mata kaniner och marsvin tillsammans:

Om kaniner och marsvin hålls tillsammans måste gnagarfodret tillgodose de båda smådjursrasernas artanpassade behov. Våra högkvalitativa müsliblandningardeukanin Nagermüsli och deukanin Naturmix lämpar sig för alla raser av kaniner och marsvin.

Hamsterfoder för hamstrar - mångsidigt gnagarfoder för små gnagare

Vårt Leimüller hamsterfoder säkerställer en optimal basförsörjning för din hamster. Vårt hamsterfoder består av värdefulla spannmål, massor av råa fibrer och vitaminer och främjar hälsa och välbefinnande hos din lilla gnagare. Det bästa sättet att ge din hamster denna beprövade och testade müsliblandning är i form av 2 teskedar eller 1 matsked per dag.

Torkade grönsaker, frukter, nötter, örter, frön och kärnor smakar särskilt gott för hamstrar och är det perfekta tillskottsfodret för din gnagarvän. Med mångsidiga matlekar kan du också göra din hamsters gnagarfoder mer varierat, lära din hamster något nytt och stärka bandet mellan dig och din hamster.

Chinchillafoder - gnagarfoder för hoppande smådjur från Sydamerika

I naturen föredrar chinchillor många råa fibrer, t.ex. gräs, örter och kvistar. Vårt chinchillafoder på Agrarzone innehåller det höga råfiberinnehåll som chinchillorna behöver. De värdefulla ingredienserna ger de roliga gnagarna alla de näringsämnen de behöver för att leva ett långt och lyckligt chinchillaliv. Och naturligtvis smakar de doftande matblandningarna utsökt!

På Agrarzone har vi olika chinchillafoderblandningar för att ge din chinchilla tillräckligt med matWAHL och variation:

Beställ foder till chinchillor online på Agrarzone:

Det är en barnlek att beställa utsökt chinchillafoder från vår onlinebutik Agrarzone. Välj bara din favoritmat för chinchillor, lägg den mängd du behöver i din varukorg och skicka oss din beställning. Vi levererar chinchillafodret pålitligt och snabbt till ditt hem. Så smådjursfodret kommer till dig utan långa omvägar, men bekvämt och sensationellt billigt.

Degufutter - Artanpassat gnagarfoder för degus

Ett varierat och balanserat smådjursfoder är särskilt viktigt för degus, eftersom degus i naturen bara äter mycket magert foder som gräs, örter, buskblad och frön. Degusfoderet från Leimüller har utvecklats speciellt för att ge degus en balanserad näring. Degufood är berikad med en naturlig örtteblandning och har en hög andel råprotein och råfiber.

Absolut notera: Degus är mycket känsliga för diabetes. Ge därför aldrig din degu frukt och sockerhaltiga snacks och nötter endast sällan.

Mouse Food & Rat Food - Healthy Rodent Food Keeps You Fit and Happy Mössoch råttor är allätare , men du bör också ge dem en varierad kost. Möss och råttor behöver många olika foderkomponenter och särskilt mycket protein för att få fullgod näring. Vårt rått- och musfoder består av en rik blandning av spannmål med en hög andel råa proteiner. Det välsmakande fodret av majs, korn, vete och hirs håller musen och råttan friska och är det perfekta smådjursfodret för din lilla vän.

Förutom vårt artanpassade mus- och råttfoder kan du erbjuda din gnagare små fruktbitar två till tre gånger i veckan. Alla frukter är dock inte lämpliga som mat, eftersom de kan jäsa i organismen och leda till flatulens.

Särskilt lämplig frukt som mus- och råttmat:

 • Päron
 • Apple
 • Gurka
 • Zucchini
 • Druva
 • Banan
 • Tomat

Det är bäst att alltid tillhandahålla en tillräcklig mängd dricksvatten tillsammans med smådjursfodret. Med en gnagardrink förblir buren ren och vattnet förorenas inte. Ekorremat med massor av nötter - gnagarmat för de söta skogsborna Särskilt under den kalla vintern har ekorrar svårt att hitta tillräckligt med mat, eftersom ekorrar inte går i vinterdvala. Ekorrarna minskar sin aktivitet på vintern, men deras födokällor är ofta begränsade. De matförråd som ekorrarna mödosamt har byggt upp plundras ofta av andra djur eller återfinns aldrig av ekorrarna.

Ekorrar är inte så blyga i människans närhet och utvidgar gärna sina livsmiljöer till vår balkong eller trädgård. Vårt ekorrfoder från Leimüller är det optimala basfodret för ekorrar och säkerställer överlevnaden för de små söta skogsvarelserna, särskilt under de kalla vintermånaderna.

Det välbalanserade ekorrfoderet består av olika typer av spannmål, nötter och mjölmaskar och gör det möjligt för ekorrarna att bygga upp ett matförråd och på så sätt klara sig lättare genom vintern. De ingående mjölmaskarna är en speciell delikatess och ger samtidigt ekorrarna värdefulla animaliska proteiner.

Smådjursfoder beställ billigt online på Agrarzone

Beställ bekvämt smådjursfoder till ditt husdjur i vår onlinebutikAgrarzone . Vi levererar din gnagarmat snabbt, pålitligt och direkt till din dörr.

Råvarorna till våra högkvalitativa foderblandningar för gnagare odlas huvudsakligen i Österrike eller Tyskland. Strikta kvalitetskontroller, korta transportvägar och hållbara odlings- och produktionsprocesser kännetecknar vårt gnagarfoder. Dessutom är det mesta av vårt gnagarfoder garanterat GMO-fritt.

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera skickade varor inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.