Vargstängsel och vargnät för effektivt vargförsvar på Agrarzone

Vem är rädd för den elaka vargen? Ingen! Tack vare vårt vargstängsel är dina får säkra!

En överblick över vargstängslet:

  • Innehåller allt för ett effektivt försvar mot varg
  • Hög säkerhet för flockar av får och andra betesdjur.
  • Näten är förlängningsbara och kan enkelt anslutas till varandra.
  • Täta maskor och förstärkta bottensträngar förhindrar att du glider igenom.
  • Lätt att sätta upp, även lämplig för mobil användning

Varför överhuvudtaget ett vargstängsel?

Eftersom vargarna sedan en tid tillbaka i allt större utsträckning har bosatt sig i de europeiska skogarna blir det alltmer nödvändigt att skydda får, getter och andra boskapsdjur från vargar. Särskilt får hör till vargarnas bytesdjur. För att hålla dem borta från din besättning kan ett elstängsel fungera som en skyddsåtgärd. Med våra kompletta vargstängselpaket får du allt för ett effektivt vargförsvar och en säker inhägnad av dina får. Du behöver inte längre någon extra utrustning. Det är enkelt att sätta upp - dina får är genast väl skyddade!

Här får du praktiska tips som hjälper dig att välja rätt uppsättning vargstängsel. Har du några ytterligare frågor om våra kompletta uppsättningar? Kontakta vår kundtjänst, så hjälper våra experter på skydd för boskapsskötsel gärna till.

Vargstängsel: Vad är fördelen jämfört med ett fårstängsel?

Extra höjd: Ett vargstängsel anses vara vargsäkert från en höjd av 120 cm när det är elektrifierat och är därför betydligt högre än vanliga fårstängsel. Med en höjd på upp till 122 cm är våra vargstängsel tillräckligt höga för att förhindra hopp över nätet.

Mer inhägnat område: Med en längd på upp till 500 meter kan du använda vårt vargstängsel för att stänga in ett tillräckligt stort betesområde för att ge dina får möjlighet att undvika en varg som dyker upp vid stängslet. Om betesområdet är för litet kommer fårflocken snabbt att få panik, vilket kan leda till att stängslet förstörs och därmed upphäva skyddseffekten.

Tillförlitligt skydd mot underminering: Vargar är mycket försiktiga när de ställs inför okända hinder och är mer benägna att försöka underminera ett stängsel än att hoppa över det. Därför har våra vargnät en tillförlitlig, levande markfinish som förhindrar underminering.

Med 4 frågor kan du få rätt vargstängsel:

1. Har du ett uttag i närheten?

Ja, jag har ett eluttag i närheten: I det fallet är ett vargstängsel med ett 230V-uttag alltid bäst för dig, eftersom det kommer att hålla dina får väl skyddade dygnet runt och du behöver inte investera tid i att ladda batterierna regelbundet.

Nej, jag har inget eluttag i närheten: Om du har dina får i hagen kanske du inte har något eluttag i omedelbar närhet. Därför bör du välja en Wolf-sats med ett 12V-batteripaket. Tänk dock på att du måste ladda batteriet var 2-4:e vecka.

2. Har du tid att byta eller ladda batteriet i elstängslet var 2-4:e vecka?

Ja, jag har tid för det här: Då kan du enkelt använda ett vargstängsel med ett 12 V-batteri. Men om du har permanent tillgång till ett eluttag är ett 230V elektriskt vargstängsel ett bättre val WAHL.

Nej, jag har inte tid med det här: Om det finns ett 230V-uttag i närheten är ett nätdrivet vargstängsel alltid det bästa valet. Men om du inte har något eluttag och inte vill ladda batteriet regelbundet är ett solcellsdrivet vargstängsel bättre. På så sätt drivs vargstängslet av solenergi. Du slipper byta batterier ofta och elkostnaderna försvinner nästan helt.

3. Håller du din fårhjord alltid på samma plats eller byter du ofta betesplats?

Staketet stannar alltid på samma plats: I det fallet är ett vargstängsel med 230V alltid bäst. Dina får kommer att vara väl skyddade hela tiden och du behöver inte ladda batteriet regelbundet.

Staketet används mobilt: Då är ett batteridrivet 12V-vargstängsel det rätta stängslet för dig. Observera dock att du måste byta ut batteriet var 2-4:e vecka . För att se till att dina djur alltid är väl skyddade är det alltid bra att ha ett fulladdat 12V-batteri i reserv. Om du inte har tid att regelbundet ladda batterierna är ett vargstängsel med solfångare förmodligen bättre. Solenheten för beteshägn har fortfarande tillräckligt med kraft för att förse ditt vargstängsel med tillräckligt med elektricitet även om du går en hel vecka utan direkt solljus.

4. Är ditt staket kraftigt bevuxet med gräs eller buskar?

Ja, jag har en hel del överväxter: i så fall är ett vargstängselnät med två trådar det bästa du kan köpa. Den extra elektrifieringen med betesstängselsträngar säkerställer ett effektivt strömflöde även vid kraftig överväxt.

Nej, jag har inte mycket växtlighet: Då kan du använda ett vanligt 230 V elstängsel utan problem, eftersom du inte har några buskar, gräs etc. som kan störa strömmen i ditt skyddsstängsel.

Dessa tillbehör passar för ditt vargstängsel:

Ersättningsnät för vargOm du behöver ett längre viltstängsel kan du köpa fler elektroniska nät här. Våra Wolf-nät kan enkelt anslutas till varandra och på så sätt utvidgas.

Batteri och ackumulator för elstängsel: Om det inte finns något batteri eller ackumulator med i elstängslet eller om du behöver byta ut fler, hittar du lämpliga ackumulatorer för alla vanliga 12 V elstängsel i den här kategorin.

Elektriskt staket solpanel: Solcellsmoduler finns tillgängliga som ett komplement till nästan alla 12V-batterier. Detta gör att du slipper byta batteri ofta. Elkostnaderna för batteriladdning försvinner också.

Elektriskt stängsel Gate: En vargnätdörr kan installeras var som helst på vargstängslet, vilket gör det enkelt och säkert att ta sig ut och in utan risk för elchock.

Betesnät ersättningsinsats: Om en stolpe på ditt vargstängsel är trasig eller om du vill sätta en ersättningsstolpe i hörnen på ditt fårstängsel för extra stabilitet kan du köpa en lämplig ersättningsstolpe för vargnätet här till ett rimligt pris.

Varningstecken: Enligt lag måste alla elstängsel längs en allmän väg markeras med varningsskyltar med jämna mellanrum.

Testare för betesstängsel: Använd en testare för betesstängsel för att mäta spänningen i ditt elstängsel. På så sätt kan du snabbt avgöra om du har den spänning du behöver och om ditt stängsel är säkert.

Stöldskyddsanordning: Vill du skydda ditt elstängsel mot stöld? Upptäck här säkra batterilådor för att skydda ditt elstängsel.

Olika tillbehör till pilnätet: I den här kategorin hittar du olika stängseltillbehör, från jordborrar till trådkopplingar och jordankare.

Allt för vargförsvar: I den här kategorin hittar du andra tillbehör med vilka du effektivt kan skydda dina får från vargar.

Dina förmåner med Agrarzone

Gratis returfrakt: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kunden ansvarar dock för kostnaderna för returen med expeditionsavdelningen.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om ditt köpta elstängsel inte är perfekt för din användning kan du returnera det till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Kvalitetsprodukter: Alla våra produkter utformas och testas av experter. De är perfekt lämpade för sin avsedda användning.

Service och rådgivning: Vår professionellt utbildade kundtjänst hjälper dig gärna med alla frågor du kan tänkas ha. Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig.