Köp ekologiskt rakt foder online på Agrarzone

Vårt ekologiska foder har högsta premiumkvalitet och består av en enda komponent som är optimalt lämpad för produktion av foderblandningar. Vårt ekologiska foder är tillverkat av högkvalitativ spannmål från regionen och noggrant rengjort flera gånger, vilket gör att det uppfyller de höga krav som ställs på ekologiska gårdar.

Oavsett om det handlar om ekologiskt rakt foder för lantbruksdjur som kor, får, getter, hästar eller fjäderfä - ett artanpassat rakt foder ger djuren många näringsämnen som de behöver för ett långt och hälsosamt liv.

Vårt rika ekologiska enkelfoder imponerar med sin enastående kvalitet och naturlighet, som smakar gott för alla djur. Vårt ekologiska djurfoder av märket Leimüller har i många år visat sig fungera både inom jordbruket och inom privat djurhållning och är garanterat GMO-fritt. Genom att endast förädla råvaror av hög kvalitet från Österrike hålls transportavstånden korta och det regionala jordbruket stärks.

Ekologiskt rakt foder i en överblick:

 • Ursprungligen består den av en typ av spannmål (t.ex. vete, havre, korn eller majs).
 • Lämplig för produktion av organiska foderblandningar.
 • Certifierad för ekologiska gårdar
 • Garanterat GMO-fri
 • Stärker det regionala jordbruket
 • Mångfaldig noggrann rengöring
 • Miljövänlig förpackning i en rivfast säck
 • Tilläggsfoder måste blandas i

Ekologiskt enkelfoder av högsta kvalitet - Näringsrikt foder för lantbrukets djur och fjäderfä

Vilket ekologiskt rakt foder är lämpligt för vilket djur? Fodermedlet ska tillgodose djurens artanpassade behov och olika krav beroende på djurslag och användningsområde. På den här sidan hittar du det optimala raka fodret för ditt djur och värdefull information och tips om utfodring med ekologiskt rakt foder.

Har du frågor om fodervalet eller behöver du regelbundet större mängder ekologiskt rakt foder? Skriv till oss via vårt kontaktformulär eller kontakta oss via telefon, chatt eller Whatsapp - vi hjälper dig gärna eller ger dig ett individuellt erbjudande.

Är du ännu inte en stamkund? Prova vårt ekologiska direktfoder och låt de utmärkta resultaten övertyga dig.

Ekologiskt rakt foder för lantbruksdjur - Högkvalitativt premiumfoder för hästar, får, getter, kor & Co.

Vår ekologiska havre från Leimüller uppfyller de höga kraven på ekologiskt foder tack vare sina högkvalitativa foderingredienser i bästa ekologiska kvalitet. Ekologisk havre är det spannmål som är mest proteinrikt och innehåller många viktiga ingredienser som zink, järn, kalcium, kisel, mangan och viktiga vitaminer (B1 + E) samt essentiella fettsyror.

Havre har under många år ansetts vara den typiska spannmålen för hästar. Men den hälsosamma foderhavre är också mycket populär bland får, getter och kor. På grund av den goda smaken och de många viktiga ingredienserna är foderhavre idealisk som enskilt foder. Den välsmakande foderhavre äts inte bara med stor glädje, utan gör också djuren livskraftiga, fulla av liv och ökar deras aktivitetsnivå.

3 värdefulla tips för utfodring med havre

Är det bättre att ge havre hel eller krossad?

Du kan utfodra ditt djur med både krossad havre och fullkorn. Krossad havre är särskilt lämplig för gamla djur med dåliga eller saknade tänder som har svårt att få i sig mat. Unga djur som fortfarande växer kan också absorbera krossad havre mycket bra.

Behöver du ytterligare tilläggsfoder och mineralfoder tillsammans med havren?

Foderhavre innehåller en mängd viktiga vitaminer och näringsämnen. Dessa näringsämnen är dock inte tillräckliga för att ge djuren tillräckligt med mineraler. Du bör tillföra ett tilläggsfoder till det enkla fodret vid varje måltid, som innehåller alla viktiga artspecifika nödvändiga mineraler.

Har havre verkligen en positiv effekt på djurens hälsa?

Havre gör hästar och många andra djur lyckliga och fulla av liv. Den näringsrika havren utvecklar sin effekt ungefär 1-2 timmar efter att fodret har getts. Under den här tiden kan du utnyttja djurets koncentrerade energi optimalt. Om du däremot vill ta det lugnt är det bäst att vänta till minst tre timmar efter utfodringen eller att minska den dagliga mängden havre.

Här hittar du mer ekologiskt djurfoder för lantbrukets djur:

 • Ekologiskt foder för nötkreatur
 • Ekologiskt grisfoder
 • Ekologiskt foder för får
 • Ekologiskt foder för getter
 • Ekologiskt hästfoder

Ekologiskt rakt foder för fjäderfä - För särskilt välsmakande ägg och friska kycklingar

Vete är särskilt populärt för fjäderfä som kycklingar och vaktlar. Leimüllers ekologiska vete har rengjorts flera gånger och lämpar sig utmärkt som fjäderfäfoder. Produkten omfattas av strikta krav på ekologisk kvalitet. Tack vare den exakta kvalitetskontrollen och flera noggranna rengöringar får kycklingfodret den textur som krävs för att uppfylla de högsta kraven på djurfoder.

Vårt ekologiska korn från Leimüller lämpar sig också utmärkt som ett välsmakande enkelfoder. Ekologiskt korn uppfyller de särskilt höga krav som ställs på ekologiska gårdar och ger fjäderfäna ett särskilt högt innehåll av proteiner och mineraler. Det höga proteininnehållet säkerställer optimal värpning och en hälsosam kycklinguppfödning.

Vår ekologiska majs ger fjäderfä lättsmält energi och ger ägget en fyllig och nötaktig smak. Vår ekologiska majs, som är lämplig för ekologiskt certifierade gårdar och berikad med värdefulla ingredienser, är ett särskilt populärt direktfoder för höns och vaktlar.

Mald ekologisk majs är däremot särskilt lämplig för uppfödning av kycklingar. De små majsbitarna är lättare för de unga kycklingarna att picka och svälja. Det här ekologiska fodret lämpar sig också för utfodring på ekologiska gårdar.

Här hittar du mer ekologiskt fjäderfäfoder för höns, ankor, gäss och vaktlar:

 • Ekologiskt fjäderfäfoder
 • Ekologiskt foder för vaktlar
 • Ekologiskt ankfoder

Lämpliga tillbehör för utfodring av fjäderfä:

 • Foderautomat för fjäderfä
 • Fodertråg för fjäderfä
 • Kvarn för spannmål

Vad är skillnaden mellan enkelfoder, foderblandning och helfoder?

Enkelfoder

Enskilda fodermedel består, som namnet antyder, av enskilda komponenter som i sig inte räcker till för att täcka behoven (t.ex. enbart havre eller enbart korn). Om du blandar flera olika enskilda fodermedel blir foderblandningen ett artspecifikt blandfoder.

Blandat foder

Blandfoder framställs genom att flera enskilda fodermedel blandas. Detta resulterar i en foderblandning vars recept och näringsämnen är perfekt anpassade till djurets behov. Ett artanpassat tilläggsfoder kan läggas till blandfodret för att ge djuret alla de näringsämnen som det behöver för ett livskraftigt och långt liv.

Fullfoder

Fullfoder ger djuren helhetsmässigt alla djurspecifika nödvändiga näringsämnen. Förutom fullfoder behöver djuren bara erbjudas vatten. Fullfoder används särskilt inom fjäderfäuppfödning (kycklinguppfödning, värphöns, slaktkycklingar) och inom svinuppfödning. Fullfoder är också populärt för att utfodra husdjur som gnagare, katter och hundar.

Upptäck ett stort urval av högkvalitativt ekologiskt rakt foder här!

Varumärket Leimüller har stått för "Naturligt rent med ansvarsfullhet" sedan 1609.

Leimüller är ett traditionellt familjeföretag och har stått för högkvalitativt och hållbart djurfoder sedan 1609. Leimüller Mühle garanterar högsta kvalitet enligt mottot "Naturligt rent med ansvarsfullhet" (ren natur med ansvar). Tillverkad av Josef Leimüller GmbH, Mühlgasse 12, 5202 Neumarkt, Österrike, registernummer: AT 7001.

EVIT Leimüllers foder produceras med omsorg i vår egen produktionsanläggning, kontrolleras och endast de bästa ingredienserna används. Många års erfarenhet av foderproduktion garanterar att djurfodret är perfekt anpassat till djuret.

Högsta foderkvalitet genom strikta kvalitetskontroller och urval av råvaror.

Leimüllers högkvalitativa foderblandningar bygger på ett strikt urval av råvaror. Strikta kvalitetskontroller i vårt eget laboratorium och hos externa kontrollorgan garanterar en permanent hög foderkvalitet. Under produktionen passerar alla råvaror genom särskilda reningssteg som är anpassade till respektive råvara.

Utfodra säkert - garanterat GMO-fritt!

Leimüller EVIT-foder innehåller inga genetiskt modifierade råvaror. De strikt kontrollerade råvarorna kommer huvudsakligen från inhemska jordbrukare. Råvaror som inte växer i Österrike kommer uteslutande från erfarna partner som vi har haft ett gott och förtroendefullt samarbete med under många år.

 
"Vi har hållit vårt namn i ära sedan 1609. Evit står för noggrant utvalda råvaror. Kvalitetsfodret produceras genom flera rengöringar och skonsam bearbetning. 400 års tradition i kombination med våra innovationer och kvalitetskontroller leder till framgång för ditt djur."

~ Josef Leimüller, 2018

Översikt över ekologiskt foder på Agrarzone:

 • Ekologiskt rakt foder
 • Ekologiskt ankfoder
 • Ekologiskt fiskfoder
 • Ekologiskt fjäderfäfoder
 • Ekologisk hundmat
 • Ekologiskt hästfoder
 • Ekologiskt foder för nötkreatur
 • Ekologiskt foder för får
 • Ekologiskt foder för getter
 • Ekologiskt grisfoder
 • Ekologiskt foder för vaktlar

Dina förmåner i Agrarzone-butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.