10x 1 kg Haberfellner Rågmjöl typ 997 (DE) / 960 (AT)
347,40 kr*
Tillgängligt, leveranstid: 3-5 dagar
- För mörkt bröd, kryddiga bakverk och pepparkakor
- 100 % naturlig utan tillsatser
- Från österrikisk råg
- Perfekt för rågbröd
- Bagerikvalitet
Haberfellner Rågmjöl typ 997 / R 960
Klassiskt hushållsmjöl för bröd, pepparkakor, kryddiga bakverk och kryddiga rätter.
För Haberfellner rågmjöl typ 997 (enligt typisering Tyskland) / R 960 (enligt typisering Österrike) är det endast österrikisk råg som noggrant och professionellt mals till rågmjöl. Rågmjöl typ 997/R 960 är ett hälsosamt och populärt brödmjöl för beredning av starka rågbröd, blandbröd, pepparkakor, kryddiga rätter och rejäla bakverk. Rågen är garanterat GMO-fri och kontrolleras strikt med hjälp av bekämpningsmedel.
Haberfellner Rågmjöl typ 997 / R 960 med en överblick:
- För mörkt bröd, kryddiga bakverk och pepparkakor
- 100 % naturlig utan tillsatser
- Från österrikisk spannmål
- Garanterat GMO-fri
- Bagerikvalitet
- Strikt kontrollerad med bekämpningsmedel
- Typ 997 (enligt den tyska typifieringen)
- Typ R960 (enligt typifiering i Österrike)
Egenskaper:
- Rik på fibrer, vitaminer och mineraler.
- Populärt mjöl för brödbakning
- Aromatisk, mättande och hälsosam
- Goda bakningsegenskaper
- Kan kombineras med andra mjölsorter
- Mineralinnehåll ca. 0.91g / 100g
Användning:
Rågmjöl typ 997 / R 960 är särskilt lämpligt för brödbakning och för att tillverka hjärtliga specialbakverk, pepparkakor och kryddiga rätter som t.ex. fylliga rågpannkakor eller en kryddig quiche. Råg är inte bara en av de äldsta spannmålssorterna, utan bidrar också på ett viktigt sätt till hälsa och näring tack vare sina värdefulla beståndsdelar som högkvalitativt protein, mineraler och vitaminer.
Tips:
Blandat eller rent, Haberfellner rågmjöl typ 997 / R 960 kan på ett underbart sätt blandas med andra typer av mjöl, t.ex. Haberfellner ekologiskt fullkornsmjöl eller Haberfellner vetemjöl typ 405 / W 480, för att framkalla alla typer av olika bröd- och konditorirecept!
Hållbarhet och förvaring:
Mjölet bör förvaras hemma på ett torrt, mörkt och svalt ställe om möjligt. Mjölet förvaras bäst i en lufttät behållare, t.ex. plastburkar, för att förhindra att insekter kommer in och för att mjölet inte ska ta emot lukt. Det rekommenderas inte heller att förvara mjölet bredvid diskmaskinen (fukt) eller ugnen (temperaturväxlingar).
Mjölets hållbarhet beror på typen av mjöl och korrekt förvaring. I princip har vitt mjöl en praktiskt taget obegränsad hållbarhet. Fullkornsmjölet blir snabbare lättfördärvligt på grund av dess höga fetthalt.
Innehåll:
1 kg
5 kg
25 kg
Ursprung: | Österrike |
---|---|
Kvalitet: | 100% naturliga ingredienser, GMO-fri |
Logga in
Haberfellner-mjöl erbjuder dig högsta kvalitet från Österrike, baserat på över 120 års tradition och toppmodern teknik. Med spannmål från regionala kontraktsbönder garanterar Haberfellner hållbar odling och fullständig spårbarhet. En imponerande variation av mjöl - från vetemjöl till dinkelmjöl till specialmjöl som pizzamjöl - säkerställer att du kan hitta rätt produkt för varje recept. Lita på den kompromisslösa kvaliteten och engagemanget hos detta traditionella företag och upplev hur Haberfellner-mjöl berikar ditt kök.