Köp spännband för nötkreatur, kalvar, kor och tjurar och spännband online för mindre pengar.

Om du vill leda, binda eller transportera din boskap hjälper spännband dig att arbeta effektivt utan att orsaka stress för djuren. För att förhindra skador på människor och djur är det också viktigt att boskap i vissa situationer är fastbunden på ett säkert och lämpligt sätt.

För att tillfälligt leda eller säkra kalvar, kor och tjurar hittar du ett brett utbud av praktiska tillbehör för att binda upp boskap på Agrarzone: Spännband, Ledningslinor & rep , halsband samt kedjor. För att hjälpa dig att välja rätt fästanordning för boskap för ditt ändamål ger vi dig all nödvändig information på den här sidan för att hjälpa dig att köpa en bra fästanordning för boskap:

 1. När är det nödvändigt att binda nötkreatur?
 2. Det här är fördelarna med att binda boskap
 3. Det här är vad du måste tänka på när du köper ett bra spännband.
 4. Du kan köpa dessa produkter för att hålla fast boskap på Agrarzone.

1. När är det nödvändigt att binda boskap?

I många situationer i det vardagliga jordbrukslivet är det nödvändigt att hålla boskap på en viss plats eller att transportera den till en annan plats. Spännband och bindningar för nötdjur är viktiga hjälpmedel i varje lantbrukares dagliga arbete, eftersom de inte bara underlättar arbetet utan också ger djuren mindre stress när de leds eller transporteras. Särskilt inom veterinärmedicinen är ett koppel viktigt vid medicinering eller avhorning av kalvar, eftersom det är sällan en kalv frivilligt tillåter att hornen avlägsnas eller att medicinering sker.

I dessa situationer måste du binda boskap:

 • Stressfri mjölkning för mjölkkor
 • Uppfödning av kalvar i kalvuppfödning
 • Fästning vid regelbunden skötsel, t.ex. vid juvervård eller klöv- och klövvård
 • Transport av ungtjurar till en annan gödningsanläggning
 • Flyttning av dräktiga kor till en separat del av ladugården
 • Avhorning av kalvar under de första levnadsveckorna
 • Ko-vänlig körning i boskapsuppfödning
 • Artanpassad hantering av kor på en ko-auktion
 • Säker administrering av läkemedel inom veterinärmedicinen
 • Transport av boskap på ett säkert och stressfritt sätt från A till B

2. Fördelarna med att binda boskap:

Enkelt arbete: Med spännband, kedjor och andra produkter för att binda nötdjur kan du effektivt och enkelt fästa djuren för att utföra olika tillämpningar. Det är också mycket enklare att transportera och leda djur med ett riktigt spännband, vilket sparar värdefull tid på jobbet.

Mindre stress för djuren: Kalvar, kor och tjurar utsätts ofta för ökad stress vid varje rumsförändring. Kalvar som flyttas från en enskild kalvbox till grupphållning efter de första levnadsveckorna är särskilt spända och tenderar att äta mindre foder under de följande dagarna. Med en koppling till boskap kan du ge djuren den trygghet de behöver under miljöomvandlingen.

Säkerhet: Olyckor med nötkreatur står högst upp i lantbrukarens olycksstatistik, eftersom alla kor inte gillar att flyttas till en annan plats eller att få en klöv klippt. Att binda fast nötkreatur ger lantbrukaren säkerhet i arbetet och minimerar risken för skador på både människa och nötkreatur.

3. Vad du måste tänka på när du köper ett bra spännband:

Det finns olika produkter för att binda fast boskap beroende på användningsområde. Innan du köper en boskapslina bör du tänka på några saker. Detta är viktigt eftersom det är det enda sättet att välja rätt boskapsband och garantera din säkerhet och dina djurs välbefinnande. Det är viktigt att du använder ett rep som är bäst lämpat för sin avsedda användning. På så sätt kan du arbeta effektivt och upprätthålla djurens säkerhet och komfort.

De här frågorna hjälper dig att välja ett lämpligt koppel för djuren:

 • Djurtyp: Vill jag binda kalvar, kor eller tjurar?
 • Syfte: Vad behöver jag binda djuren för?
 • Säkerhet: Säkerställer det valda boskapsbandet säkerheten för mig och djuren?
 • Stress: Vilken koppling är stressfri för mina djur?
 • Komfort: Är fästanordningen lätt att använda och bekväm att använda?
 • Tillbehör: Behövs det några ytterligare tillbehör (t.ex. en kopplingsring eller ett koppel) för att säkert binda fast mina djur?

4. Du kan köpa dessa produkter för att binda boskap till ett bra pris på Agrarzone:

När boskap hålls på en gård måste åtgärder vidtas för att utbilda och säkra boskapen så att lantbrukaren kan arbeta obehindrat och undvika skador på människor och andra djur. I vår webbshop Agrarzone hittar du ett brett utbud av professionella produkter för säker uppbindning av kalvar, kor och tjurar.

Våra boskapsbälten har redan visat sig fungera i flera år i lantbrukares tjänst. Högkvalitativa material med utmärkt funktionalitet gör att våra boskapsbälten är praktiska hjälpmedel som gärna används på alla gårdar.

Dessa bindningar finns tillgängliga:

Spännband för nötkreatur och andra oxdjur: För att tillfälligt säkra eller vägleda korna har vi högkvalitativa spännen och koppel för kor i nylon eller läder. Boskapsband har justerbara huvud- och nosremmar som gör att kopplet kan skräddarsys så att det passar alla djur. Nötkreaturskopplet finns med hakkedja eller bekvämt som ledningskoppel med en integrerad ledningslina. För kalvar och unga nötkreatur finns mindre skurna kalvkoppel.

Halsband för kalvar, kor och tjurar: En krage med justerbar storlek kan bäras av din ko dygnet runt i boskapsstallet. Halsbandet för nötkreatur lämpar sig bäst för snabb koppling med normalt slitage . Det finns praktiska, kompletta boskapsnedläggningar med kedja och karbinhake för kor, kalvar och ungtjurar.

Linor för transport av boskap : Linor för transport av boskap, kedjor och linor finns i olika material, t.ex. sisal eller polypropylen, och i olika längder. Dessutom erbjuder vi PVC-kedjor och robusta band i vårt omfattande sortiment.

Tillbehör för fästanordningar: Det bästa sättet att säkra boskapen är med en "tetherring", som kan monteras på box- eller stallväggar. Tack vare den stabila plattan med 4 skruvhål garanterar fästringen en säker fästmöjlighet för ledlinor, boskapskedjor, kedjor, transportlinor för boskap och ledlinor.

Dina förmåner på Agrarzone-shop:

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kunden ansvarar dock för kostnaderna för returen med expeditionsavdelningen.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Snabb leverans: Leveranstiden till Sverige är 3-4 dagar.