KöpAesculap klipphuvud & klippblad för klippare på Agrarzone

Premiummärket Aesculap utvecklar klippare och klipptillbehör av högsta kvalitet för klippning av nötkreatur, kor, hästar, getter, får, husdjur och mycket mer! Tack vare den mycket långa skärskärpan i kolstål av bästa kvalitet och den utmärkta bearbetningen i Aesculap CNC-tillverkningscenter är Aesculap din pålitliga partner inom pälsvård.

På Agrarzone hittar du utan undantag professionella och högkvalitativa Aesculap klipphuvuden & Aesculap klippblad, tillverkade av rent slipat rostfritt stål med bästa skärsubstans.

Aesculap Shear Head & Shear Blades i en överblick:

  • För klippning av nötkreatur, kor, hästar, får, husdjur & Co.
  • Mycket lång skärande skärpa tack vare det bästa kolstålet av hög kvalitet.
  • Utmärkt bearbetning i Aesculap CNC-tillverkningscenter.
  • Erkänt premiummärke för professionellt bruk
  • Justerbart tryck på plattan för jämn skärförmåga
  • Högt korrosionsskydd tack vare högklassig ytbehandling
  • Utmärkt förhållande mellan pris och prestanda
  • Ingen risk tack vare 30 dagars pengarna tillbaka-garanti

Aesculap utvecklar klippaggregat av högsta premiumkvalitet

Aesculap är ett erkänt premiumvarumärke inom området för klipphuvuden och klippaggregat. Klipphuvudena och klipptillbehören tillverkas på toppmoderna, datorstödda maskiner och imponerar med sin robusta kvalitet. År 2017 tog Albert Kerbl GmbH över distributionen av Aesculap klippmaskiner. Tillsammans arbetar de med att utveckla nya produkter för alla användargrupper, t.ex. lantbrukare, veterinärer, skötare, hästägare etc.

Vilka klipphuvuden och knivar finns tillgängliga?

Det finns olika klipphuvud- och knivsystem för klippmaskiner:

Med SnapOn klipphuvuden fästs det kompletta klipphuvudet med knivar på djurklippningsmaskinen.

För klipparknivblad är uppsättningar av två blad fastskruvade på huvuddelen av djurklipparen med rätt tryck på plattan.

Med klipphuvudssystem kan plattans tryck justeras automatiskt beroende på pälstyp.

Hur man väljer rätt Aesculap klipphuvud och blad

De flesta djurklippare levereras med en standardsats av klippare. Dessa klipphuvuden med en kort skärlängd på ca 1,0 mm - 1,5 mm är lämpliga för små områden på kroppen, t.ex. huvudet, tassarna eller svansens bas. För alla andra områden är denna standardkaplängd vanligtvis för kort som kaplängd. Stabila fästkammar ändrar klipplängden på ditt skärset på nolltid.
Oavsett om det gäller nötkreatur, hästar, får, getter eller husdjur - på Agrarzone hittar du rätt användningsområde för varje klipphuvud och klippblad i beskrivningen!

Skillnader mellan klipphuvud och klippblad:

Grovt klipphuvud: Ett grovt klipphuvud med stor tandavstånd (avståndet mellan de enskilda tänderna) är lämpligt för tät och grov päls. Ju tätare och mer ogenomtränglig pälsen är, desto grövre bör du välja skärsatsen (ju färre tänder skärsatsen har).

Fint klipphuvud: Ett fintklipphuvud används bäst för fin, lätt penetrerande päls. En uppsättning med fina tänder och kort skärlängd är också idealisk för att ta bort trassel.

Upptäck finskärningssatsen och grovskärningssatsen här!

Hur länge håller min skärsats Aesculap?

Hur länge knivuppsättningen håller beror på kvaliteten på det rostfria stålet och på hur du sköter knivuppsättningen. I genomsnitt räcker en skärsatt till minst 10 beläggningar. Med rätt skötsel håller ett bra knivblad naturligtvis längre. Olika klipphuvuden och skärblad kan också slipas om av dig själv med god praxis.

Tips för korrekt skötsel av Aesculap klipphuvuden

1. Tvätt och pälsvård före klippning:

Borsta ditt husdjurs päls grundligt med en husdjursborste eller kam före klippning. Om ditt djur är mycket smutsigt rekommenderas det att du tvättar djuret innan du tar hand om det. Olika smutspartiklar som smuts, sand eller damm gör skärsatsen snabbt slö.

2. Olja klipphuvudet:

Under klippningen ska klipphuvudet alltid täckas av en lätt oljefilm. Olja klipphuvudet med en droppe klippmaskinolja var tionde minut under klippningen. Detta förhindrar att klipphuvudet värms upp på grund av extra friktion och du får ett perfekt klippmaskinsnitt. Ett varmt klipphuvud leder till snabbare slitage av klipphuvudet och är dessutom extremt obehagligt för djuret.

3. Underhåll klipphuvudet med Clean-Spray & Cool-Spray:

Klipphuvudet kan nå upp till 35 grader över den normala omgivningstemperaturen under drift. Regelbunden besprutning av klipphuvudet med en Clean-Spray och en Cool-Spray hjälper dig dessutom att rengöra och kyla klipphuvudet eller klippbladet under underhållsklippning.

4. Kontrollera plåttrycket: Kontrollera plåttrycket på lämpliga klippblad innan du klipper.

För att göra detta ska du alltid dra åt reglerskruven endast högst 1/4 varv så att den övre skärplattan fortfarande kan flyttas för hand med ett medelhögt tryck.

5. Efter klippningsarbetet:

Efter klippningsarbetet ska du rengöra klippmaskinsuppsättningen med en borste eller pensel.

Innan du förvarar klipparen oljar du in den med några droppar klipparolja.

Den här klipparen passar till ditt Aesculap klipphuvud

Upptäck kraftfulla Aesculap klippare förprofessionell klippning av får, nötkreatur, kor, hästar och husdjur i vår Agrarzone shop. Tack vare det utmärkta innovativa hantverket och det smala och ergonomiskt formade höljet garanterar den här djurhårklipparen ett trötthetsfritt arbete och bekväm enhandsanvändning.

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.