Plastavla i plast

  • Plastpålar som ett ekonomiskt alternativ till glasfiberpålar
  • Förstärkt enkelt eller dubbelt trappsteg för ökad stabilitet när du kliver in
  • Lämplig för alla vanliga band, strängar, trådar och rep.
  • Galvaniserad markspik förhindrar rost och gör att stakarna håller längre

Vad är en plastpinne?

Plastpålar utgör den "grundläggande ramen" för ditt betesstängsel. De används för att fästa ledarmaterial som t.ex. linor, strängar eller band och förankras i marken med hjälp av en markspik.

Plastpinnar är ett billigt men högkvalitativt alternativ till dyrare glasfiberpinnar.

Tack vare sin lätta konstruktion är staketstolpar i plast perfekta för mobil användning och kan lätt transporteras.

I många modeller är jordspiken galvaniserad och därmed väl skyddad mot rost. Detta gör plastpinnen ännu mer hållbar.

Med 3 frågor om rätt plastpål för ditt betesstängsel

1. Är marken hård eller ganska mjuk?

På mjukt underlag behövs det bara lite kraft för att sparka in en plaststolpe. Därför räcker det oftast med en påle med en enda slitbana.

För hårdare jordar är dock stakar med förstärkt dubbel slitbana bäst lämpade. På så sätt kan du förankra staken i marken med hela din kroppsvikt utan att behöva oroa dig för att staken ska gå sönder.

2. Vilka djur har du i din boskapsskötsel?

Höjden på den påle du behöver beror alltid på djurens storlek.

För grisar kan det räcka med 105 cm höga stolpar, medan det för hästar och nötkreatur krävs en stolphöjd på 150 cm eller mer.

3. Använder du ditt staket endast på sommaren eller även på våren och hösten?

Om du använder ditt staket på våren och hösten måste plaststolparna tåla minusgrader. Stolparna måste dock vara särskilt förstärkta för detta.

Om du bara använder staketet under de varmare månaderna behöver du inte denna förstärkning. Här räcker det med vanliga plaststolpar av "normal" storlek.

Viktigt: Ingen plaststolpe är dock lämplig för användning på vintern. Här behöver du ett fast staket av stål eller återvunnen plast.

Dessa tillbehör är användbara för en staketstolpe av plast.

Koppling för betesstängsel: Dessa tillbehör används för att ansluta det ledarmaterial som används (band, linor, trådar eller strängar).

Jordförbindelse för betesmarkstängsel: För varje elstängsel måste en professionell jordning installeras. De tillbehör som krävs för detta hittar du här.

Isolatorer för betesstängsel: För att förhindra oönskade urladdningar genom kontakt med stängselstolpen måste ledarmaterialet vara isolerat.

Betesmarkstängsel Ledarmaterial: För att strömmen ska kunna flöda genom ditt stängsel behövs trådar, strängar, rep eller band som ledarmaterial.

Hulling för betesstängsel: Med en rull för betesstängsel kan du enkelt rulla ihop och transportera ledningsmaterial som rep eller band.

Dina förmåner i Agrarzone butiken

Fria returer: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta varan trots allt inte är rätt för dig kan du returnera produkten till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange några skäl. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller lagstadgade säkerhetsnormer: All vår jordbruksutrustning är laglig. Alla elektrifierade produkter, t.ex. stängsel eller nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.

Endast produkter från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten finns det färre defekter och du behöver mindre underhåll. Om du räknar över flera år sparar du pengar på slutresultatet.