Köp och beställ premiumkattfoder och kattnäring online

Vårt kattfoder är anpassat till de särskilda behoven hos utomhuskatter och lägenhetskatter och ger din sammetstass alla viktiga näringsämnen som den behöver för ett långt och lyckligt kattliv.

Är du osäker på hur du ska väljaWAHL rätt kattmat? Ger ditt nuvarande kattfoder verkligen alla viktiga näringsämnen till din sammetstass?

På den här sidan ger vi dig all nödvändig information om kattmat och kattnäring och presenterar dig för olika näringsmetoder för din sammetstass. På så sätt hittar du på nolltid det optimala kattfodret som är skräddarsytt för din katts behov.

Kattfoder som är optimalt anpassat till behoven hos ute- och innekatter

Ett stort urvalWAHL av högkvalitativt torrfoder och våtfoder för katter finns i vår kattfoderbutik . Vårt kattfoder är förpackat i praktiska påsar och burkar och har en särskilt lång hållbarhet.

Kattmat från EMMA är optimalt anpassat till katternas artanpassade behov och passar både för utomhus- och inomhuskatter. På grund av det höga köttinnehållet och den måttliga fetthalten motsvarar den det naturliga bytet. Med det nyttiga kattfodret i olika smaker som nötkött, fisk eller fjäderfä kommer din katt garanterat inte att ha tråkigt i matskålen.

Vår Kattmat från deuka Cat är ett särskilt välbalanserat och välsmakande helfoder som ger din katt allt den behöver för att må bra och hålla sig i toppform. Det här kattfodret innehåller vitaminer, spårämnen (t.ex. zink) och mineraler och ger din katt den perfekta balansen.

För katter med en känslig mag-tarmkanal eller en spannmålsintolerans kan vår deuka Cat Lifestyle spannmålsfritt kattmat är optimalt. Det spannmålsfria receptet ger känsliga katter ingredienser av hög kvalitet och är lätt att smälta.

Särskilt välsmakande för katter är vår Marengo Våtfoder för katter. Det balanserade våtfodret för katter garanterar äkta naturlighet och är lämpligt som fullfoder. Högkvalitativa ingredienser i ett balanserat recept utgör den optimala näringsbasen för din katt.

För unga kattungar ska du se till att kattfodret är lämpligt för kattungens ålder. Mat för unga katter innehåller mer protein, energi och taurin för att effektivt stödja den unga katten under tillväxtfasen.

För äldre katter bör kattfodret också innehålla mer taurin, men äldre katter behöver inte kattfoder med ökat proteininnehåll.

Mat med mycket fibrer hjälper däremot överviktiga katter att känna sig mätta och gå ner i vikt.

Här är vad du bör tänka på när du köper kattmat:

Det perfekta kattfodret för din velvet paw bör vara anpassat efter din katts specifika behov. Du bör välja ditt kattfoder utifrån följande faktorer:

  • Kattens ålder: Kattunge, Junior, Vuxen eller Senior
  • Mått: storlek, vikt och aktivitet hos katten (inomhus eller utomhus).
  • Konsistensen av maten: torrfoder, våtfoder eller snarare rå mat (BARF).
  • Eventuella redan existerande villkor: Spannmålsintolerans, allergier etc.
  • Kattmatens kvalitet och pris: Spara inte på god kvalitet.

Kött (t.ex. nötkött, kyckling, kalkon eller lamm) är en viktig ingrediens i kattfoder eftersom katter är köttätare, vilket innebär att deras tänder, mage och matsmältningskanal är utformade för att bryta ner protein och få energi från det. Din katt kan få värdefull energi från spannmål och frukt, men du bör ge din katt mat som innehåller mycket kött och få kolhydrater.

Aminosyror, vitaminer och essentiella fettsyror är också viktiga ingredienser i kattmat. Särskilt dräktiga eller ammande katter, kattungar och äldre katter behöver en ökad mängd av dessa näringsämnen. I vårt högkvalitativa kattfoder är dessa näringsämnen väl doserade och av bästa kvalitet.

Dessa typer av kattfoder finns tillgängliga - Kattfoder för alla smaker

Torrt kattfoder

Torrt kattfoder anses vara det idealiska fullfoderet och består av smakvänliga foderbitar som är anpassade till arten. Torrt kattfoder har en låg fukthalt på 5-10 % och bör innehålla mycket hälsosamt råprotein. När du ger din katt torrfoder ska du alltid ge den tillräckligt med vatten.

Fördelar med torrt kattfoder:

  • Torrt kattfoder kan förvaras länge tack vare den låga fukthalten.
  • Tandplack avlägsnas tack vare den torra sammansättningen
  • Ingen luktolägenhet jämfört med våtmat för katter
  • Torrt kattfoder stärker djurets käkmuskler genom omfattande tuggning.

Våt kattmat

Vått kattfoder har en högre kötthalt än torrfoder och en fukthalt på ca 70-80 %. Vårt välsmakande våtfoder för katter garanterar dig riktig naturlighet och finns i praktiska storlekar som 6x 200 g eller 6x 400 g. Fullfoder för katter ger din katt en särskilt hög kötthalt på 63 % och utgör därmed en optimal näringsbas för din katt. Du kan också blanda våtfoder för katter med torrfoder.

BARFBARF (raw feeding) betyder"Biologically species-appropriate raw feeding" och är en annan metod för att utfodra katter. Vid raw feeding får katten endast råa livsmedel, t.ex. kött eller grönsaker.

Utfodringsrekommendation för katter - Så här mycket kattmat behöver din kattMedvilken mängd mat som täcker kattens dagliga behov kan man inte säga i allmänna termer. Olika faktorer som din katts ålder, hälsa och aktivitet påverkar din katts ämnesomsättning och därmed täckningen av det dagliga behovet. Utomhuskatter är vanligtvis mer aktiva och har ett större behov av näringsämnen än inomhuskatter. Information om den rekommenderade mängden mat finns i allmänhet varje förpackning.

När det gäller torrfoder för katter är kvaliteten på de enskilda ingredienserna särskilt viktig för mättnadskänslan: ett högt köttinnehåll och värdefulla fetter och aminosyror är grunden för ett välmående kattfoder. Den allmänna principen för våtfoder är att ju högre kvalitet på kattfodret, desto mer tillfredsställande är det för din katt och desto mindre mat behöver sammetspatten.

I det vilda äter katter flera små måltider om dagen och du bör upprätthålla denna cykel hemma.

Dina fördelar i Agrarzone

Gratis retur : Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera skickade varor inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.