Köp naturligt rakt foder online på Agrarzone

Rakt foder består av en enda komponent och kan användas på ett underbart sätt för att producera olika typer av blandfoder. Det mesta av vårt raka foder är certifierat ekologiskt och tack vare strikt kvalitetskontroll och noggrann rengöring flera gånger har det den kvalitet som krävs för att uppfylla de höga kraven på djurfoder.

Oavsett om det är fråga om rakt foder för lantbruksdjur som kor, får, getter, hästar eller husdjur som gnagare, fåglar, hundar eller katter - ett artanpassat rakt foder ger djuren många näringsämnen som de behöver för att leva ett långt och hälsosamt liv.

Vårt rika enkelfoder imponerar med sin enastående kvalitet och naturlighet, som smakar gott för alla djur. Vårt husdjursfoder av märket Leimüller har i många år visat sig fungera både inom jordbruket och inom privat djurhållning och är garanterat GMO-fritt.

En enda matning i en överblick:

 • Består huvudsakligen av en sorts spannmål (t.ex. vete, havre, korn eller majs).
 • Förser djuren med många näringsämnen på ett naturligt sätt.
 • Lämplig för produktion av foderblandningar
 • Det är nödvändigt att tillsätta tilläggsfoder (t.ex. vitaminer, aminosyror osv.).
 • Noggrant rengjord flera gånger
 • Till stor del certifierat ekologiskt

Enskilda fodermedel av högsta kvalitet - näringsrikt foder för lantbrukets djur och husdjur.

Vilket rakt foder är lämpligt för vilket djur? Fodermedlet ska tillgodose djurens artanpassade behov och olika krav beroende på djurslag och användningsområde. På den här sidan hittar du det optimala raka fodret för ditt djur samt värdefull information och tips om utfodring med rakt foder.

Har du frågor om valet av foder eller behöver du regelbundet större mängder foder? Skriv till oss via vårt kontaktformulär eller kontakta oss via telefon, chatt eller Whatsapp - vi hjälper dig gärna eller ger dig ett individuellt erbjudande.

Är du ännu inte en stamkund? Prova vårt enda foder och låt de utmärkta resultaten övertyga dig.

Enstaka foder för lantbruksdjur - Hur man håller hästar, får, getter, kor etc. friska

Havre har under många år ansetts vara den typiska spannmålen för hästar. Men den hälsosamma foderhavre är också mycket populär bland får, getter och kor. På grund av den goda smaken och de många viktiga ingredienserna är foderhavre idealisk som enskilt foder. Den välsmakande foderhavre äts inte bara med stor glädje, utan gör också djuren livskraftiga, fulla av liv och ökar deras aktivitetsnivå.

Vår renade havre från Leimüller är ett naturligt och oförfalskat rakt foder. Vår foderhavre odlas på de bördiga fälten i Alpernas utlöpare och är ett optimalt enkelfoder för att ge näring till lantbruksdjur. Tack vare strikt kvalitetskontroll och flera noggranna rengöringar med en särskild rengöringsprocess är havren garanterat dammfri.

Särskilt höga krav ställs på ekologiska jordbruk. Ekologisk havre från Leimüller uppfyller de höga kraven på ekologiskt foder tack vare högkvalitativa foderingredienser i bästa ekologiska kvalitet. Ekologisk havre är det spannmål som är mest proteinrikt och innehåller många viktiga ingredienser som zink, järn, kalcium, kisel, mangan och viktiga vitaminer (B1 + E) samt essentiella fettsyror.

Krossad havre är särskilt lämplig för äldre djur eller djur med tandproblem. Krossad havre är lättare att tugga och passar därför bra för unga djur med ännu inte fullt utvecklade tänder. Leimüller krossad havre är ett optimalt komplement till djurens artanpassade kost. Genom en speciell process krossas och dammas havren försiktigt.

Svart havre är naturlig, obehandlad och hjälper djuren med matsmältningen. Svarthavre är mer motståndskraftig mot svampangrepp under tillväxten på fältet jämfört med konventionella havresorter. Sträng kvalitetskontroll och flera noggranna rengöringar ger denna produkt den nödvändiga strukturen för att hålla hästar & co. friska.

3 värdefulla tips för utfodring med havre

Är det bättre att ge havre hel eller krossad?

Du kan utfodra ditt djur med både krossad havre och fullkorn. Krossad havre är särskilt lämplig för gamla djur med dåliga eller saknade tänder som har svårt att få i sig mat. Unga djur som fortfarande växer kan också absorbera krossad havre mycket bra.

Behöver du ytterligare tilläggsfoder och mineralfoder tillsammans med havren?

Foderhavre innehåller en mängd viktiga vitaminer och näringsämnen. Dessa näringsämnen är dock inte tillräckliga för att ge djuren tillräckligt med mineraler. Du bör tillföra ett tilläggsfoder till det enkla fodret vid varje måltid, som innehåller alla viktiga artspecifika nödvändiga mineraler.

Har havre verkligen en positiv effekt på djurens vitalitet?

Havre gör hästar och många andra djur lyckliga och fulla av liv. Den näringsrika havren utvecklar sin effekt ungefär 1-2 timmar efter att fodret har getts. Under den här tiden kan du utnyttja djurets koncentrerade energi optimalt. Om du däremot vill ta det lugnt är det bäst att vänta till minst tre timmar efter utfodringen eller att minska den dagliga mängden havre.

Här hittar du mer djurfoder för lantbruksdjur:

 • Foder för nötkreatur
 • Foder för grisar
 • Får- och getfoder
 • Hästfoder

Enkelfoder för fjäderfä - Främjar optimal värpningsförmåga hos kycklingar och vaktlar.

Vete är särskilt populärt för fjäderfä som kycklingar och vaktlar. Leimüllers ekologiska vete har rengjorts flera gånger och lämpar sig utmärkt som fjäderfäfoder. Produkten omfattas av strikta krav på ekologisk kvalitet. Tack vare den exakta kvalitetskontrollen och flera noggranna rengöringar får kycklingfodret den kvalitet som krävs för att uppfylla de högsta kraven på djurfoder.

Vårt ekologiska korn från Leimüller lämpar sig också utmärkt som ett välsmakande enkelfoder. Ekologiskt korn uppfyller de särskilt höga krav som ställs på ekologiska gårdar och ger fjäderfä en särskilt hög nivå av proteiner och mineraler. Det höga proteininnehållet säkerställer optimal värpning och kycklinguppfödning.

Vår ekologiska helmajs ger fjäderfäet lättsmält energi och ger ägget en fyllig och nötaktig smak. Vår ekologiska majs, som är lämplig för ekologiskt certifierade gårdar och berikad med värdefulla ingredienser, är ett särskilt populärt direktfoder för höns och vaktlar.

Mald ekologisk majs är däremot särskilt lämplig för uppfödning av kycklingar. De små majsbitarna är lättare för de unga kycklingarna att picka och svälja. Det här ekologiska fodret lämpar sig också för utfodring på ekologiska gårdar.

Här hittar du mer fjäderfäfoder för höns, ankor, gäss och vaktlar:

 • Fjäderfäfoder
 • Foder för ankor och gåsar
 • Foder för vaktlar

Lämpliga tillbehör för utfodring av fjäderfä:

 • Foderautomat för fjäderfä
 • Fodertråg för fjäderfä
 • Kvarn för spannmål

Enstaka mat för husdjur - mat för populära husdjur som gnagare, fåglar, hundar och katter.

Våra ärtflingor är ett populärt enkelfoder för gnagare, kaniner och fåglar. Blandat med basfodret, som ett varierat mellanmål eller för att mata försvagade djur - ärtflingor kan användas universellt och är en välsmakande belöning för mellanmålet. Det här hälsosamma raka fodret innehåller viktiga mineraler och aminosyror. Stärkelsen bryts upp genom att ärtorna krossas och är därför lättsmält. Observera: ärtflingor rekommenderas inte för djur som är känsliga för matsmältning och som lätt blir uppblåsta.

Mjölktistelfrön är särskilt bra för levern och lämpar sig som enstaka foder till hästar, men även till hundar och katter. Denna levermedicin innehåller den aktiva ingrediensen silymarin, som finns i fruktens skal och kan ha en antitoxisk och regenerativ effekt. Levern kan på så sätt avgiftas och bildandet av nya leverceller kan också stödjas. Dessutom kan mjölktistelns frön främja gallan och ha en mild laxerande effekt.

Vad är skillnaden mellan enkelfoder, foderblandning och helfoder?

Enkelfoder

Enskilda fodermedel består, som namnet antyder, av enskilda komponenter som i sig inte räcker till för att täcka behoven (t.ex. enbart havre eller enbart korn). Om du blandar flera olika enskilda fodermedel blir foderblandningen ett artspecifikt blandfoder.

Blandat foder

Blandfoder framställs genom att flera enskilda fodermedel blandas. Detta resulterar i en foderblandning vars recept och näringsämnen är perfekt anpassade till djurets behov. Ett artanpassat tilläggsfoder kan läggas till blandfodret för att ge djuret alla de näringsämnen som det behöver för ett livskraftigt och långt liv.

Fullfoder

Fullfoder ger djuren helhetsmässigt alla djurspecifika nödvändiga näringsämnen. Förutom fullfoder behöver djuren bara erbjudas vatten. Fullfoder används särskilt inom fjäderfäuppfödning (kycklinguppfödning, värphöns, slaktkycklingar) och inom svinuppfödning. Fullfoder är också populärt för att utfodra husdjur som gnagare, katter och hundar.

Upptäck ett brett utbud av högkvalitativa helfoder här!

Dina förmåner i Agrarzone-butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är den rätta för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.