Köp högkvalitativt viltfågelfoder och vinterfågelfoder på Agrarzone

Vårt viltfågelfoder säkerställer matförsörjningen för vilda fåglar och vinterfåglar och ger ett värdefullt bidrag till populationen av många vilda fågelraser tack vare sina artanpassade födokomponenter.

Det är inte bara på vintern som vilda fåglar hittar allt mindre fågelfoder. Vi människor har kraftigt reducerat livsmiljön och den naturliga födotillgången för vilda fåglar. Oavsett om du letar efter koltrastar, rönnar eller hackspettar kan du garanterat hitta rätt mat för vilda fåglar på Agrarzone. Med vårt foder för vilda fåglar säkerställer du dina fjäderfäbesökares matförsörjning på ett naturligt sätt.

Kvalitativ och ansvarsfull utfodring av vilda fåglar med fågelmat från vår fågelmatbutikAgrarzone . Våra fågelfodermärken Leimüller, Tierell och Erdtmanns är kända för sin utmärkta kvalitet och har använts framgångsrikt av fågeluppfödare och privata fågelägare i många år. Tack vare den exceptionellt höga foderkvaliteten, som garanteras av de bästa råvarorna, är vårt foder för vilda fåglar och vinterfåglar extremt hälsosamt och populärt. Vårt foder för vilda fåglar innehåller alla viktiga näringsämnen och är optimalt anpassat till vilda fåglars behov.

Har du några frågor om vårt foderWAHL eller behöver du regelbundet större mängder fågelmat? Skriv till oss via vårt kontaktformulär eller kontakta oss via telefon, chatt eller Whatsapp - vi hjälper dig gärna eller ger dig ett individuellt erbjudande.

Du är ännu inte stamkund? Prova vårt foder för vilda fåglar och låt oss övertyga dig om de utmärkta resultaten.

Premiumfoder för vilda fåglar för varje årstid

Det bästa fågelfodret för dina trädgårdsfåglar och vilda fåglar

Oavsett om du matar vilda fåglar på sommaren, vintern eller året runt - på Agrarzone hittar du ett stort urvalWAHL av foder för vilda fåglar för varje årstid. Vårt utspridda foder för vilda fåglar, vinterfåglar och trädgårdsfåglar är skräddarsytt för de artanpassade behoven hos vilda fåglar och är berikat med alla nödvändiga näringsämnen som fjäderdjuren behöver under de varma sommarmånaderna och de kalla vinterdagarna.

Vilda fågelfoder i översikt:

 • Utfodring året runtMånga av våra blandningar för vilda fåglar lämpar sig för utfodring året runt.
   
 • Foder för sommarfältet: Sommarfågelfoder med hög proteinhalt har särskilt höga djurkomponenter och är idealiskt för uppfödning av fåglar och fågeluppfödning.
   
 • Vintermatning av ströVinterfågelmat har ett högt energiinnehåll och ger vilda fåglar många näringsämnen under den kalla årstiden.
   
 • Mättiknölar och mättarringar: Klassikern inom utfodring av vilda fåglar ger vilda fåglar de nödvändiga energireserverna under kalla dagar.
   
 • Fyllda kokosnötter: Den här varianten är fylld med det beprövade och testade receptet på tomperbröd och äts också gärna av vilda fåglar.

Vildfågelfoder för året runt - varierat foder för vilda fåglar

Det klassiska året runt-foderet för vilda fåglar är vår Leimüller Scattered Food Classic. Det högkvalitativa spridda fodret för vilda fåglar är berikat med randiga solrosfrön och olika typer av spannmål och är idealiskt för att utfodra vilda fåglar under hela året. foderhampafrön är också lämpliga för utfodring året runt. Foderhampa innehåller många viktiga ingredienser som essentiella fettsyror, protein, vitaminer, mineraler, spårämnen och omättade fettsyror som stöder fåglarnas hälsa.

Vårt Tierell foder för frigående fåglar är en optimal energi- och kraftgivare för vilda fåglar och en utmärkt mat året runt. Fågelmat är mycket populärt bland fåglar och passar utmärkt för fågelhus, foderbord, foderpelare och som spridningsfoder.

Upptäck i vår butik för viltfågelfoder ett stort urvalWAHL av annat viltfågelfoder och trädgårdsfågelfoder för utfodring året runt!

Viltfågelfoder för sommaren - Många proteiner för uppfödning och uppfödning av fåglar

Under sommarmånaderna är det lika viktigt att utfodra fåglarna som på vintern. Skillnaden ligger i fågelmaten. På sommaren behöver vilda fåglar mer animaliskt protein, t.ex. insekter och mjölmaskar, för att kunna ta hand om sina ungar på bästa sätt. Vår sommarföda för vilda fåglar är anpassad till de särskilda behoven hos vilda fåglar och trädgårdsfåglar under häcknings- och uppfödningsfasen och innehåller särskilt mycket protein.

Under häcknings- och uppfödningsfasen på sommaren rekommenderar vi också våra proteinrika Leimüller mjölmaskar. Den naturliga fågelmaten är mycket väl accepterad av vilda fåglar och har utvecklats speciellt för vilda fåglars behov. Vårt sommarfågelfoder är rikt på särskilt värdefulla proteiner och ger vilda fåglar optimal näring under häckningen och uppfödningen av ungarna.

Viltfågelfoder för vintern - energirikt fågelfoder för kalla dagar

Vårt vinterfoderLeimüller är särskilt populärt på vintern på grund av sina energirika foderkomponenter. Den balanserade vinterfågelfoderblandningen innehåller välsmakande mjölmaskar och små korniga solrosfrön. Nötter och russin gör spridningsfodret särskilt varierat och näringsrikt.

För en bra start under kalla vinterdagar rekommenderar vi även vår energirika spannmålsblandning Erdtmanns Fat food. Smorda havre- och veteflingor, jordnötter och russin stöder värmebalansen hos trastar, rönnar, rönnar, trutar, vråkar & co. före och efter bittert kalla vinternätter.

Det skalfria vinterfoderet för vinterfåglar har en särskilt hög andel frön. Det högkvalitativa basfodret är lämpligt för alla spannmåls- och mjukfoderautomater och är fritt från skal och ragweedfrön. Den hälsosamma vinterfågelmaten lämpar sig utmärkt för utfodring av vilda fåglar på vinter och kan helt enkelt spridas i ett fågelhus eller på en skyddad foderplats på marken.

Tit dumplings & tit rings från Erdtmanns - energirika snacks för vilda fåglar på vintern

Våra tit dumplings och tit rings från Erdtmanns är klassikerna inom utfodring av vilda fåglar. Den optimala konsistensen och de hela spannmålsflingorna gör det enkelt att äta. Den varierade sammansättningen ger alla vilda fåglar och vinterfåglar nödvändiga energireserver.

Mätarknyten är mycket populära som vinterfågelmat för mesar. Men mesbullar är också lämpliga som tilläggsfoder för alla andra frilevande fåglar. Mörtbullar bör främst tillhandahållas när det är kallt, eftersom de flesta vilda fåglar hittar gott om fågelmat på våren. Mejsmusbullar som är berikade med mjölmask är särskilt proteinrika och innehåller många essentiella fettsyror och oljor.

På Agrarzone hittar du ett stort urval av tättingar med nät, i olika storlekar och i praktiska förvaringsförpackningar. Med praktiska hållare för titthoppingmat som enkelt hängs upp i grenar är titthoppingmat också en lyckad förändring vid utfodringsstationen.

Kokosnötsmat för vilda fåglar - fyllda kokosnötter för vintern

Våra Erdtmanns kokosnötter är fyllda med det beprövade och testade receptet för titthoppingmat och innehåller massor av mjölmaskar, insekter och frön. Kokosnötter är mycket populära bland vilda fåglar eftersom de har ett utmärkt grepp om kokosnötternas hårda skal när de hackar efter mat. Den här sorten är också mycket lämplig som vinterfoder för fåglar och är populär bland vilda fåglar. Kokosnötsfoder för vilda fåglar finns bekvämt tillgängligt i olika lagerstorlekar och med upphängning på Agrarzone.

Hur ofta och när ska du utfodra vilda fåglar?


Det finns olika åsikter om när man ska börja mata vilda fåglar. Det finns många åsikter om att vilda fåglar och vinterfåglar endast bör utfodras när det är kallt, eftersom vilda fåglar då knappt hittar någon mat och förbrukar mycket energi. Enligt andra åsikter bör man börja mata vilda fåglar redan i september eller oktober. Utfodring av fåglar på hösten rekommenderas särskilt i miljöer där vilda fåglar inte hittar så mycket mat redan på hösten (t.ex. städer, tätorter).

Den optimala matningstiden är tidigt på morgonen eller tidigt på kvällen. Det är bäst att sprida ut små mängder färsk fågelmat dagligen eller lägga maten i en fågelmatare. Du kan också enkelt hänga upp våra fettrika titthornsbullar i ett nät i träd.

På Agrarzone har vi ett brett utbud av foder för vilda fåglar för alla behov och årstider.

Tidig utfodring av vilda fåglar har många fördelar för vilda fåglar:

 • Genom att utfodra fåglarna i tid kan vilda fåglar tidigt bygga upp en tillräckligt tjock fettkudde och slippa falla offer för en alltför snabb vinterstart.
   
 • Vissa häckande fågelarter uppehåller sig i människans närhet under vintern och fastställer sina revirgränser redan på sensommaren. Ju mer fågelmat som finns i ett sådant område, desto fler vilda fåglar kan överleva där under de kalla vintermånaderna.
   
 • Många ungfåglar från förra årets kull har mindre erfarenhet av att söka efter fåglar än ungfåglar från första årets kull eftersom de har haft mindre tid att öva. Genom att lägga ut fågelmatare tidigt kan även unga fåglar bygga upp tillräckliga fettreserver och ha större chans att överleva när det blir kallt.
   
 • På hösten finns det fortfarande naturlig föda i naturen för de flesta vilda fåglar. Skapa en matningsstation på hösten, så har de vilda fåglarna gott om tid att vänja sig vid den nya matningsstationen och lära sig hur de ska ta sig dit. Under de karga vintermånaderna kan vilda fåglar då sikta in sig på födosöksstället.

Dina förmåner på Agrarzone

Fri retur : Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.