Vattenkopp och tråg

 • Tråg och vattenkoppar för hästar, nötkreatur, grisar, får, getter, fjäderfä och smådjur etc.
 • Splitterfria och formstabila material för djurens säkerhet.
 • Endast produkter från kända tyska och österrikiska tillverkare
 • Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna.

Det är därför du behöver en vattenkopp och ett drickssystem.

Med rätt fodertråg och dricksystem säkerställer du dina djurs matförsörjning i stallet och på betet.

I fodertråget får du allt nödvändigt foder till dina djur och säkerställer på så sätt en balanserad kost. Dessutom behöver djuren tillräckligt med färskt vatten, vilket du kan ge dem i ett artanpassat vattentråg.

Våra tråg och drickställen är tillverkade av okrossbara och formstabila material som är lätta att rengöra. På så sätt kan du hålla foderplatserna för dina djur hygieniskt rena och dina djur håller sig friska under lång tid.

För vilka djur finns det tråg och vattenkoppar?

Våra tråg och dricksystem är differentierade för följande djurarter:

 • Nötkreatur
 • Gris
 • Häst
 • Fjäderfä/fåglar
 • Får
 • Get
 • Små djur (hund, kanin osv.)
 • Alpacka och lama

I tre frågor:

Fråga 1: Vilka djur behöver du utfodra?

Beroende på djurens storlek och foder- och vattenbehov måste du också välja storlek på tråg och vattenkopp
För stora och robusta djur, t.ex. nötkreatur, hästar och grisar, rekommenderar vi robusta modeller med stor kapacitet.

För fjäderfä och små djur kan du använda mindre hållbara modeller med mindre volym.

Beroende på arten har våra tråg och vattentråg olika funktioner som stöder djurens anatomi och gör att de kan få ett hälsosamt intag av mat och vatten.

Fråga 2: Ska tråget och drickanordningen placeras inomhus eller ute i hagen?

Om tråget och vattentanken står utomhus ska materialet vara tillverkat av UV- och frostbeständiga material.

För utfodring med hö i betesmarken rekommenderar vi olika höstställningar och hönät. De är särskilt lämpliga för utfodring av stora djur, t.ex. hästar och nötkreatur.

Om vattentråget står ute året runt bör du överväga ett uppvärmt bevattningssystem. På så sätt kan vattnet inte frysa och dina djur får optimal mat.

Fråga 3: Hur ofta kan du förse djuren med färskt vatten och foder?

För att underlätta ditt arbete finns det många olika automatiska system för att förse dina betes- och stalldjur med foder.

Bland våra fodertråg hittar du många automatiska foderautomater som gör att du kan spara resor och därmed tid varje dag.

För avlägsna betesmarker finns det olika betesmarkspumpar som gör att du slipper släpa vatten för att mata dina betande djur.

Du behöver de här tillbehören för tråg och vattentråg.

Uppvärmda vattentråg och frostskydd: För att se till att dina djur får färskt vatten även vid temperaturer under fryspunkten hittar du påWAHL ett brett utbud av uppvärmda drickställen och frostskydd.

Pump för betesmark: Med en betespump kan du på bästa sätt förse dina betande djur med vatten från närliggande brunnar eller vattendrag. Du behöver ingen strömanslutning för detta.

Dina förmåner i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om ditt köpta elstängsel inte är rätt för dig trots allt kan du returnera enheten till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi återbetalar då hela inköpspriset.

Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: All vår jordbruksutrustning är certifierad av lagstiftaren. Alla elektrifierade produkter, t.ex. stängsel eller nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.

Endast produkter från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten finns det färre defekter och du behöver mindre underhåll. Om du räknar över flera år sparar du pengar på slutresultatet.