uvex ridhjälm och ridhandskar

"Var perfekt skyddad i varje ögonblick" - det är mottot för uvex, ett familjeföretag från Tyskland.

Uvex har varit en utställare för alla sporter sedan 1930 fram till idag. 2009 uvex startar den nya produktgruppen inom ridsport och erbjuder ridhandskar och ridhjälmar av högsta kvalitet.

Uvex ridhjälmar säkerställer att idrottarna är optimalt skyddade vid alla turneringar och evenemang. uvex använder sig av många års erfarenhet och kunskap från professionell idrott i produktutvecklingen av ridhjälmarna. Här arbetar företaget nära professionella idrottare för att se till att ridhjälmarna är optimalt anpassade till deras behov. Uvex-atleterna har erfarenhet som kommer varje enskild produkt till godo.

Utveckling och produktion är koncentrerade till Tyskland och Europa. Från den första idén till forskning och utveckling till tillverkning med toppmoderna produktionsprocesser - hela värdekedjan ligger i uvex händer. På detta sätt skyddas "know-how" på ett hållbart sätt och de förverkligar sin ambitiösa vision: "Vi vill vara bäst i vår bransch!" Alla uvex produkter kännetecknas av teknisk innovation, hög komfort och distinkt design. Detta gäller till exempel skidhjälmen, cykelglasögon, hörsel- och andningsskydd, säkerhetsskor och till och med Filtral-solglasögon.

Den ständiga "know-how" mellan toppidrott och hälsa och säkerhet på arbetsplatsen inspirerar till uppfinningsrikedom och innovationsförmåga.

uvex Hardshell Technology: För maximal säkerhet och maximal komfort

Hjälmen består av ett injicerat ytterskal och ett EPS-innerskal. En mycket effektiv säkerhetskombination: slagtålig på utsidan, stötdämpande och köldisolerande på insidan.

  • slitstarkt skal
  • Installation av funktioner är möjlig
  • EPS innerskal

uvex ridhjälm Inmould Technology - lätt och stabil

EPS skummas in direkt i det slagtåliga polykarbonatskalet. För en hjälmkonstruktion som är lika lätt som den är mycket stabil.
Oskiljbart sammanfogat skal av ett inre lager av EPS och ett yttre lager av polykarbonat.

uvex IAS 3D: Tryck, vrid, känn dig bra

Varje huvud har sin egen individuella form och om en hjälm ska passa perfekt måste den inte bara kunna justeras i bredd utan också i höjdled. På ett ögonblick kan hjälmen justeras till huvudet med millimeterprecision.

Ventilation: För ett svalare huvud

För att säkerställa att ridhjälmen inte ska kännas som en främmande kropp på huvudet är det förutom en perfekt passform också mycket viktigt med god ventilation. Ventilationsöppningarnas placering har anpassats exakt till den optimala aerodynamiska formen. Detta garanterar ett behagligt huvudklimat.

uvex - Din värld. Din stil. Ditt ögonblick.

En uvex ridhjälm är alltid den perfekta följeslagaren: på banan, på arenan och i terrängen. Under träningen, på turneringen eller på en tur. Oavsett om den är puristisk eller elegant - varje uvex ridhjälm imponerar med sin sofistikerade design, högkvalitativa ytor, bästa ventilation och oslagbara säkerhet.