Tejp för stängsel till betesmarker

  • Finns i olika bredder
  • Hård slitstark, rivfast och väl synlig
  • Band för betesstängsel med förstärkta ytterkanter klarar höga brottsbelastningar.

Vad är ett band för stängsel till betesmarker?

Ett band för betesstängsel (även kallat brett band) är ett ledarmaterial. Ett band för stängsel för betesmarker används i elektriska stängsel för betesmarker för att på ett tillförlitligt sätt leda elektricitet genom stängslet. I betesstängselband är plasttrådar sammanvävda med trådar som leder elektricitet. Ju fler av dessa ledningar som ingår i ett staketband, desto säkrare blir elflödet.

Band för stängsel till betesmarker finns i olika bredder. De vanligaste dimensionerna för band är 10 mm, 20 mm eller 40 mm breda. När de är optimalt spända är elstängselbanden slitstarka, rivningsbeständiga och särskilt synliga på grund av sin bredd.

Särskilt betesstängselband med förstärkta ytterkanter klarar höga brottsbelastningar.

3 frågor för rätt elstängselband

1. Hur brett behöver ditt stängselband vara?

Hur brett du vill att ditt stängselband ska vara beror på ditt betesdjur. Bredt stängselband (40 mm) (även kallat brett stängselband) används för större djur som nötkreatur och hästar. Det är lättare för djuret att se och är stabilare än ett smalt stängsel. Ett smalt stängselband (10 mm ) är lämpligare för mindre djur, t.ex. små hästar eller grisar.

2. Vilken färg ska ditt staketband vara?

Om du vill bygga ett diskret staket kan du använda grönt staketband. Breda band med hög kontrast är dock mer synliga för djuret. Färgmarkeringar på bandets kanter kan ytterligare förbättra synligheten.

3. Hur lång måste mitt stängselband vara?

Bandet för stängsel till betesmarker måste vara minst lika långt som betesmarkens omkrets. Beroende på djuret rekommenderas ofta flera rader tejp. Därför måste du ofta räkna med två eller tre gånger längden på den totala omkretsen. Exempelvis är betesmarkens omkrets 140 meter. Du behöver alltså minst 140 meter staketband för en rad. För hästar rekommenderas till exempel tre rader. Detta innebär för dig: 140 m x 3 rader = 420 m stängselband.

Vilka tillbehör är användbara med elstängselband?

Avvecklingshandtagen gör det lättare att avveckla bandet: För att du inte ska behöva rulla av betesstängselbandet från spolen för hand gör den praktiska hjälparen det lättare att rulla av stegen.

Snabbare arbete tack vare avvecklingshjälp med en hand : Genom att avveckla stegen med en hand kan du samtidigt haka fast stegen i isolatorerna med din fria hand.

5 experttips om ämnet stängselband för betesmarker

  1. Ju lägre resistans i Ohm/m desto bättre ledningsförmåga har betesstängselbandet.
  2. Använd alltid tillbehör i rostfritt stål, t.ex. kopplingar, terminaler och grindhandtag.
  3. För särskilt långa stängsel över 10 km rekommenderar vi AKO PremiumLine.
  4. 30 mm långa stängselband för betesmarker är en idealisk kompromiss mellan synlighet och vindmotstånd.
  5. Litz-klipp är idealiska för att dra åt stängselbanden.

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.Vi återbetalar då hela inköpspriset.

Alla produkter uppfyller lagstadgade säkerhetsnormer: All vår jordbruksutrustning är lagstadgad. Alla elektrifierbara produkter, t.ex. stängsel eller nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.

Endast produkter från välkända österrikiska eller tyska tillverkare: På grund av den höga kvaliteten är det färre fel och du har mindre underhållsarbete. Om du räknar över flera år sparar du pengar på slutresultatet.