Spannmålskvarn


Filter

Köp kornkvarn & spannmålskvarn för effektiv bearbetning

Med spannmålskvarnar kan du mala spannmål färskt så att alla värdefulla näringsämnen finns kvar i mjölet. Vare sig det gäller produktion av fjäderfäfoder eller hälsosam näring i köket - en spannmålskvarn är mångsidig och perfekt lämpad för en balanserad kost för människor och djur.

Vill du bara ha det bästa hönsfodret till dina fjäderfän? Har du alltid velat göra din egen müsli? Om du värdesätter en balanserad kost är en spannmålskvarn en praktisk investering för dig. Med en spannmålskvarn kan du mala naturlig spannmål till mjöl på nolltid. Tack vare den enkla hanteringen och den snabba malningsprocessen bevaras alla värdefulla ingredienser i det malda materialet.

Spannmålskvarn i en överblick:

  • För produktion av hälsosamt djurfoder och för privat bruk i köket.
  • Kan användas för alla typer av spannmål
  • Alla värdefulla ingredienser finns kvar i mjölet.
  • Robust, skarp skärmekanism som behåller sin skärpa under lång tid.
  • Stabil spannmålskvarn för små och stora mängder mjöl
  • Kornkvarnar finns med elmotor eller manuell drift.
  • Premiumkvalitet från Agrarzone

När är en spannmålskvarn rätt för mig?

Är det viktigt för dig att dina fjäderfä får en artanpassad kost? En spannmålskvarn är den perfekta följeslagaren om du själv vill producera hälsosamma spannmålsblandningar eller värmebehandlat mjöl till din fjäderfäfoderblandning. För privat bruk är en spannmålskvarn också bra för att göra müsli eller mjöl.

Med en spannmålskvarn (även kornkvarn eller gristkvarn) kan du försiktigt mala alla typer av spannmål till färskt mjöl. Tack vare en skonsam malningsprocess förblir alla viktiga ingredienser som vitaminer, mineraler och spårämnen kvar i mjölet.

Om du har många fjäderfä är en spannmålskvarn särskilt värdefull. Fördelen med att mala sitt eget kycklingfoder är uppenbar: Jämfört med konventionellt kycklingfoder från specialbutiker är hemmalet kycklingfoder betydligt billigare och hälsosammare.

I 3 frågor till rätt spannmålskvarn

Fråga 1: Maler du ibland små mängder spannmål?

Om du har ett överskådligt antal höns eller om du bara maler mindre mängder färsk spannmål då och då, är en handkvarn perfekt för dig. Liten, men fin! Allt du behöver göra är att fylla spannmålen i den praktiska behållaren och placera en behållare under öppningen för den malda spannmålen innan du kan göra din egen färska spannmål.

Fråga 2: Mal du regelbundet vete, råg eller spält i stora mängder?

Då är en elektrisk spannmålskvarn det rätta valet. En elektrisk spannmålskvarn är lämplig om du maler mycket spannmål ofta och rekommenderas om du vill förse ett stort antal fjäderfä med hemmalet fjäderfäfoder. Med en stark malningsmekanism i metall och en betydande produktion per timme kan du mala en stor mängd spannmål på kort tid med en elektrisk spannmålskvarn.

Fråga 3: Behöver du en kvarn för att mala majs?

Majs eller majsmjöl är ett populärt direktfoder för många fjäderfäraser, t.ex. kycklingar och vaktlar. Även om många tillverkare hävdar det, kan majs inte malas i konventionella kvarnar. Med en majsutmatare kan majs enkelt avskalas och bearbetas till mjöl. Den optimala majsutmataren har ett robust handtag för särskilt enkel användning, med vilket du kan producera en stor mängd mald majs på kort tid.

Vad du måste tänka på när du köper en spannmålskvarn

1. Enhetstyp:

På fackmarknaden finns både elektriska och handdrivna spannmålskvarnar. En elektrisk spannmålskvarn är att föredra för regelbunden eller daglig användning, medan en handdriven kvarn är tillräcklig för sporadisk användning av små mängder.

2. Kvarn:

Spannmålskvarnar kan utrustas med malverk av rostfritt stål eller metall. Torra spannmål kan malas med båda varianterna, men oljeväxter bör endast malas i kvarnar med rostfria stålkvarnar, eftersom de annars fastnar i kvarnen.

3. Slipkraft och Motorkraft:

Beroende på kornkvarnens motoreffekt kan du producera olika mängder malda korn per timme. Kvarnar med lägre effekt producerar mindre kornmjöl per timme än kvarnar med dubbelt så hög effekt. Ju mer watt en kvarns elmotor har, desto snabbare och desto mer mjöl kan du mala.

4. Typ av spannmål:

Vilka sädesslag du kan mala i din kvarn beror i princip på hur stor kapacitet din kvarn har. Kvarnar av stål lämpar sig också för malning av oljeväxter, men kvarnar med kvarnstenar av sten kan inte mala oljeväxter. Ju mer kraft kvarnen har, desto hårdare typer av spannmål kan du bearbeta med malkekvarnen.

5. Fyllningsmängd i behållaren:

Beroende på vilken kvarn du använder kan du fylla behållaren med olika mängder spannmål. Handdrivna spannmålskvarnar maler en mindre mängd spannmål, vilket innebär att behållarens fyllningsmängd också är mindre. Elektriska spannmålskvarnar har vanligtvis en större behållare och därmed mer utrymme för spannmål. Helst kan du fylla din kvarn med den mängd spannmål som behövs för en hel malningsprocess.

6. Materialet i kvarnhuset:

Det finns kvarnar av plast eller trä, som båda ger ett likvärdigt malresultat. Först och främst är det en fråga om personlig smak vilket material du väljer.