Köp skyddskläder och skyddsdräkter för jordbruket online på Agrarzone.

Från den klassiska engångsskyddsdräkten som håller smuts och partiklar borta till den robusta kemikaliedräkten som skyddar mot giftiga och frätande ämnen. Skyddskläder är nödvändiga för många arbeten inom jordbruket. På Agrarzone hittar du den rätta allroundskyddsdräkten i bästa märkeskvalitet för alla arbetsområden.

Funktionella och skräddarsydda skyddskläder är viktiga på gården eftersom du utsätts för många olika faror i ditt dagliga arbete. Det kan handla om allt från små vätskestänk till tömning av farliga vätskor och hantering av kemiska sprutvätskor.

Optimal användning av Skyddskläder risken för fara för människor minimeras. På Agrarzone hittar du skyddsoveraller och säkerhetskläder av hög kvalitet som ger dig och dina kollegor det skydd ni behöver. Tack vare det lätta, andningsbara materialet i våra skyddskläder kännetecknas våra skyddsdräkter dessutom av hög komfort och begränsar dig inte på något sätt i ditt dagliga arbete.

Vad är skillnaden mellan arbetskläder och skyddskläder?

Skyddskläder: Funktionell Skyddskläder testas i ett lämpligt provningslaboratorium med avseende på olika egenskaper. Efter lämplig provning utfärdas en certifiering av ett godkänt organ. Skyddskläder måste uppfylla olika standarder, till exempel får de inte vara brandfarliga eller till och med tåla flytande eller frätande kemikalier.

Arbetskläder: Till skillnad från skyddskläder ger arbetskläder ingen specifik skyddseffekt. Arbetskläder bärs för att hålla damm, smuts etc. borta. Därför används arbetskläder främst som reserv för dina personliga kläder.

Du kan köpa dessa skyddskläder på Agrarzone:

Vi på Agrarzone är erfarna experter på arbetsskydd. I vår Onlinebutik för arbetssäkerhet hittar du ett brett utbud av personlig skyddsutrustning. Här hittar du ett brett utbud av högkvalitativa skyddskläder för alla arbetsområden.

A Skyddsdräkt för engångsbruk skyddar bäraren effektivt mot farliga ämnen som kemikalier, giftiga vätskor, damm och gaser. För skydd från topp till tå finns det engångshuvor och engångsskor i ankelhöga eller halvhöga versioner som passar till skyddsdräkten. Den personliga skyddsutrustningen kompletteras med användbara andningsskydd och engångshandskar. Som namnet antyder, kastas engångsskyddsdräkter på rätt sätt efter varje användning.

För personer som inte har regelbunden kontakt med smuts och farliga ämnen är en praktisk Engångsrock skyddsdräkt är lämplig för besökare. Utrustad med säkerhetsskor, engångshuvud, engångshandskar och andningsskydd vid behov skyddar du dina besökare i många situationer. Denna engångsrock är utformad för engångsbruk och finns därför bekvämt tillgänglig i ett stort lagerpaket om 20 st.

Perfekt för användning vid arbete med giftiga bekämpningsmedel, en sprutbeständig Kemisk skyddsdräkt. I enlighet med den rättsliga standarden EN 14605 ger växtskyddet ett effektivt skydd mot infektioner från kemikalier samt blod och virus.

Multifunktionell för allt arbete inom jordbruket, i huset och på gården är vattentät och temperaturbeständig. Tvättmössa (även mjölkningsmössa). Vare sig det gäller rengöring av ladugården eller andra krävande uppgifter som att mjölka kor, ger mjölkkåpan stor rörelsefrihet och begränsar dig inte alls under arbetet. Tillsammans med ett andningsbart och vattentätt hygieniskt ärmskydd är dina armar också skyddade när du arbetar.

För tuffare förhållanden och grovt rengöringsarbete inom jordbruket finns en robust Rengöringsoverall med huva Utmärkt i bruk. Tillverkad av ett slitstarkt, vattentätt och andningsbart material är en tvättoverall särskilt lämplig för smutsigt utomhusarbete.

One Anti-odour cap eller . Antidoftande huvudduk har en lukthämmande effekt på stabila lukter, fettlukt, brand- och röklukt, svett osv. Dessutom imponerar en vattenresistent anti-odour keps med sin moderna design och maximala komfort.

En praktisk Reflekterande väst ger inte bara ökad synlighet och säkerhet i vägtrafiken på natten, utan gör också att föraren eller arbetstagaren sticker ut på dagen. Den fluorescerande färgen på de här säkerhetskläderna gör dem mer synliga både dag och natt, medan de reflekterande ränderna runtom ger ännu bättre synlighet. En reflekterande Säkerhetsarmband ökar dessutom synligheten i mörker och bör inte saknas på någon utflykt.

Vad gör en bra skyddsdräkt till en bra skyddsdräkt

På WAHL kan du välja en lämplig skyddsdräkt utifrån olika kriterier. Först och främst måste skyddsdräkten skydda mot alla farliga ämnen som du kan komma i kontakt med (se CE-kategorierna 1-6 nedan). Innan du köper ett professionellt skyddsplagg är följande punkter också viktiga, som naturligtvis beror på användningsområdet och arbetsmiljön:

 • Pris
 • Kvalitet
 • Passar
 • Mekanisk hållbarhet
 • Bärkomfort

CE-kategori 1-6 - Skyddskläder och deras skyddsklasser:

Dräktens material och konstruktion avgör om den kan användas för farligt arbete (CE-kategori III-certifierad) eller icke-farligt arbete (CE-kategori I "basic").

Skyddsklasser har definierats för skyddskläder för farligt arbete för att göra det lättare för bäraren att välja WAHL lämpliga skyddskläder. Skyddskläder och respektive tillämpningsområde:

 • Typ 1 - gastät
 • Typ 2 - icke gastät
 • Typ 3 - Vätsketät
 • Typ 4 - spruttät
 • Typ 5 - partikeltät
 • Typ 6 - begränsat spruttät

Skyddskläder för livsmedelssektorn, medicin, industri & co.

Lämpliga skyddskläder spelar en viktig roll i andra yrken och branscher än jordbruket och har en något annorlunda funktion beroende på användningsområde.

Skyddskläder inom hälso- och sjukvården förhindrar till exempel spridning av bakterier, skyddar mot infektioner och hjälper till att förebygga infektioner. Skyddskläder för sjukhus består av en skyddsklädsel, en skyddskåpa, engångshandskar och ärmskydd.

En skyddsdräkt är oumbärlig inom industri och handel, eftersom det finns en stor risk för fara när man hanterar olika material på byggarbetsplatser och kemikalier inom industrin. Skyddskläder ger ett effektivt skydd mot skador, föroreningar, giftiga ämnen eller kontakt med skadliga material. När det gäller personlig skyddsutrustning rekommenderas följande utrustning:

Skyddsdräkten är inte bara användbar på jobbet, utan även i privata situationer, till exempel när du bygger ett hus eller tar hand om släktingar. Kontaminering av kläder och kropp samt föremål och golv förhindras lika bra med lämpliga skyddskläder.

Arbetsgivaren måste tillhandahålla lämpliga skyddskläder i alla situationer där det finns en hälsorisk. Detta gäller bland annat arbetstagare inom kemikalie- och avfallshanteringsindustrin samt hantverkare inom byggbranschen. Moderna och funktionella skyddskläder skyddar också mot extrema temperaturer, svåra väderförhållanden och föroreningar, till exempel inom livsmedelsindustrin.

Inom livsmedelsindustrin finns skyddskläder för kockar, bagare och servicepersonal i form av förkläden, skyddshuvar och överdragsskor. Det finns också lämpliga skyddskläder för kylrum med köldskydd, arbetskläder som skyddar mot väta och skyddskläder mot skärsår och stickskador.

Ytterligare tillbehör för din personliga skyddsutrustning

Många yrkesverksamheter kräver att man använder personlig skyddsutrustning (PPE). Oavsett om det är på byggarbetsplatsen, inom industrin eller jordbruket: Med personlig skyddsutrustning skyddar du dig mot alla risker för din säkerhet och hälsa.

På Agrarzone hittar du ett omfattande utbud av skyddsutrustning av hög kvalitet som du kan använda för att skydda dig effektivt i alla situationer:

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta fjäderfäprodukten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: All vår jordbruksutrustning testas av lagstiftaren. Alla elektrifierbara produkter, t.ex. stängsel och nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.