Ridhjälm och ridmössa för barn, damer och herrar

Ridhjälmen är lika oumbärlig inom ridsporten som bollen är i en fotbollsmatch. En ryttares grundutrustning bör börja med ridhjälmen och sluta med ridstövlarna . Å ena sidan kompletterar ridhjälmarna, som finns i många olika modeller, ryttarens utrustning och å andra sidan skyddar ridhjälmen tack vare sina skyddande egenskaper huvudet vid en olycka som orsakas av fall eller av lågt hängande grenar. Giant AusWAHL erbjuder ridhjälmar för män, kvinnor och barn

från kända tillverkare, så du kan hitta din optimala ridhjälm här. För att

skydda ditt huvud optimalt när du rider ger vi dig, i de viktigaste punkterna som sammanfattas, hjälp med köpet, så att du kan köpa richtitgen ridhjälm:

 1. Att välja rätt storlek på ridhjälmen
 2. Rätt passform på ridhjälmen
 3. Uppmärksamma kvalitets- och säkerhetsstandarder (CE, VG1).
 4. Optik och utformning av ridhjälmar
 5. Livslängd för ridhjälm

1. Mät huvudets omkrets och hjälmens storlek korrekt

För att bestämma den storlek du behöver, mät huvudets omkrets med ett måttband. Motsvarande storlekar på ridhjälmar tilldelas det synliga värdet i cm. Om ditt uppmätta värde ligger på gränsen mellan två storlekar är det bäst att beställa båda storlekarna och sedan returnera en av hjälmarna.

Reithelm Größen Übersicht

Hur mäter jag huvudets omkrets?

 1. Måttbandet placeras horisontellt runt huvudet ungefär en centimeter ovanför ögonbrynen och öronen.
 2. Måttbandet ska sitta ordentligt, men inte skära in.
 3. Du kan läsa av huvudets omkrets där måttbandet skär.

2 Rätt passform på ridhjälmen

En ridhjälm är en viktig del av ryttarens grundutrustning och skyddar mot allvarliga skador vid fall. Förutom en bra passform och standardiserad säkerhet spelar ridhjälmens komfort en stor roll. Ridhjälmen är ofta det enda skyddet vid en olycka, så det är ännu viktigare att den sitter rätt och att den justeras så att den passar. Storleksjusterbara ridhjälmar, som kan justeras ganska enkelt med ett justeringshjul på bakhuvudet som alternativ, är särskilt lämpliga som ridhjälmar för barn. På så sätt kan du köpa en prisvärd ridhjälm som passar ditt barn bra i 1-2 år.

Det är naturligtvis upp till dig att bestämma om du vill ha hjälm eller inte. På många kurser, turneringar, orienteringstävlingar och andra organiserade ryttarevenemang är det obligatoriskt att bära en ridhatt och du kan inte delta utan en certifierad ridhjälm. Därför bör även den bästa ryttaren på den lugnaste hästen använda en ridhjälm, för "Om du har hjärna, skydda den!".

Även om oväntade situationer alltid kan uppstå med våra kära hästar, skyddar en ridhjälm och en säkerhetsväst dig från allvarliga skador.

Justera hjälmen ordentligt:

 • Justera hjälmen så att den passar ditt huvud med hjälp av det steglöst justerbara Disc System-hjulet.
 • Hakremmen ska vara så stram som möjligt. Om den är för lös kan hjälmen glida.
 • Sidobanden (Y-bandet) sitter korrekt när de övre banden korsar varandra under örsnibben.
 • Hela bandningen är hårt justerad.

Ridhjälmen sitter ordentligt när den

 • ... Bekväm och tight, men inte klämmande
 • ... sitter jämnt på huvudet och glider inte
 • ... Det finns inget utrymme för ett finger mellan huvudet och hjälmen.

Tips: När du skakar på huvudet får inte ridhjälmen glida av.

3. ny teststandard för ridhjälmar VG1 och CE-märkning

Alla våra ridhjälmar uppfyller den nu gällande standarden VG1 01.040 2014-12, förkortat VG 1. I och med denna standard har reglerna för ridhjälmar blivit strängare och framsteg har gjorts när det gäller hjälmarnas material och konstruktion.

Hjälmens skal testas bl.a. enligt följande kriterier:

 • Stötdämpningsprov på panna, sida av huvudet och bakhuvudet.
 • Penetrationstest
 • Stabilitetstest
 • Fallhöjd
 • Styrketest av hakremmen
 • Avskalningsprov
 • Glidarens flexibilitet
 • Synfält
 • Syntetisk tjocklek

Enligt VG1-standarden måste hjälmen nu tåla en fallhöjd på 1,80 m och plasten ska vara 4-5 mm tjockare. Därför verkar de nya ridhjälmarna ofta lite mer skrymmande. Det är numera inte längre tillåtet med hakskydd, vilket var vanligt tidigare, eftersom det kan leda till käkfrakturer vid fall.

Hur länge är VG1 fortfarande aktuell? Det finns faktiskt redan en ny standard som diskuteras. I princip kommer den dock att följa kraven i VG1. Bortsett från små justeringar och nya färger kommer cyklisterna fortfarande att kunna få de välbeprövade och välkända modellerna. Så om du vill köpa en ny ridhjälm

kan du göra det med gott samvete, för på grund av olika meningsskiljaktigheter har den nya standarden skjutits upp på obestämd tid.

4. Ridhjälmens hållbarhet

Ridhjälmarnas hållbarhet har ett utgångsdatum. Generellt sett bör en ridhjälm bytas ut vart femte år, även om den ser oklanderlig ut från utsidan. Anledningen till detta är det inre materialet som med tiden blir sprött och inte längre kan absorbera en stöt lika effektivt. Förarens huvud är inte längre maximalt skyddat. En polykarbonathjälm bör bytas ut vart 3-4:e år och en glasfiber- eller kolhjälm vart 5-6:e år. Den avgörande faktorn här är inte användningen i år utan tillverkningsdatumet för hjälmen.

Om föraren har fallit eller om hjälmen har utsatts för en kraftig påverkan ska hjälmen omedelbart bytas ut.
Efter en så kraftig kollision är det mycket troligt att små mikrosprickor uppstår i innerhjälmen. Dessa är ofta inte synliga men försämrar avsevärt ridhjälmens säkerhetsfunktion. Vid en ny olycka kan ridhjälmen inte längre garantera sin maximala funktion.

Exponering för skadliga faktorer som väderförhållanden, temperaturväxlingar eller solljus kan också orsaka bestående skador på ridhjälmen . Skydda hjälmen optimalt genom att transportera huvudskyddet i ett skyddande överdrag eller förvara det i ett hjälmfodral för att undvika repor och smuts.

5. Val av design för ridhjälm - fashionabla modeller med glitter, läder eller sammet

Passform, design och komfort spelar en viktig roll vid valetWAHL av rätt ridhjälm. Förutom största möjliga säkerhet ska moderna, innovativa hjälmar också vara visuellt attraktiva, så att du alltid gör en bra figur i sadeln. Med våra produkter behöver du inte välja mellan säkerhet och optik, utan hittar båda kombinerade i en högkvalitativ ridhjälm. Vårt stora urvalWAHL med olika färger, former, material och dekorationer gör varje hjälm till ett verkligt blickfång.

Beroende på användningsområde och riddisciplin finns det små subtila skillnader i form och design: klassiska ridhjälmar används för hoppning, fritids-, jakt- och dressyrridning, medan militärhjälmar används för eventing. Militärhjälmen skiljer sig från de klassiska ridhjälmarna främst genom att den saknar ett styvt visir.

Ridhjälmar med glitter är ett särskilt blickfång: snygga glitterapplikationer ger modellerna från BUSSE och Covalliero det eleganta. Utbudet av glittrande utsmyckningar på ridhjälmar sträcker sig från extravaganta glitterdetaljer till mer diskreta ridhjälmar prydda med stenar

Köp ridhjälmar och ridmössor online

En ridhjälm skyddar ryttarens huvud. Oavsett om det är en fritidsryttare, en turnering eller daglig träning - ridhjälmar är oumbärliga. För att hjälpa dig att hitta den bästa ridhjälmen för dig erbjuder vi ett brett utbud av ridhjälmar från välkända tillverkare. Förutom en pålitlig ridhjälm kompletterar matchande byxor, ridjackor, ridhandskar och ridstövlar den attraktiva utrustningen. Med våra förmånliga erbjudanden inom ridsporten skapar du bästa möjliga harmoni mellan häst och ryttare och ger ett sensationellt utseende.

Dina fördelar i Agrarzone Online Shop

Gratis retur : Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kunden ansvarar dock för kostnaderna för returen med expeditionsavdelningen.Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om din köpta ridhjälm trots allt inte är rätt för dig kan du returnera den till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Snabb leverans: För leverans till Österrike och Tyskland får du din beställning inom 1-3 arbetsdagar.