Ridhjälmar för barn

Hos Agrarzone hittar du ett stort urval av högkvalitativa och testade ridhjälmar för barn. Skydda ditt barn när du åker med kvalitetsprodukter från våra leverantörer. Oavsett om det är en billig instegsmodell eller en högkvalitativ märkeshjälm: våra ridhjälmar för barn från uvex, Casco och Covalliero erbjuder den säkerhet som är absolut nödvändig när du rider och är dessutom ett verkligt blickfång.

3 aspekter som är avgörande när du köper en ridhjälm för barn:

1. passform - vilken är rätt storlek?

Mät omkretsen på ditt barns huvud med ett måttband för att bestämma rätt storlek på ridhjälmen. Placera måttbandet runt bakhuvudet, ovanför öronen och över ögonbrynen.
Ridhjälmarna för barn är också justerbara i passformen. Du kan justera hjälmen så att den passar ditt huvud individuellt med det steglöst justerbara skivsystemhjulet. Hakremmen måste sitta hårt, om den är för lös kan hjälmen lätt glida. Y-banden på sidorna passar korrekt när de övre banden korsar varandra under örsnibben. En ridhjälm ska alltid sitta relativt tätt, men inte klämma.

Tips: När ditt barn skakar på huvudet får ridhjälmen inte glida av.

2. kvalitet och säkerhet - uppfyller ridhjälmen för barn den aktuella teststandarden?

För att vara säker på att du köper en säker ridhjälm till ditt barn bör du se till att den uppfyller gällande standarder. I och med VG1-teststandarden har reglerna för ridhjälmar blivit ännu strängare och framsteg har gjorts när det gäller hjälmarnas material och konstruktion. Enligt EU:s VG1-standard måste ridhjälmen nu tåla ett fall på 1,80 meter och plasten ska vara 4-5 mm tjockare. Därför är de nya ridhjälmarna ofta något mer skrymmande. Det är inte längre tillåtet med hakskydd, vilket var vanligt tidigare, eftersom det kan leda till käkfrakturer vid fall.

Hjälmens skal testas bland annat enligt följande kriterier:

  • Stötdämpningsprov på panna, sida av huvudet och bakhuvudet.
  • Penetrationstest
  • Stabilitetstest
  • Fallhöjd
  • Styrketest med avseende på hakremmen
  • Avskalningsprov
  • Synfält
  • Plasttjocklek

3. Optik och design - en ridhjälm för barn ska också se bra ut.

Förutom säkerhet, passform och komfort ska en ridhjälm för barn naturligtvis också vara ett blickfång. Ridhjälmarna för barn från Uvex, Casco och Covalliero finns i iögonfallande färger och med snygga tryck för små hästälskare, men även i svart. Du kan vara säker på att hitta rätt modell i Agrarzones sortiment av ridhjälmar för barn.

Dina förmåner med Agrarzone

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera skickade varor inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om din köpta ridhjälm för barn inte är rätt storlek eller design trots allt kan du returnera den till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange några skäl. Vi återbetalar då hela inköpspriset.

Kvalitetsprodukter: Alla våra produkter utvecklas och testas av experter. De är idealiska för sin avsedda användning.

Service och rådgivning: Vår professionellt utbildade kundtjänst kan hjälpa dig med alla dina frågor. Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig.