Rep till stängsel för betesmarker

  • Resistent mot väderpåverkan och lämplig för vintern
  • Särskilt lämplig för mobila betesstängsel.
  • Olika diametrar finns tillgängliga
  • Kan användas för ett brett utbud av stängselkonstruktioner

Vad är ett rep för betesstängsel?

I konstruktionen av betesstängslet kan rep användas som ledarmaterial för att elektrifiera stängslet. Elstängseltrådar är tillverkade av icke-ledande plasttrådar som är sammanvävda med trådar av ledande material. Elektrisk spänning passerar genom dessa trådar och betesstängslet får på så sätt energi.

Elstängselrep tillverkas i olika storlekar och längder. Vanligtvis är diametern på ett stängselrep för betesmarker mellan 3 och 8 mm. Därför används ofta rep för betesstängsel när betesstängseltråden och betesstängselsträngen är för smala och betesstängselbandet är för brett.
Beroende på vilken tråd som används är elstängselkablar slitstarka och robusta. De är särskilt väderbeständiga och kan därför användas även på vintern när det är snöigt och kallt.

Repet för betesstängsel är mycket enkelt och flexibelt att använda. Detta gör att den rekommenderas särskilt för mobila stängselkonstruktioner för betesmarker. Repet kan snabbt rullas av och sättas ihop igen.

Med 3 frågor om lämpligt rep för stängsel på betesmark

1. För vilka djur kan man använda rep för betesstängsel?

Tjocka rep rekommenderas för nötkreatur och hästar. För mindre djur, t.ex. får, kan man använda tunnare rep.

2. Vilken färg ska repet till elstängslet ha?

Stängseltrådar tillverkas i olika färger. Linor med högre kontrast är särskilt lämpliga för snabba djur.

Röda rep kan till exempel lättare kännas igen av hästar på längre avstånd.

Linor med färgaccenter ger också god synlighet.

3. Hur fäster man på ett tillförlitligt sätt repet till betesstängslet?

Med hjälp av isolatorer kan man snabbt och tillförlitligt fästa stängselrep vid stängselstolpen. De är kompatibla med vanliga ringisolatorer och lätta att hantera.

Vilka tillbehör är användbara med elstängselrep?

Lättare avveckling tack vare avvecklingshandtagen: De praktiska handtagen för avveckling kan fästas direkt på spolen med ledarmaterial. Detta gör inte bara avrullningen enklare, utan sparar också tid vid byggandet av staketet.

Effektivare arbete med hjälp av enhands avvecklingshjälp: Den praktiska enhandsavvecklingshjälpen sparar ytterligare tid. Medan du rullar ut stegen med en hand kan du fästa den på staketet med den andra handen.

En pilrulle gör det möjligt att förvara den på ett säkert sätt: För att säkert kunna förvara och transportera stegen när du demonterar ditt stängsel kan stegen rullas ihop på en rullhjulspole.

Dina förmåner i Agrarzone-butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta varan trots allt inte är rätt för dig kan du returnera produkten till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange några skäl. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller lagstadgade säkerhetsnormer: All vår jordbruksutrustning är laglig. Alla elektrifierade produkter, t.ex. stängsel eller nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.

Endast produkter från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten är det färre fel och du behöver mindre underhållsarbete. Om du räknar på flera år sparar du pengar.