Premium ekologisk kvarn - ekologisk kvalitet som namnet lovar.

100 % ekologiskt mjöl från en av de modernaste ekologiska kvarnarna i Österrike.

Premium Organic Mill står för det bästa och renaste mjölet från Över-Österrike. I den traditionella ekologiska kvarnen i "St. Martin im Innkreis" mals 100 % österrikiskt spannmål försiktigt och sakkunnigt till GMO-fritt ekologiskt mjöl. Det producerade mjölet av hög kvalitet har högsta ekologiska kvalitet, vilket garanteras av den ekologiska kvalitetsstämpeln och AMA:s ekologiska stämpel. Alla inköpta råvaror kan spåras tillbaka till jordbrukaren.

Kvalitet, regionalitet och hållbarhet längs hela kedjan

Den ekologiska kvarnen grundades av en av de viktigaste och största kvarnarna i Österrike - Haberfellner Mühle (Grieskirchen/Österrike) och av Furthner Mühle (St. Martin/Österrike) för produktion av 100 % ekologiskt mjöl. Endast österrikiska ekologiska spannmål av bästa kvalitet mals i den ekologiska premiumkvarnen.

Innan kornet mals genomgår varje korn ett avancerat test där man kontrollerar om kornet har rätt ytkondition, mögeltillväxt och färgfel. I det egna laboratoriet utförs kvalitetsanalyser av allt från råvaror som köps in till mjölet som produceras. Utan undantag testas varje leverans av spannmål för att upptäcka rester av skadliga ämnen. Därför mals endast det bästa ekologiska spannmålet av hög kvalitet.

Premium Organic Mill är IFS-certifierad sedan december 2009. Andra certifieringar som AMA Bio-Märkt och Bio-
kvalitetsstämpel
är ett bevis på den höga kvalitetsstandarden.

Bästa mjölsorten för sensationella bak- och matlagningsresultat

Oavsett om det gäller läckra bakverk, bröd eller kakor, med det ekologiska mjölet från Premium Organic Mill kan du smaka på den fina skillnaden. Med det utvalda sortimentet kan alla typer av matlagnings- och bakrecept framkallas: ekologiskt vetemjöl typ 550 / W 700, ekologiskt vetemjöl typ 1050 / W 1600, ekologiskt rågmjöl typ 997 / R 960, ekologiskt fullkornsrågmjöl, ekologiskt fullkornsvetemjöl.

Intressant fakta om spannmål och mjöl

Rent mjöl för fina bakverk - Bästa spannmål och skonsam malningsprocess

Mjöl kan tillverkas av en mängd olika sädesslag, till exempel vete, dinkel, råg, havre, ris, hirs och vildris. Men mjöl kan också tillverkas av pseudokorn som quinoa, amarant, majs och bovete. Alla mjölsorter är inte lämpliga för alla ändamål. Bröd kan till exempel endast tillverkas av brödsäd, som omfattar rågmjöl, vetemjöl och dinkelmjöl.

Malningsgraden anger hur mycket av de yttre marginalskikten i spannmålskärnan som innehåller viktiga mineraler och vitaminer som malts. De viktigaste näringsämnena finns i det yttre mörka skalet och sjunker ner till den ljusa, inre kärnan. Därför är mörkt mjöl, t.ex. rågmjöl, också nyttigare än ljust mjöl.