Effektivt skydd mot mårdhundar: Fördriv mårdhundar från huset, vinden och bilen.

När en mårdhund väl har gjort det bekvämt för sig i huset, på vinden eller i bilen är det svårt att bli av med den. Spruckna kablar, buller, föroreningar - mårdhundar berövar invånarna sina hem och lamslår bilarna. Ta reda på här hur man framgångsrikt säljer eller fångar mårdhundar.

Produkter mot mårdhund på Agrarzone

Försvar mot mårdhundar i bilen:

 • Vandal mårdhund stopp

Spray mot mårdhund:

 • Försvarsspray WildStop för mårdhundar
 • Försvarskoncentrat WildStop
 • Spray mot mårdhund

Mårdhundsfälla levande fälla:

 • Box Trap Alive Predator Super
 • Fällbar lådfälla
 • Box Trap Alive Predator Flex
 • Box Trap Alive Predator Ecoflex
 • Buren Trap Alive Predator Foldable

Köp ett effektivt viltskyddsstängsel mot mårdhund här!

Känna igen angrepp av mårdhund

Oftast märker man inte omedelbart att en mård är angripen, eftersom mårdhundar är nattliga. Om du märker att det knakar, kliar eller gnisslar på vinden vid sänggåendet kan en mård ha bosatt sig i ditt hem.

Tecken på angrepp av mårdhund:

 • Ljud från vinden (skrapande, bandande, pipande)
 • Spår av avföring och urin på vinden.
 • Rester av asätare (t.ex. rester av döda fåglar, grodor eller gnagare).
 • Obehaglig lukt från vinden
 • Nötta av takisolering eller ledningar.
 • Tunnelgångar i takisoleringen.

Varför häckar mårdhundarna under taket?

Mårdhundarna tillhör kulturfolket och gillar därför att leva nära människor. Närheten till människor ger mårten en reglerad livsmedelsförsörjning och en säker tillflyktsort. Mårdhundar är mästare på att klättra och föredrar att bygga bo på skyddade vindar. För att kunna tränga in behöver mårdhundarna inte ha någon stor öppning - det räcker med några centimeter för dem.

Visste du redan? Mårdhundar gillar att bygga bo i flera vindsutrymmen samtidigt. Om du inte har hört av mårdhunden på länge ska du inte vara alltför glad: mårdhunden kan bara befinna sig på en annan vind och den kommer med största sannolikhet att komma tillbaka till dig. Planera en effektiv strategi för att bekämpa skadedjuret för att bli av med skadedjuret permanent.

Använd dessa metoder för att effektivt hålla mårdhundar borta

När mårdhunden väl har slagit sig ner är det svårt att bli av med den. Det fungerar fortfarande med dessa metoder att skydda sig mot mårdhund:

1. Gör mårdhundens inpassering tät: Kontrollera att vinden inte har en mårdhundspassage och stäng den noggrant. Reparera trasig takisolering. En mårdhund kan ta sig in i hål från 5 cm!

2. Avvisa mårdhundar med försvarsspray: Mårdhundens luktsinne är mycket välutvecklat. Hos Agrarzone hittar du effektiv mårdhundsspray som avskräckningsmedel mot hus- och trädmårdar. Mårdhundssprayen förhindrar framgångsrikt att mårdhundar och trädmårdhundar bosätter sig i de behandlade områdena, t.ex. i förråd, översta våningen eller under huven på din bil. Försvarssprayen fungerar som ett osynligt doftstängsel. Mårdhundar, råttor eller andra vilda djur skräms av lukten.

Effektivt marmorbekämpande spray på Agrarzone:

 • Försvarsspray WildStop för mårdhundar
 • Försvarskoncentrat WildStop

3. Fånga mårdhundar med levande fällor: En levande fälla är idealisk för säker och djurvänlig fångst av mårdhundar. Det stabila metallnätet ger dig direkt insyn i din djurfälla utan att äventyra dig själv eller det fångade djuret. Det är bäst att locka in mårdhunden i den levande fällan med en köttbit. Placera den fångade mårdhunden långt från din egendom. Mårten återvänder annars till huset via doftspår. Rengör vinden och mårdhundsporten mycket noggrant, annars kommer andra arter att förflytta sig till din vind genom mårdhundsdoften. Observera: Mårdhundar får endast jagas och fångas i Tyskland med vederbörligt tillstånd.

Köp robust mårdhundsfälla levande fälla på Agrarzone:

4. Håll mårdhundarna borta med viltskyddsstängsel: Ett viltskyddsstängsel mot mårdhundar är särskilt populärt inom jordbruket för att skydda fjäderfä och smådjur. Ett viltstängsel (även kallat wildnet oder wildlife fence net) är ett elstängsel för försvar mot vilda djur som rävar, mårdhundar, vildsvin, vargar och andra vilda djur. Dina djur skyddas mot dessa angripare av ett viltstängsel.

5. Använd beprövade huskurer: Mårten är ett mycket bullerkänsligt djur. Genom att placera en radio på vinden och köra den dygnet runt kan du framgångsrikt driva bort en mård. Även hund- eller katthår kan driva bort en mårdhund.

Mårdhundangrepp på bilen

Mårdhundar i huset är oftast bara irriterande - skador på bilen kan vara mycket kostsamma och farliga. Mårten föredrar att gnaga på kablar och slangar och gillar särskilt kylvattenslangar: Om du märker den bitna slangen för sent kan det leda till motorskador på grund av överhettning. Visste du att mårdhundar attraheras av motorns spillvärme och därför gärna kryper in i bilarnas motorrum?

Försvar mot mårdhundar: vad hjälper mot mårdhundar på bilen?

Mårdhundarna är återfallsförbrytare. Om din bil har skadats av en mårdhund kan du tyvärr räkna med ytterligare skador. Mårdhundar markerar bilen som sitt revir, vilket leder till att andra artfränder lämnar sina egna doftmarkeringar i motorrummet. Det bästa sättet att ta bort doftmärkena är att tvätta dem noggrant tillsammans med bilen och motorn. Dessutom bör du också rengöra garaget eller parkeringsområdet noggrant. En ytterst effektiv metod är att placera en försvarsspray som är obehaglig för mårdhundar i motorrummet eller att spraya motorrummet med anti-mårdhundsspray.

Köp effektivt försvar mot Mårdhundsstopp på Agrarzone:

Köp effektiv spray mot mårdhund på Agrarzone:

Dina förmåner hos Agrarzone

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaden för att returnera varorna med speditionsföretaget måste dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten inte passar dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi återbetalar då hela inköpspriset.