Inomhusstrålkastare, utomhusstrålkastare och värmestrålare: Köp stabil belysning på Agrarzone

Stabil belysning måste tåla mer än belysning för privata lokaler. Inomhusstrålkastare, utomhusstrålkastare, fuktsäkra lampor och värmelampor är idealiska för att belysa stall och ridbanor och ge en behaglig värme i stallet.

Ett djurstall måste vara optimalt anpassat till de ekonomiska kraven. Varje djur har artspecifika normer som måste uppfyllas för att garantera ekonomisk framgång och friska djur. Förutom bostäderna i ladan är även ladugårdsbyggnaden och viktiga delar av ladugården, t.ex. fönster och dörrar, av betydelse. Stabil belysning är av avgörande betydelse.

Om du vill driva ditt stall effektivt och förnuftigt utan onödiga energikostnader och dessutom hålla djuren i stallet på bästa möjliga och artanpassade sätt, behöver du en optimalt anpassad stallbelysning som uppfyller alla krav och villkor i standarderna för jordbruksbelysning.

Endast den som redan nu är uppmärksam på att stallbelysningen är så lätthanterlig som möjligt och som känner till stalldjurens artanpassade behov kommer att få ett belysningssystem som har ett positivt inflytande på det dagliga livet inom jordbruket.

På Agrarzone hittar du ett brett utbud av olika belysningssystem. Armaturer och strålkastare för hallarmed vilken du kan belysa nästan alla miljöer optimalt, förutom stall, ridhus och lador.

Detta är vad en modern stallbelysning bör uppfylla:

 • Modernt och innovativt
 • Energieffektivt och bidrar till en positiv energibalans.
 • Bör tillgodose djurartens särskilda behov.
 • Skall göra ladugården så användbar som möjligt utan att skapa onödiga kostnader.
 • Finns i olika modeller och utföranden

Våra lampor och inomhusstrålkastare är lämpliga för följande miljöer:

 • Stall och paddock för djur
 • Gård och inomhusridbana
 • Industrihall
 • Verkstad
 • Lager
 • Kommersiell drift
 • Utomhusområde och grönområde

Du kan köpa dessa lampor på Agrarzone:

 • Spotlight inomhus: Inomhusstrålkastare är idealiska för belysning av ladugårdar samt vattentäta och dammtäta versioner för belysning av utomhusområden.
 • Fuktsäkert ljus: Perfekt för tuff användning i våta, fuktiga eller dammiga miljöer, t.ex. i stall, paddockar och inomhusridbanor.
 • Utomhusbelysning: Betesmarker och paddockar belyses optimalt med en robust och stänkskyddad utomhusstrålkastare.
 • Arbetsljus: Särskilt robust och slagtålig byggstrålkastare för byggarbetsplatser och utomhusområden.
 • Värmeradiator: Värmestrålare ger tillräcklig värme i djurstallet och särskilt i uppfödningen för en hälsosam utveckling av de unga djuren.

Stallbelysningssystem för stall och paddock: inomhusstrålkastare, fuktsäker armatur och utomhusstrålkastare.

Alla armaturer är inte likadana - Rätt belysning för ditt stall

Grunden för varje stallbelysningssystem idag är belysningssystemet, dvs. anslutningen av enskilda belysningselement och deras optimala placering i djurstallet. Du bör uppmärksamma belysningen redan i det stabila planeringsstadiet , eftersom en armatur på fel plats inte bara leder till begränsad användbarhet av rummet utan också till onödiga kostnader under planeringen och genomförandet.

Felaktigt valda belysningssystem kan också göra mer skada än nytta. Om du behöver mycket stark belysning i enskilda delar av rummet bör du ta hänsyn till detta redan vid planeringen av ladugården, eftersom det inte är alla lampor i ladugården som kan ge lämplig ljusstyrka. Det är bäst att välja stallbelysning redan vid planeringen av stallet för att kunna garantera ljusstyrkan i det aktuella rummet.

Våra lysande strålkastare för Stabil belysning lämpar sig utmärkt för belysning av stall, ridhus, industrihallar, verkstäder, lador, lagerlokaler och mycket mer. Beroende på användningsområdet är dock olika belysningsämnen särskilt lämpliga. På Agrarzone hittar du strålkastare för följande användningsområden:

Hallstrålkastare och hallarmaturer för inomhusbruk

Hallstrålkastare är idealiska för stabil belysning med hjälp av taklampor eller väggmonterade ljussegment. Motsvarande Armaturer för inomhusbruk uppfyller de viktiga kriterier som krävs för stabil belysning, t.ex. optimal ljusstyrka, energieffektivitet, okänslig för smuts och damm och lång livslängd.

Den Kerbl LED-strålkastare för inomhusbruk är en robust LED-armatur och är idealisk för direkt eller hängande montering i högt i tak. LED-lamporna i armaturen med högt ljusflöde är tillgängliga som dimbara eller icke-dimbara varianter på 100 W, 150 W eller 240 W. De arbetar med en hög verkningsgrad och är därför mycket effektiva, vilket gör att deras ljusutbyte är särskilt högt. Även vid låga temperaturer ger hallstrålkastaren en naturlig och stabil belysning. På grund av det utmärkta hantverket är LED-strålkastaren absolut underhållsfri.

Med en Hallstrålkastare med flexiblen-moduler Du är garanterad optimal ljusfördelning i stora stall och hallar. Strålkastaren är jet- och dammsäker (IP65) och lämpar sig även för utomhusbruk. I kombination med ett ljusstyrningssystem kan du säkerställa optimala ljusförhållanden i ladugården när som helst på dygnet eller året, samtidigt som du minimerar energiförbrukningen.

Fuktsäker armatur & diffusorarmatur för dammiga, våta och fuktiga miljöer

Vare sig det är i ladan eller garaget, i stallet, i källaren eller i sommarstugan - fuktiga rum behöver en speciell typ av belysning. Perfekt för detta ändamål är LED fuktskyddslampa som med sin ekonomiska och energieffektiva ljuskälla och sina speciella egenskaper är perfekt lämpad för kraven i fuktiga interiörer.

Lampor för fuktiga utrymmen kallas också diffusorarmaturer eftersom de består av en Diffusor i plast som omsluter och skyddar ljuskällan och lamphållaren.

Fuktskyddslampor eller badkarslampor (även kallade källarlampor) gör det möjligt att tillhandahålla fuktbeständig belysning i våta, fuktiga och dammiga miljöer. Detta gör dem idealiska inte bara för hushållsbruk utan även för kommersiellt bruk. Beroende på skyddsklass och höljets skick är fuktsäkra armaturer mycket stabilt byggda och tål därför väta, fukt, låga temperaturer och damm.

Byggspotlight, arbetsljus och utomhusspotlight för utomhusbruk

Jämfört med en inomhusstrålkastare är en Strålkastare för utomhusbruk är betydligt mer robust och vattentät. Byggstrålkastare är i princip mycket ljusa strålkastare. Dessa användbara hjälpmedel kan användas överallt där en vanlig ljuskälla inte räcker till. Byggstrålkastare används ofta, t.ex. som en LED-arbetsstrålkastare, i ett strålkastarsystem eller som separat byggplatsbelysning, eftersom LED-arbetsljus i princip har en mycket hög ljusstyrka.

Professional LED-strålkastare för utomhusbruk LED-arbetsljusen har en modern, kompakt design och utmärkt ljusstyrka, vilket återspeglar den senaste LED-tekniken. Våra LED-strålkastare och utomhuslampor är särskilt effektiva och har ett attraktivt pris-prestandaförhållande. Jämfört med vanliga strålkastare kan du spara mycket energi med våra utomhuslampor och dra nytta av många andra fördelar med LED-belysning.

Särskilt praktiskt är en LED-batteridriven strålkastare med ett integrerat Li-Ion-batteri med indikator för laddningsnivå och integrerat skydd mot överladdning och djup urladdning. Det innebär att du kan ta med dig belysningen vart du än behöver den. Oavsett om det är på byggarbetsplatsen, i hagen eller i trädgården - den uppladdningsbara LED-strålkastaren är särskilt flexibel tack vare det steglöst justerbara stativet, som även kan användas som bärhandtag eller upphängningsbeslag. Det robusta plasthöljet är stänkskyddat och väl skyddat mot stötar med ett kantskydd av silikon.

Strålningsvärmare och strålningsvärmare för djurstallar och hälsosam uppfödning av kycklingar, kalvar, grisar etc.

Värmestrålare används inte nödvändigtvis för att belysa stallet, utan ger tillräcklig värme i boet för nyfödda eller unga kycklingar, kalvar och andra unga djur. Även sjuka djur hjälper en Strålande värmare i återhämtningen. Aluminiumskärmen är utrustad med många ventilationsslitsar för att säkerställa bättre luftcirkulation.

Den Värmelampa av härdat glas skyddas av ett galler och en fästkedja ingår. Med en Strålande värmare med ekonomisk omkopplare sparar du ytterligare energi och kan ändå skapa en behaglig värme för dina djur.

Du bör vara uppmärksam på följande när du planerar stallbelysningen

Belysningen av ladugården är en faktor som tyvärr fortfarande försummas av många jordbrukare. För att uppnå en målinriktad och ekonomiskt framgångsrik Stabil belysning Stallbelysning måste kombineras på ett förnuftigt sätt med många aspekter av stallplaneringen. Två viktiga punkter bör alltid beaktas när du planerar din belysning av ladugården:

1. planera stabil belysning själv eller få den planerad av en professionell person.

I dagens läge kan man säkert planera en ladugård på egen hand, eftersom det med hjälp av olika planeringsprogram, särskilt för datorer, är möjligt att planera belysningen av en ladugård på ett lämpligt sätt även utan kunskaper.

Även om det kan vara lockande att planera ladugården på egen hand är det vettigare att överlåta planeringen till en expert. Det komplexa samspelet mellan belysning, elektricitet och energieffektivitet är ofta svårt att förstå för en icke utbildad person, så en professionell planering av stallbelysningen ger många fördelar i alla fall.

Särskilt när det gäller energieffektivitet kan en expert planera och anpassa belysningen mer exakt till förhållandena i ladugården. Även användbarheten och effekten av den stabila belysningen är oftast bättre och effektivare om den planeras av en professionell planeringsbyrå. I vilket fall som helst bör du inte spara pengar på fel ställe om du vill ha ett verkligt professionellt genomförande av din Stabil belysning vill.

2. underhåll och förnyelse av stallbelysningen

Hur enkelt och snabbt är det att byta ut brända glödlampor i din ladugårdsbelysning? En alltför ofta förbisedd punkt vid planeringen av stallbelysningen är underhållet av de enskilda ljuselementen och utbytet av dem mot glödlampor.

Planera belysningen av ladugården så att du kan byta glödlampor och ljussegment utan större ansträngning eller tidsåtgång. Särskilt när det gäller takbelysning är det en fördel om belysningen inte är direkt över boxarna, eftersom det då är mycket besvärligt att komma åt takbelysningen och det blir tidskrävande att byta glödlampor.

När du planerar belysningen av ladugården bör du också vara medveten om det underhåll som krävs regelbundet . Byte av linser eller underhåll av lantgårdsbelysningens yttre skal, byte av glödlampor och byte av enskilda eller hela ljussegment vid behov. Tänk på att redan vid planeringen av Stabil belysningatt dessa uppgifter i bästa fall bör utföras av en person. Om det krävs flera assistenter, tillbehör etc. bör du ompröva din stallplanering, eftersom det i det normala vardagliga lantbrukslivet inte finns mycket tid för tidskrävande arbete med stallbelysningen.

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktförsända varor inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta fjäderfäprodukten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon orsak. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: All vår jordbruksutrustning testas av lagstiftaren. Alla elektrifierbara produkter, t.ex. stängsel och nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.