Kompletta uppsättningar betesstängsel och elstängsel

Spara värdefull tid i sökandet efter rätt staket!

Ett betesstängsel (även elstängsel) är en säker och billig lösning för att stänga in eller ut många typer av djur. Oavsett om det är för att hålla boskap och betesdjur, som häststängsel eller för att stänga in husdjur, ger ett elektriskt betesstängsel säkerhet för dina djur i ett inhägnat område. Skyddsstängslet lämpar sig också för att hindra oinbjudna gäster från att komma in på fastigheten, t.ex. vildsvin, vargar, rådjur eller grannens katter.

När det gäller byggandet av stängsel för betesmarker visar det sig dock ofta vara svårare och mer tidskrävande än väntat att undersöka och välja rätt produkter. Vi underlättar gärna sökandet efter rätt elstängsel för dig med våra kompletta allt-i-ett-satser. Elstängseluppsättningarna innehåller alla perfekt samordnade produkter som du behöver för att bygga ett säkert elstängsel. Satserna kan flexibelt utökas och anpassas med ytterligare produkter för byggande av betesstängsel från vår betesstängselbutik.

Om det inte finns någon lämplig modell för dina behov, sätter vi gärna ihop en individuell komplett uppsättning för dig. Kontakta bara vår kundtjänst, så hjälper våra experter på husdjur dig gärna.

För vilka djurarter lämpar sig våra kompletta stängseluppsättningar?

Beroende på vilket djur du vill ha i besättning behöver du ett elstängsel som är anpassat till de särskilda behoven hos motsvarande djurart. Detta är det enda sättet att se till att djuren hålls på ett säkert sätt inom det angivna området och att de inte skadar sig själva. Hos Agrarzone hittar du elstängsel-kit som är skräddarsydda för dessa typer av djur:

 • Hund
 • Katt
 • Fjäderfä
 • Hästar och ponnyer
 • Får, getter och alpacka
 • Wolf
 • Vildsvin
 • Vilda djur: rådjur, kronhjort, grävling och räv.
 • Häger och utter

Vad ingår i de kompletta uppsättningarna?

De viktigaste komponenterna i ett elstängsel är: Enhet för elstängsel, ledarmaterial och stängselstolpar. Dessa komponenter ingår i alla våra kompletta uppsättningar och kompletteras med olika tillbehör beroende på modell:

 • Isolatorer
 • Jordningsstång
 • Anslutningskabel
 • Anslutning till staketet
 • Batteri eller ackumulator
 • Varningsskylt
 • Testare för betesstängsel
 • Tillgång till betesmark
 • Bruksanvisningar

Kompletta uppsättningar med ett 230V elstängsel ansluts till nätuttaget. Om det inte finns någon elanslutning i närheten är ett batteridrivet elstängsel med 12 V spänning ett bra alternativ. Med dessa apparater måste batteriet dock laddas upp var 2-4:e vecka.

För djurägare som inte har tid att kontrollera batterinivån med jämna mellanrum är en uppsättning med en 9V-batterienhet mer lämplig. Ett batteri är billigare än ett uppladdningsbart batteri, håller i flera månader och under denna tid behöver du inte göra något underhåll. När batteriet är helt urladdat kan det dock inte längre laddas och ett nytt batteri måste köpas.

Ett elstängsel med solfångare är ännu enklare att hantera. Tack vare solenergi är driften av denna stängselmodell extremt energisnål och dyra underhålls- och uppföljningskostnader reduceras till ett minimum. Den intelligenta batterihanteringen säkerställer att solenergianordningen fungerar utmärkt även under längre perioder av dåligt väder (upp till 2 veckor).

Hundstängsel och kattstängsel: Säkrad frizon för hundar och katter i trädgården

Elstängsel används också i allt större utsträckning inom smådjursuppfödning. Inom husdjurssektorn bör man dock inte använda alltför starka betesredskap, eftersom de lämpar sig bättre för att driva robusta djur, t.ex. grisar, nötkreatur, hästar och får, för att avvärja vilda djur som vildsvin, vargar och hjortar eller för långa stängsel med hög vegetation. För husdjur finns det särskilda apparater med låg strömstyrka som endast har en låg slagstyrka och därför lämpar sig bättre för mindre djur.

För hundar har vi olika kit med hundstängsel eller piltrådar i vårt sortiment. De flesta kit är lämpliga för 25 m eller 50 m stängsel. Du kan antingen köpa hundstängsel med tråd, här kan du sätta ihop hundstängslet individuellt och välja stängselhöjd fritt, eller så kan du köpa färdigmonterade hundstängsel , dessa har fördelen att de lätt kan placeras om. Våra hundstängsel är idealiska för olika användningsområden: som trädgårdsstängsel, mobilt hundstängsel på semestern eller för att skydda trädgården från främmande djur.

För katter erbjuder vi liknande stängseluppsättningar som för hundar, där katter är bättre att hålla i kattstängsel än i strängstängsel.

Hönshägn och fjäderfähägn: kompletta uppsättningar för att hålla höns med 12V eller 230V elstängsel och fjäderfennät.

Vill du erbjuda dina fjäderfän ett utomhushägn som samtidigt är säkert mot rävar och mårdhundar? Våra elstängsel för fjäderfäanläggningar är utrustade med nät för fjäderfä, eftersom dessa ger höns, vaktlar, ankor & co. det bästa skyddet mot rävar och mårdhundar.

Satserna innehåller 230V eller 12V elektriska stängselaggregat. Medan 230V-fäktare drivs med nätström kan 12V-modellerna användas med antingen ett batteri eller en solpanel, beroende på specifikationen. Montering är möjlig utan verktyg, så våra hönsnät är också snabbt flyttbara och portabla.

Perfekt för hästar, turneringar och ridning: Häststängsel för alla användningsområden

Betesstängsel är särskilt populära som stängsel för hästar och ponnyer. När man sätter upp ett stängsel för hästar är det viktigt med en stabil och säker konstruktion så att djuren inte kan skada sig på stängslet eller springa iväg. Ett bra elstängsel för hästar är tillräckligt högt, väl synligt och elektriskt. Ledarmaterialet som används är tråd för stängsel för betesmarker, band för stängsel för betesmarker eller rep för betesmarker. Häststängsel finns antingen som ett mobilt häststängsel för tillfälliga betesmarker eller avdelade betesmarker eller som ett fast staketssystem (permanent installerat staket som vanligtvis består av fasta staketstolpar, t.ex. trästolpar av Octowood eller de populära T-stolparna).

Startpaket för häststängsel finns för betesmarker från 80 m till 300 m i vår butik. Allt du behöver för att anlägga mindre paddockar eller större hästhagar ingår.

Turneringsryttare och trailryttare vill gärna ha en praktisk, mobil komplett uppsättning för små paddockar som kan sättas upp med några få enkla steg. Våra kompakta kit för tävlings- och vandringsryttare innehåller allt som behövs för att sätta upp små paddockar: Pålar, steglösning och valfritt 3 V elstängsel eller inte. Med den medföljande bärväskan kan kitarna enkelt förvaras i hästtrailern eller i bagageutrymmet. Så att du alltid har allt till hands.

Våra fasta T-Post-stängsel kompletterar vårt omfattande utbud av häststängsel. Om du letar efter ett robust och långvarigt häststängsel för hela året är den här stängselmodellen perfekt för dig. De fasta staketuppsättningarna innehåller tillräckliga tillbehör för ingången, hörnen samt matchande isolatorer och steglösningar.

Säkerhet för får, getter och alpacka: fårstängsel och getstängsel ger skydd för besättningen.

Det är inte lätt att stängsla in robusta djur som får, getter och alpacka, eftersom dessa djur har ett särskilt tjockt ullskikt som leder ljusets elektriska impulser dåligt. Strömmen tränger inte in i ullen och djuren känner av elstötarna lite eller inte alls. Dessutom är får, getter och alpackor betesdjur som ofta flyttas. Därför hålls dessa djur ofta i mobila fårnät som lätt kan flyttas.

Våra kompletta paket för får, getter och alpackor innehåller allt du behöver för att sätta upp ett skyddande stängsel som är säkert för besättningar på kortast möjliga tid och utan verktyg. Startsetten är antingen utrustade med ett kraftfullt 230V elstängsel eller med ett mobilt 12V-batteri eller en solcellsenhet. De mobila enheterna är idealiska om betesområdet ligger längre bort från din fastighet.

Vargstängsel och vargnät: flocktäta vargstängsel för aktivt vargförsvar

Eftersom vargarna sedan en tid tillbaka i allt större utsträckning har bosatt sig i de europeiska skogarna blir det alltmer nödvändigt att skydda får och andra boskapsdjur från varg. Fåren hålls ofta i ett skyddande stängsel i angränsande skogsområden, men dessa är ofta inte alls eller endast i liten utsträckning skyddade mot varg. För att effektivt hålla vargarna borta från din flock har vi specialanpassade kompletta uppsättningar av försvarsstängsel med robusta vargnät som erbjuds.

Hjort- och vildsvinsstängsel: Skydd mot rådjur, kronhjortar, vildsvin, grävlingar och rävar

Oavsett om vildsvinen förstör hela fält eller trädgårdar är skadorna som en flock vildsvin kan orsaka enorma. Djuren ödelägger marken på jakt efter mat, gräver upp växter, äter eller förstör grönsaker, frukt och grödor, till och med i privata trädgårdar. Om de vilda djuren möter människor och husdjur kan de uppträda aggressivt. I praktiken har elstängsel visat sig vara ett effektivt medel mot vildsvin, eftersom dessa djur är känsliga för elektricitet. Våra vildsvinsstängseluppsättningar innehåller ett elstängsel med hög effekt, flera jordstolpar, pålar, stegar eller ett särskilt vildsvinsförsvarsnät. De kompletta uppsättningarna för försvar av vilda djur finns hos oss i olika stängsellängder med 230V strömförsörjning eller 12V-batteri och kan också användas effektivt mot rävar, grävlingar och vargar.

Hjortarna, dessa vackra och graciösa djur, är inget hot mot människor eller djur, men de orsakar mycket skada på skogsodlingar och i trädgårdar. Liksom vildsvinen tar de inte slut på färska sallads- och blomsterbäddar, unga växter, skogsplanteringar och unga plantskolor. Skydda dina åkrar från dessa hoppande djur med våra hjortstängsel. De flesta hjortstängseluppsättningar levereras med stakar och strängar så att du kan justera stängslets längd och höjd för att passa dina individuella behov.

Satser med dammstaket och trädgårdsstaket: skydda din trädgård mot hägrar, uttrar och andra fisktjuvar

Du kan skydda din damm, ditt fiske eller din trädgård från fisketjuvar på olika sätt. Användningen av elektriska dammstängsel har visat sig vara den bästa lösningen för att snabbt och effektivt skydda dammar från hägrar, uttrar och andra djur. Hägrarna smyger från stranden ut i vattnet för att jaga byten. Om tillträdet till strandområdet blockeras letar de efter nya jaktmarker. Och om elstängslet sträcker sig nära marken kan uttrar och andra oinbjudna fisktjuvar inte längre komma nära din damm.

Våra kompletta dammskyddsstängsel innehåller allt du behöver för att skydda fiskdammar på ett säkert sätt. Om du vill stänga av ett större område kan våra skyddande staket också förlängas på ett flexibelt sätt. Vi erbjuder kompletta uppsättningar med strängar och stolpar så att du själv kan välja höjd på staketet. Om du vill sätta upp staketet ännu snabbare är ett dammnät med integrerade stolpar ett utmärkt val.

Solar betesstängsel: Energibesparande betesstängsel med solenergi

Ett resurssparande och miljövänligt alternativ till vanliga elstängsel är våra betesstängsel med 12 V solcellsutrustning. Dessa modeller sparar mycket arbetstid och kostnader under den huvudsakliga betessäsongen (april till oktober), eftersom elstängslet automatiskt laddas med solenergi och förser betesmaskinen med ström. Ett solcellsdrivet elstängsel är särskilt intressant om betesområdet ligger längre bort från din fastighet eller om du inte har tid att regelbundet ladda batteriet i en batteridriven enhet.

Dina förmåner med Agrarzone

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kunden måste dock stå för kostnaderna för returen med frakt.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om ditt köpta hundstängsel inte är perfekt för din användning kan du returnera det till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Kvalitetsprodukter: Alla våra produkter utvecklas och testas av experter. De är idealiska för sin avsedda användning.

Service och rådgivning: Vår professionellt utbildade kundtjänst hjälper dig gärna med alla dina frågor. Tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig.