Integritetspolicy

Integritetspolicy


 1. Information om insamling av personuppgifter och kontaktuppgifter till den ansvariga personen.
 2. insamling av uppgifter när du besöker vår webbplats.
 3. cookies
 4. databehandling för orderbehandling
 5. databehandling vid öppnande av ett kundkonto och för avtalsbehandling.
 6. kontakt med
 7. kommentarfunktion
 8. användning av dina uppgifter för direkt marknadsföring
 9. användning av sociala medier: sociala plugins
 10. användning av sociala medier: video
 11. marknadsföring på nätet
 12. webbanalystjänster
 13. Användning av grafik för klassificering och kontroll.
 14. verktyg och annat.
 15. Den registrerades rättigheter.
 16. Lagringstid för personuppgifter.

1. Information om insamling av personuppgifter och kontaktuppgifter till den personuppgiftsansvarige

1.1 Tack för att du besöker vår webbplats. Nedan vill vi informera dig om hur vi hanterar dina personuppgifter när du använder vår webbplats. Personuppgifter är i princip alla uppgifter som gör att du kan identifieras personligen.

1.2 Ansvarig för behandlingen av uppgifter på vår webbplats i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (DSGVO) är:

Rehrl Handels GmbH
Gewerbestraße 31
5211 Lengau
Österreich
Tel.:+437746/28582
E-Mail: info@agrarzone.com

1.3 För att skydda säkerheten för dina uppgifter under överföringen använder vi moderna krypteringsmetoder (t.ex. SSL eller TSL) via HTTPS.

2. insamling av uppgifter när du besöker vår webbplats

Varje gång du besöker vår webbplats samlar vårt system automatiskt in data och information som din webbläsare skickar till vår server (så kallade serverloggfiler). Följande uppgifter, som är tekniskt nödvändiga för oss, samlas in:

  • Vår besökta webbplats
  • Datum och tid vid tidpunkten för åtkomsten
  • Mängd data som skickats i bytes
  • Källa/referens från vilken du kom till sidan
  • Operativsystem som används
  • Webbläsare som används
  • Använd IP-adress (om tillämpligt: i anonymiserad form)

Den rättsliga grunden för behandlingen är artikel 6.1 f i DSGVO på grund av vårt legitima intresse av att förbättra stabiliteten och upprätthålla funktionaliteten på vår webbplats. Ingen överföring eller annan användning av uppgifterna äger rum. Den tillfälliga lagringen av IP-adressen i systemet är nödvändig för att webbplatsen ska kunna levereras till användarens dator. För detta ändamål måste användarens IP-adress lagras under hela sessionen.
Vi förbehåller oss rätten att kontrollera serverloggfilerna i efterhand om det finns konkreta tecken på olaglig användning. Uppgifterna raderas så snart de inte längre behövs för att uppnå det syfte för vilket de samlades in. När det gäller insamling av uppgifter för tillhandahållande av webbplatsen är detta fallet när sessionen har avslutats. 
När det gäller lagring av uppgifter i loggfiler gäller detta senast efter sju dagar. Det är möjligt att lagra efter denna period. I det här fallet raderas eller avskiljs användarnas IP-adresser, så att det inte längre är möjligt att tilldela den anropande klienten. Insamlingen av uppgifter för tillhandahållandet av webbplatsen och lagringen av uppgifterna i loggfiler är absolut nödvändig för att webbplatsen ska fungera. Följaktligen finns det ingen möjlighet för användaren att göra invändningar. 

3. Cookies

Vår webbplats använder cookies. 

Cookies är textfiler som lagras på användarens terminal. När en användare öppnar en webbplats kan en cookie lagras i användarens operativsystem. Vissa funktioner på vår webbplats kan inte erbjudas utan användning av cookies. För detta ändamål är det nödvändigt att webbläsaren känns igen även efter ett sidbyte. De användaruppgifter som samlas in genom tekniskt nödvändiga cookies används inte för att skapa användarprofiler. I de ovan nämnda ändamålen ligger också vårt legitima intresse av att behandla personuppgifter enligt artikel 6.1 f i DSGVO.

Dessutom använder vår webbplats cookies som gör det möjligt att analysera användarens surfbeteende (så kallade "Third Party Cookies"). För mer information om räckvidd, syfte, rättslig grund och invändningsmöjligheter hänvisas till de relevanta avsnitten i respektive kapitel i denna sekretesspolicy.

Du som användare har full kontroll över användningen av cookies. Genom att ändra inställningarna i din webbläsare kan du inaktivera, begränsa eller radera överföringen av cookies. Om du inaktiverar cookies på vår webbplats kan det hända att du inte längre kan använda webbplatsens alla funktioner fullt ut. Du kan förhindra överföringen av Flash-cookies genom att ändra inställningarna i Flash Player.

Du hittar hjälp med inställningarna i hjälpmenyn i din webbläsare under följande länkar:

Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/de-DE/windows-vista/Block-or-allow-cookies
Firefox: https://support.mozilla.org/de/kb/cookies-erlauben-und-ablehnen
Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=de&hlrm=en&answer=95647
Safari: https://support.apple.com/de-de/guide/safari/sfri11471/mac
Opera: https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/#cookies
Vissa av de cookies som används här raderas när du stänger din webbläsare (så kallade "sessionscookies"). Andra cookies finns kvar på din terminal och gör det möjligt för oss eller våra partnerföretag ("Third Party Cookies") att känna igen din webbläsare vid nästa besök (permanenta cookies). Om cookies sätts upp samlar de in och bearbetar viss användarinformation, t.ex. uppgifter om webbläsare, plats och IP-adresser, i individuell omfattning. Permanenta cookies raderas automatiskt efter en viss tidsperiod, som kan variera beroende på cookien.


4. Behandling av uppgifter för orderbehandling

4.1. Om du vill göra en beställning i vår webbshop är det nödvändigt för att avtalet ska kunna avslutas att du lämnar dina personuppgifter, som vi behöver för att behandla din beställning. Vi behandlar de uppgifter som du lämnar för att behandla din beställning. 

Ibland samarbetar vi med externa tjänsteleverantörer för att behandla din beställning. För detta ändamål måste vi lämna vidare de nödvändiga personuppgifterna.

Om vi ger transportföretag i uppdrag att leverera dina varor kommer vi att lämna vidare de uppgifter som krävs för leveransen av varorna till respektive transportföretag. För att hantera betalningar lämnar vi dina uppgifter vidare till det kreditinstitut som vi anlitat inom ramen för behovet. Om vi använder betaltjänstleverantörer får du också information om detta nedan. 
Den rättsliga grunden för överföringen av dina uppgifter är artikel 6.1 b i DSGVO.

4.2. För att uppfylla våra avtalsförpliktelser samarbetar vi med externa fraktpartners. Vi vidarebefordrar ditt namn och din leveransadress (vid behov även ytterligare uppgifter) uteslutande för att leverera de beställda varorna enligt artikel 6.1 b DSGVO till en av oss vald fraktpartner.


4.3. Överlämnande av dina personuppgifter till leverantörer av frakttjänster.


- DPD

Om varorna levereras till dig av transportleverantören DPD (DPD Deutschland GmbH, Wailandtstraße 1, 63741 Aschaffenburg), lämnar vi endast mottagarens namn och leveransadress till DPD för leveransändamål och inom ramen för nödvändigheten i enlighet med artikel 6.1 b i DSGVO. Endast om du har gett ditt uttryckliga samtycke i beställningsprocessen kommer vi att vidarebefordra din e-postadress till DPD i enlighet med artikel 6.1 a i DSGVO före leverans av varorna för att komma överens om ett leveransdatum eller för att meddela om leveransen. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke med verkan för framtiden gentemot den ansvariga personen som anges ovan eller gentemot transportleverantören DPD.

4.4. Användning av betaltjänstleverantörer

- Paypal
Om du väljer betalningsmetoden PayPal, kreditkort via PayPal, direktdebitering via PayPal eller - om det erbjuds - "köp på konto" eller "delbetalning" via PayPal, kommer betalningen att behandlas via PayPal (Europe) S.a.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg (nedan kallad "PayPal").
Vi vidarebefordrar dina personuppgifter till PayPal i enlighet med artikel 6.1 b i DSGVO inom ramen för nödvändigheten. PayPal förbehåller sig rätten att göra en kreditupplysning för betalningsmetoderna kreditkort via PayPal, direktdebitering via PayPal eller - om det erbjuds - "köp på konto" eller "delbetalning" via PayPal.
I detta syfte kan dina betalningsuppgifter lämnas vidare till kreditupplysningsföretag i enlighet med artikel 6.1 f i DSGVO på grund av PayPals berättigade intresse av att fastställa din betalningsförmåga. PayPal använder resultatet av kreditkontrollen med avseende på den statistiska sannolikheten för utebliven betalning för att besluta om tillhandahållandet av respektive betalningsmetod.
Kreditrapporten kan innehålla sannolikhetsvärden (så kallade poängvärden). I den mån poängvärdena ingår i resultatet av kreditupplysningen har de sin grund i ett vetenskapligt erkänt matematiskt-statistiskt förfarande. Beräkningen av poängvärdena omfattar, men är inte begränsad till, adressuppgifter.
Vilka ytterligare uppgifter som samlas in av PayPal framgår av PayPals respektive sekretesspolicy. Detta finns på följande adress: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full
Du kan när som helst invända mot denna behandling av dina uppgifter genom att skicka ett meddelande till PayPal. PayPal kan dock fortfarande ha rätt att behandla dina personuppgifter om det är nödvändigt för den avtalsenliga behandlingen av betalningar.

5. Behandling av uppgifter vid öppnandet av ett kundkonto och för avtalsbehandling.

Om du öppnar ett kundkonto hos oss kommer personuppgifter att samlas in och behandlas i enlighet med artikel 6.1 b DGSVO. Uppgifternas omfattning framgår av inmatningsformuläret. De uppgifter du anger kommer att lagras och användas av oss för att behandla vårt avtal. 
Du kan ta bort ditt kundkonto när som helst. Detta kan göras genom att skicka ett meddelande till den ansvariga personens adress eller, om det erbjuds, direkt på kundkontot. I det här fallet kommer vi också att blockera dina uppgifter med hänsyn till skatte- och handelsrättsliga lagringsperioder och radera dem efter att dessa perioder har löpt ut. Detta kan endast förhindras genom ditt samtycke till permanent lagring eller en lagligt tillåten fortsatt användning av uppgifterna från vår sida.

6. Kontakta

Om du kontaktar oss via kontaktformuläret överförs och lagras de uppgifter som du anger i inmatningsmasken till oss. De insamlade uppgifterna finns i respektive inmatningsmask. Om du kontaktar oss via e-post kommer endast de uppgifter som du anger där att överföras till oss.
Uppgifterna används uteslutande för att behandla samtalet och din begäran. Den rättsliga grunden för behandlingen av uppgifterna är artikel 6.1 a i DSGVO om användaren har gett sitt samtycke. Den rättsliga grunden för behandlingen av uppgifter som överförs i samband med att du skickar ett e-postmeddelande är artikel 6.1 f i DSGVO. Om e-postkontakten syftar till att ingå ett avtal är den ytterligare rättsliga grunden för behandlingen artikel 6.1 b i DSGVO. Uppgifterna kommer att raderas så snart de inte längre behövs för att uppnå det syfte för vilket de samlades in och under förutsättning att det inte finns några lagstadgade skyldigheter att bevara dem. När det gäller personuppgifter från inmatningsmasken i kontaktformuläret och personuppgifter som skickas via e-post är detta fallet när respektive konversation med användaren har avslutats. Samtalet avslutas när omständigheterna tyder på att frågan i fråga har klargjorts slutgiltigt. Användaren har möjlighet att när som helst återkalla sitt samtycke till behandlingen av personuppgifter. Om användaren kontaktar oss via e-post kan han eller hon när som helst motsätta sig att hans eller hennes personuppgifter lagras. I ett sådant fall kan samtalet inte fortsätta.

6.1. WhatsApp-Business

Besökare på vår webbplats har möjlighet att kommunicera med oss via WhatsApp (en tjänst från Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA). 
Vi använder den så kallade företagsversionen av WhatsApp för detta ändamål. Om du kontaktar oss via WhatsApp i samband med ett specifikt avtal lagrar och använder vi det mobiltelefonnummer som du använder på WhatsApp och - om det publiceras och/eller överförs - ditt för- och efternamn (artikel 6.1 b i DSGVO) för att kunna behandla din begäran. 
Vid behov kommer du att uppmanas att lämna ytterligare uppgifter om detta krävs för att behandla din begäran (artikel 6.1 b i DSGVO).

Om kontakten via WhatsApp Business används för allmänna frågor som inte har med ett specifikt avtal att göra, lagrar och använder vi det mobiltelefonnummer som du använder på WhatsApp och - om det har publicerats och/eller tillhandahållits - ditt för- och efternamn (i enlighet med artikel 6.1 f. DSGVO) för att kunna behandla din begäran. 
Vårt legitima intresse är att på kort sikt kunna svara på frågor från våra kunder eller berörda parter. 
Uppgifterna lämnas inte vidare till tredje part.
WhatsApp Business får tillgång till adressboken på den mobila enhet som används för detta ändamål. I samband med detta överförs de telefonnummer som lagras där automatiskt till en Facebook-server i USA.
På den mobila enhet som vi använder för WhatsApp Business finns endast WhatsApp-kontaktuppgifter för de användare som redan har kontaktat oss via WhatsApp.

Facebook Inc. med huvudkontor i USA är certifierat för det amerikansk-europeiska dataskyddsavtalet "Privacy Shield", vilket garanterar att den dataskyddsnivå som gäller i EU följs. För mer information om Whatsapps hantering av uppgifter hänvisar vi till WhatsApp integritetspolicy:
https://www.whatsapp.com/legal/?eea=1#privacy-policy


7. Kommentarfunktion

Om du använder kommentarsfunktionen på vår webbplats lagras och publiceras på webbplatsen förutom ditt kommentarsinnehåll även information om tidpunkten för skapandet av kommentaren och det kommentatorsnamn du har valt. Dessutom loggas och lagras din IP-adress. 
Den rättsliga grunden för lagringen av dina uppgifter är artikel 6.1 b och f i DSGVO. IP-adressen lagras av säkerhetsskäl och i händelse av att den registrerade kränker tredje parts rättigheter eller publicerar olagligt innehåll genom en kommentar. Din e-postadress krävs för att vi ska kunna kontakta dig om en tredje part anser att ditt publicerade innehåll är olagligt. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om tredje part anser att de är olagliga.

8. Användning av dina uppgifter för direktmarknadsföring


8.1. Nyhetsbrev

På vår webbplats kan du prenumerera på ett gratis nyhetsbrev. När du registrerar dig för nyhetsbrevet överförs uppgifterna från inmatningsmasken till oss. Obligatorisk information är endast din e-postadress. Om du gör ytterligare frivilliga uppgifter kommer dessa endast att användas för den personliga adressen.

Den rättsliga grunden för behandlingen av dina uppgifter efter anmälan till nyhetsbrevet är artikel 6.1 a i DSGVO om användaren har gett sitt samtycke. Vi erhåller detta samtycke genom att skicka dig ett bekräftelsemail med en bekräftelselänk när du har registrerat dig för nyhetsbrevet. När du klickar på denna länk ger du också ditt samtycke till att få nyhetsbrevet.
När du skickar din anmälan till nyhetsbrevet lagrar vi din IP-adress samt datum och tid för anmälan. Denna lagring är till för att kunna spåra ett eventuellt missbruk av din e-postadress. 

Vi använder de uppgifter vi samlar in när du registrerar dig för nyhetsbrevet uteslutande för att skicka nyhetsbrevet.

Du kan när som helst säga upp din prenumeration på nyhetsbrevet. För detta ändamål finns en länk i varje nyhetsbrev. Det gör det också möjligt för dig att återkalla ditt samtycke till lagring av personuppgifter som samlats in under registreringsprocessen.

8.2. MailChimp
Vi skickar vårt nyhetsbrev via The Rocket Science Group, LLC d/b/a MailChimp, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, USA (http://www.mailchimp.com/; nedan kallad "Mailchimp").
Vi delar dina uppgifter som du anger i samband med registreringen av nyhetsbrevet med Mailchimp i enlighet med artikel 6.1 f i DSGVO för att skydda vårt legitima intresse av att använda ett nyhetsbrevssystem som är effektivt i fråga om reklam, säkert och användarvänligt.
MailChimp använder dessa uppgifter för att skicka nyhetsbrevet till dig för vår räkning.
Mailchimp använder inte dina uppgifter i syfte att kontakta dig eller vidarebefordra dem till tredje part.
I regel överförs dina uppgifter till en MailChimp-server i USA och lagras där. För att skydda dina uppgifter i USA finns det ett databehandlingsavtal med MailChimp som bygger på Europeiska kommissionens standardavtalsklausuler. Detta databehandlingsavtal kan läsas på följande Internetadress:
http://mailchimp.com/legal/forms/data-processing-agreement/.
MailChimp är också certifierat enligt det amerikansk-europeiska dataskyddsavtalet "Privacy Shield" och måste därför följa EU:s dataskyddsbestämmelser.

MailChimp:s sekretesspolicy kan läsas här:
https://mailchimp.com/legal/privacy/

9.  Användning av sociala medier: Sociala plugins

9.1. Facebook-plugins med 2-klickslösning

På vår webbplats använder vi sociala plugins ("plugins") från det sociala nätverket Facebook.
 (Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA) (nedan kallad "Facebook").

För att öka skyddet av dina uppgifter när du besöker vår webbplats integreras insticksprogrammen på vår webbplats med hjälp av den så kallade "2-klickslösningen". Detta garanterar att när du öppnar en sida på vår webbplats som innehåller dessa plugins upprättas ingen anslutning till Facebooks servrar och därför skickas inga data. Först när du klickar på en plugin och därmed ger ditt samtycke till överföringen av data upprättar din webbläsare en direkt anslutning till Facebooks servrar. Innehållet i respektive plugin överförs sedan direkt till din webbläsare och integreras i sidan. Genom att integrera plugins får leverantörerna information om att din webbläsare har besökt motsvarande sida på vår webbplats, även om du inte har en profil hos motsvarande leverantör eller inte är inloggad. Denna information (inklusive din IP-adress) överförs från din webbläsare direkt till en Facebook-server. Om du är inloggad på Facebook kan leverantörerna direkt koppla besöket på vår webbplats till din Facebook-profil. Om du interagerar med insticksprogrammen, till exempel genom att klicka på "Gilla"/"Gilla"-knappen, överförs motsvarande information också direkt till en Facebook-server och lagras där. Informationen publiceras också på det sociala nätverket och visas där för dina kontakter.

Behandlingen grundar sig på artikel 6.a i DSGVO genom ditt samtycke.Du kan återkalla ditt samtycke genom att klicka på det aktiverade insticksprogrammet igen och på så sätt inaktivera det. Uppgifter som redan har överförts är undantagna från detta.

Facebook är certifierat för det amerikansk-europeiska dataskyddsavtalet "Privacy Shield", vilket garanterar att den dataskyddsnivå som gäller i EU följs.


Integritetspolicy för Facebook:

http://www.facebook.com/policy.php

Om du inte vill att Facebook ska tilldela de uppgifter som samlas in via vår webbplats direkt till din profil måste du logga ut från Facebook innan du aktiverar insticksprogrammet.

9.2. Google+ plugins med 2-klickslösning

Vi använder sociala plugins ("plugins") från det sociala nätverket Google+ (Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland) (nedan kallat "Google+") på vår webbplats.

För att öka skyddet av dina uppgifter när du besöker vår webbplats integreras insticksprogrammen på vår webbplats med hjälp av den så kallade "2-klickslösningen". Detta garanterar att när du öppnar en sida på vår webbplats som innehåller dessa plugins, upprättas ingen anslutning till Google+-servrarna och därför skickas inga data. Först när du klickar på en plugin och därmed ger ditt samtycke till överföringen av data upprättar din webbläsare en direkt anslutning till Google+ servrar. Innehållet i respektive plugin överförs sedan direkt till din webbläsare och integreras i sidan. Genom att integrera plugins får leverantörerna information om att din webbläsare har besökt motsvarande sida på vår webbplats, även om du inte har en profil hos motsvarande leverantör eller inte är inloggad. Denna information (inklusive din IP-adress) överförs från din webbläsare direkt till en server hos Google+, varvid en överföring till USA också är möjlig, och lagras där. Om du är inloggad på Google+ kan leverantörerna direkt koppla besöket på vår webbplats till din Google+-profil. Om du interagerar med plugins, till exempel genom att klicka på +1-knappen, överförs motsvarande information också direkt till en server på Google+ och lagras där. Informationen publiceras också på det sociala nätverket och visas där för dina kontakter.

Behandlingen grundar sig på artikel 6.a i DSGVO genom ditt samtycke.Du kan återkalla ditt samtycke genom att klicka på det aktiverade insticksprogrammet igen och på så sätt inaktivera det. Uppgifter som redan har överförts är undantagna från detta. Vid överföring av uppgifter till Google LLC i USA är Google LLC certifierad för det amerikansk-europeiska dataskyddsavtalet "Privacy Shield", vilket garanterar att den dataskyddsnivå som gäller i EU följs.

Integritetspolicy för Google+: http://www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html

Om du inte vill att Google ska tilldela de uppgifter som samlas in via vår webbplats direkt till din profil måste du logga ut från Google+ innan du aktiverar insticksprogrammet.


9.3. Twitter-plugins med 2-klickslösning

Vi använder sociala plugins ("plugins") från mikrobloggtjänsten Twitter på vår webbplats.
(Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA) (nedan kallad "Twitter").

För att öka skyddet av dina uppgifter när du besöker vår webbplats integreras insticksprogrammen på vår webbplats med hjälp av den så kallade "2-klickslösningen". Detta garanterar att när du öppnar en sida på vår webbplats som innehåller dessa plugins, upprättas ingen anslutning till Twitters servrar och därför skickas inga uppgifter. Först när du klickar på en plugin och därmed ger ditt samtycke till överföringen av data upprättar din webbläsare en direkt anslutning till Twitters servrar. Innehållet i respektive plugin överförs sedan direkt till din webbläsare och integreras i sidan. Genom att integrera plugins får leverantörerna information om att din webbläsare har sökt upp motsvarande sida på vår webbplats, även om du inte har en profil hos motsvarande leverantör eller inte är inloggad. Denna information (inklusive din IP-adress) överförs direkt från din webbläsare till en Twitter-server. Om du är inloggad på Twitter kan leverantörerna direkt koppla besöket på vår webbplats till din Twitter-profil. Om du interagerar med plugins, till exempel genom att klicka på knappen "Twitter", överförs motsvarande information också direkt till en Twitter-server och lagras där. Informationen publiceras också på det sociala nätverket och visas där för dina kontakter. 

Behandlingen sker på grundval av artikel 6.a i DSGVO genom ditt samtycke.Du kan återkalla ditt samtycke genom att klicka på den aktiverade insticksmodulen igen och på så sätt avaktivera den. Uppgifter som redan har överförts är undantagna från detta.
Twitter är certifierat för det amerikansk-europeiska dataskyddsavtalet "Privacy Shield", vilket garanterar att den dataskyddsnivå som gäller i EU följs.

Integritetspolicy för Twitter :
https://twitter.com/privacy

Om du inte vill att Twitter ska tilldela de uppgifter som samlas in via vår webbplats direkt till din profil måste du logga ut från Twitter innan du aktiverar insticksprogrammet.



10. Användning av sociala medier: Video

Användning av Youtube-videor

På den här webbplatsen använder vi inbäddningsfunktionen Youtube för att visa och spela upp videor från leverantören "Youtube", som tillhör Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland ("Google"). Här använder vi det utökade dataskyddsläget, som enligt leverantören endast utlöser lagring av användarinformation när videon/filmerna spelas upp. När du startar uppspelningen av inbäddade Youtube-videor använder leverantören "Youtube" cookies för att samla in information om ditt användarbeteende. Enligt "Youtube" används dessa bland annat för att samla in videostatistik, förbättra användarupplevelsen och förhindra missbruk. Om du är inloggad på Google kommer dina uppgifter att kopplas direkt till ditt konto.

Om du inte vill att uppdraget ska kopplas till din profil på YouTube måste du logga ut innan du aktiverar knappen. Google lagrar dina uppgifter (även för användare som inte är inloggade) som användningsprofiler och utvärderar dem. En sådan utvärdering utförs särskilt i enlighet med artikel 6.1 f i DSGVO på grundval av Googles legitima intresse av att lägga in personlig reklam, marknadsundersökningar och/eller att utforma en webbplats i enlighet med kraven. På samma sätt ligger vårt legitima intresse av att integrera videorna i enlighet med artikel 6.1 f i DSGVO i utvärderingen av användarbeteendet, utformningen av vår webbplats i enlighet med användarnas intressen och utnyttjandet av vår webbplats ekonomiska potential.

Du har rätt att invända mot att dessa användarprofiler skapas, men du måste kontakta YouTube för att utöva denna rätt. Oberoende av uppspelningen av de inbäddade videorna upprättas en anslutning till Google-nätverket "DoubleClick" varje gång denna webbplats anropas, vilket kan utlösa ytterligare databehandlingar utan vårt inflytande.

Det kan också förekomma överföring av uppgifter till Google LLC:s servrar i USA. Om personuppgifter överförs till Google LLC, som är baserat i USA, har Google LLC certifierat sig för det amerikansk-europeiska dataskyddsavtalet "Privacy Shield", vilket garanterar att den dataskyddsnivå som gäller i EU följs. Ytterligare information om dataskydd på "YouTube" finns i leverantörens sekretesspolicy på följande adress: https://www.google.de/intl/de/policies/privacyOpt-out:
https://adssettings.google.com/authenticated.



11. Online-marknadsföring

Användning av Google Ads konverteringsspårning

Den här webbplatsen använder onlineannonseringsprogrammet "Google Ads" och inom ramen för Google Ads konverteringsspårning av Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland ("Google").

Här annonseras våra erbjudanden på externa webbplatser med hjälp av reklammedier (så kallade Google Adwords). Vårt legitima intresse ligger i att visa reklam som är intressant för dig och att uppnå en rättvis beräkning av reklamkostnaderna. Den rättsliga grunden är artikel 6.1 f i DSGVO.

Google Ads använder cookies för konverteringsspårning, som sätts när du klickar på en AdWords-annons från Google.

Dessa cookies upphör vanligtvis att gälla efter 30 dagar och används inte för personlig identifiering. Varje Google Ads-kund får en annan cookie, så cookies kan inte spåras på olika Ads-kunders webbplatser.

Den information som erhålls på detta sätt används för att generera konverteringsstatistik för annonskunderna om det totala antalet användare som klickade på deras annons och omdirigerades till en sida som är märkt med en konverteringsspårningstagg.

Du kan inte identifiera dig personligen med den. 

Om du vill förhindra spårning kan du avaktivera Googles cookie för konverteringsspårning i din webbläsare under användarinställningar.

Vid överföring av uppgifter till Google LLC, som är baserat i USA, är Google LLC certifierat för det amerikansk-europeiska dataskyddsavtalet "Privacy Shield", vilket garanterar överensstämmelse med den dataskyddsnivå som gäller i EU.

Här hittar du information om Googles sekretesspolicy: http://www.google.de/policies/privacy/.

Du kan permanent avaktivera konverteringscookies genom att justera inställningarna i din webbläsare eller ladda ner och installera den plug-in som finns på följande länk:
http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de

I detta fall kan det hända att vissa funktioner på denna webbplats inte är tillgängliga eller endast är tillgängliga i begränsad omfattning.

12. Webbanalystjänster

Google Analytics

Vi använder webbanalystjänsten Google Analytics (Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland) för den här webbplatsen.
Google Analytics använder "cookies". Det är textfiler som lagras på din dator och som gör det möjligt att analysera hur du använder webbplatsen.

Den information som genereras på detta sätt om din användning av denna webbplats (inklusive den förkortade IP-adressen) överförs till en Google-server och lagras där, varvid en överföring till USA är möjlig.

Vi använder Google Analytics med tillägget "_anonymizeIp()", som säkerställer anonymisering av IP-adressen genom förkortning och utesluter en direkt personlig referens. Din IP-adress förkortas därför av Google inom EU:s medlemsstater eller i andra avtalsslutande stater i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. I undantagsfall överförs hela IP-adressen till en Google-server, också i USA, och förkortas där. I dessa undantagsfall sker behandlingen i enlighet med artikel 6.1 f i DSGVO. Vårt legitima intresse ligger i den statistiska analysen av användarnas beteende för optimering och marknadsföring.

På vår vägnar kommer Google att använda denna information för att utvärdera din användning av webbplatsen, sammanställa rapporter om webbplatsens aktivitet och tillhandahålla andra tjänster som rör webbplatsens aktivitet och internetanvändning. Din IP-adress som samlas in i detta sammanhang kommer inte att slås samman med andra uppgifter från Google.

Du kan förhindra lagring av cookies genom att ställa in din webbläsare i enlighet med detta. 

Du kan också förhindra insamling av data som genereras av cookien och som är relaterade till din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) och behandling av dessa data av Google genom att ladda ner och installera följande webbläsarplugin:

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Alternativt kan du ställa in en out-out cookie:

Google Analytics deaktivering

Denna opt-out-cookie fungerar endast i den här webbläsaren och endast för den här domänen. Om du raderar dina cookies i den här webbläsaren måste du klicka på den här länken igen.


Vid överföring av uppgifter till Google LLC, som är baserat i USA, är Google LLC certifierat för det amerikansk-europeiska dataskyddsavtalet "Privacy Shield", vilket garanterar överensstämmelse med den dataskyddsnivå som gäller i EU.

Den här webbplatsen använder också Google Analytics för att analysera besökarflöden på olika enheter, vilket sker via ett användar-ID. Du kan avaktivera den enhetssammanfattande analysen av din användning i ditt kundkonto under "Mina uppgifter", "Personuppgifter".

Googles sekretesspolicy:
https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de

13. Användning av grafik för klassificering och provningsförsegling

Trustami Trust Seal

Vi integrerar Trustami trust seal, en tjänst från Trustami GmbH, Schröderstraße 5, 12103 Berlin, på den här webbplatsen för att visa de insamlade betygen och feedbacken från sociala medier.
Vårt legitima intresse ligger i en optimal marknadsföring av vårt erbjudande. Den rättsliga grunden är artikel 6.1 p. 1 lit. f i DSGVO.

När Trustami Trust Seal anropas sparar webbservern automatiskt åtkomstuppgifter i form av en serverloggfil, som till exempel innehåller datum och tid för anropet, din IP-adress i förkortad form och den begärande leverantören. Dessa uppgifter utvärderas inte av oss och skrivs automatiskt över senast sju dagar efter det att ditt besök på webbplatsen har avslutats.



14.  Verktyg och diverse

Google reCAPTCHA

Vi använder reCAPTCHA-funktionen från Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland ("Google") i enlighet med artikel 6.1 f i DSGVO på grund av vårt legitima intresse av att förhindra missbruk och skräppost.
reCAPTCHA är en funktion som är utformad för att säkerställa att en inmatning görs av en fysisk person.  
Tjänsten skickar din IP-adress och eventuellt andra uppgifter som Google behöver för reCAPTCHA-tjänsten till Google.

När du använder Google reCAPTCHA kan dina personuppgifter också överföras till Google LLC:s servrar i USA.

Google LLC, som är baserat i USA, är certifierat för det amerikansk-europeiska dataskyddsavtalet "Privacy Shield", vilket garanterar att den dataskyddsnivå som gäller i EU följs. Certifikatet finns på följande webbplats: https://www.privacyshield.gov/list.

Mer information om Google reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy finns på följande webbplats:
https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/



15.  Den registrerades rättigheter

15.1. Den tillämpliga dataskyddslagen ger dig omfattande rättigheter för den registrerade (rätt till information och ingripande) gentemot den personuppgiftsansvarige när det gäller behandlingen av dina personuppgifter, som vi informerar dig om nedan:

- Rätt till tillgång enligt artikel 15 i GDPR:
Du kan begära en bekräftelse från den personuppgiftsansvarige om huruvida personuppgifter om dig behandlas av den personuppgiftsansvarige.  Dessutom har du rätt till information om syftet, kategorierna av personuppgifter, mottagarna, den planerade lagringstiden och om förekomsten av ytterligare rättigheter, t.ex. rättelse av uppgifterna eller rätten att överklaga till en tillsynsmyndighet, dina uppgifters ursprung om de inte samlades in av oss, förekomsten av automatiserat beslutsfattande inklusive profilering och, i tillämpliga fall, meningsfull information om den logik som är involverad och omfattningen och de avsedda effekterna av sådan behandling som rör dig, samt din rätt till information om vilka garantier som finns enligt artikel 46 i GDPR när dina uppgifter överförs till tredje land;

- Rätt till rättelse enligt artikel 16 i DSGVO:
Du har rätt till omedelbar rättelse av felaktiga uppgifter om dig och/eller komplettering av ofullständiga uppgifter som vi lagrat om dig.

- Rätt till begränsning av behandlingen enligt artikel 18 i DSGVO:
Du har rätt att begära begränsning av behandlingen av dina personuppgifter så länge som riktigheten av dina uppgifter som du bestrider kontrolleras, om du vägrar att radera dina uppgifter på grund av olaglig databehandling och istället begär begränsning av behandlingen av dina uppgifter, om du behöver dina uppgifter för att hävda, utöva eller försvara rättsliga anspråk efter att vi inte längre behöver dessa uppgifter efter att syftet har uppnåtts eller om du har lämnat in en invändning på grund av skäl som rör din särskilda situation så länge som det ännu inte har fastställts om våra legitima skäl överväger;
Om behandlingen av personuppgifter om dig har begränsats får sådana uppgifter, med undantag för lagring, endast behandlas med ditt samtycke eller för att fastställa, utöva eller försvara rättsliga anspråk eller för att skydda en annan fysisk eller juridisk persons rättigheter eller för att skydda unionens eller en medlemsstats väsentliga allmänna intressen. Om begränsningen av behandlingen har begränsats kommer du att informeras av den personuppgiftsansvarige innan begränsningen upphävs.

- Rätt till radering enligt artikel 17 i DSGVO:
Du har rätt att begära omedelbar radering av dina personuppgifter om villkoren i artikel 17.1 i DSGVO är uppfyllda. Denna rätt till radering existerar dock inte i synnerhet - inte slutgiltigt - om behandlingen är nödvändig för att utöva rätten till yttrandefrihet och information, för att uppfylla en rättslig förpliktelse, av hänsyn till allmänintresset eller för att hävda, utöva eller försvara rättsliga anspråk;

- Rätt till information enligt artikel 19 i GDPR:
Om du har utövat din rätt till rättelse, radering eller begränsning av behandlingen är den personuppgiftsansvarige skyldig att informera alla mottagare till vilka dina personuppgifter har lämnats ut om denna rättelse eller radering av uppgifterna eller begränsning av behandlingen, såvida detta inte är omöjligt eller innebär en oproportionerligt stor ansträngning. Du har också rätt att få information om dessa mottagare.

- Rätt till dataportabilitet enligt artikel 20 i DSGVO:
Du har rätt att få dina personuppgifter som lämnats ut till oss i ett strukturerat, gemensamt och maskinläsbart format eller att begära att de överförs till en annan personuppgiftsansvarig, i den mån det är tekniskt möjligt;

- Rätt till återkallelse enligt artikel 7.3 i DSGVO:
Du har rätt att när som helst invända mot behandling av personuppgifter om dig som utförs på grundval av artikel 6.1 e eller f i DSGVO; detta gäller även profilering som baseras på dessa bestämmelser.
Du har också rätt att när som helst återkalla ditt samtycke enligt dataskyddslagen med verkan för framtiden. Återkallandet av samtycket påverkar inte lagligheten av den behandling som utförts på grundval av samtycket fram till återkallandet.

- Rätt att lämna in ett klagomål enligt artikel 77 i DSGVO:
Utan att det påverkar andra administrativa eller rättsliga åtgärder har du rätt att lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet, särskilt i den medlemsstat där du är bosatt, arbetar eller där den påstådda överträdelsen äger rum, om du anser att behandlingen av personuppgifter om dig strider mot GDPR.


15.2. Rätt till invändningar

Du har rätt att när som helst invända mot behandlingen av dina uppgifter med verkan för framtiden om vi behandlar dina uppgifter på grundval av vårt övervägande legitima intresse efter en intresseavvägning.
Om du använder dig av denna rätt till invändning kommer vi att avsluta behandlingen av dina uppgifter om det inte finns några bevisligen övervägande tvingande skäl som är värda att skydda mot avslutandet eller om den fortsatta behandlingen tjänar till att utöva eller försvara rättsliga anspråk.

16. Varaktighet för lagring av personuppgifter:

Lagringstiden för personuppgifter beror i varje enskilt fall på lagstadgade lagringsperioder. När dessa perioder har löpt ut raderar vi rutinmässigt uppgifterna om de inte längre behövs för att fullgöra eller inleda avtalet och/eller om vi inte har något berättigat intresse av att fortsätta lagra dem.


Konfigurera cookies