Automatisk kycklingflik eller kycklingdörr

  • Automatisk öppning och stängning av kycklingdörren till ditt fjäderfähus
  • Olika kontrollalternativ för kycklingklaffen
  • Integrerade säkerhetsfunktioner för att skydda dina kycklingar
  • Skjutdörr med styrskena finns i 2 storlekar

Vad är en automatisk kycklingfälla och hur fungerar den?

Med en automatisk kycklinglucka kan du automatiskt öppna och stänga dörrarna till ditt hönshus.

Det finns olika kontrollalternativ för automatisk öppning och stängning av kycklingdörren:

  • Ljussensorstyrning: Öppnar och stänger beroende på dagsljuset.
  • Tidsstyrning: Öppnar och stänger vid vissa tider på dagen.
  • Manuell styrning: Öppnar och stänger med en knapptryckning direkt på enheten eller via en ansluten tryckknapp.

En integrerad säkerhetsfunktion skyddar dina kycklingar från eventuella skador när kycklingdörren stängs. Om glidaren stöter på motstånd (t.ex. från ett djur) när den stängs, stoppas stängningen automatiskt. Så snart djuret har flyttat sig stängs den automatiska hönsdörren helt och hållet.

Ytterligare en säkerhetsfunktion förhindrar oavsiktlig öppning vid kortvarig ljusstyrka. Den automatiska hönsklaffen öppnas inte vid t.ex. blixtnedslag, eftersom ljussignalen överförs med en tidsfördröjning.

Den automatiska hönsklappen kan drivas med batteri. Om det finns ett eluttag i närheten kan du ansluta din automatiska kycklinglucka direkt till elnätet med 230V-aggregatet.

När är en automatisk kycklingfågel rätt för mig?

Du vill skydda dina fjäderfä från rovdjur: Med en automatisk kycklinglucka spelar det ingen roll om du glömmer att stänga hönshuset på kvällen eller om du inte hinner göra det i tid. Kycklingdörren stängs automatiskt och kycklingarna är skyddade från inkräktare som rävar och maggots.

Du vill spara tid: Med en automatisk kycklingdörr behöver du inte öppna och stänga ditt hönshus manuellt flera gånger om dagen för att ge dem fri lejd. Du sparar värdefull tid som du kan använda effektivt på andra ställen.

Dina höns bör också få tillräckligt med fri tillgång på helgerna: Tack vare timerfunktionen kan du ställa in din automatiska kycklinglucka så att den öppnas och stängs vid olika tidpunkter. På så sätt får dina höns tillräckligt med fri tillgång även på helgerna och du kan sova i lugn och ro.

Dessa tillbehör från Agrarzone shop passar till din automatiska kycklinglucka.

Skjutreglage för automatisk kycklinglucka: Den robusta aluminiumslidaren stänger ditt hönshus och skyddar dina fjäderfän från rovdjur som mård och räv.

Ersättningssladd med pärla: Sladden ansluter kontrollenheten till kycklingdörren och används för att öppna och stänga den. Vi rekommenderar att du alltid har en extra sladd till hands om den skulle gå sönder.

Ersättningsskiva: Väder och andra miljöfaktorer kan skada remskivorna på din automatiska hönsdörr. Vi rekommenderar att du alltid har en uppsättning reservskivor hemma.

Ersättningsljusgivare: Ljussensorn styr öppning och stängning av den automatiska kycklingdörren beroende på ljusmängden.

Reservkraftsaggregat: Med strömförsörjningsenheten kan du ansluta dina automatiska kycklingfångar direkt till uttaget.

Dina förmåner i Agrarzone butiken

Fria returer: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om din köpta kycklingdörr trots allt inte är rätt för dig kan du returnera den till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: All vår jordbruksutrustning är laglig. Alla elektrifierade produkter, t.ex. stängsel eller nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.

Endast produkter från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten finns det färre defekter och du behöver mindre underhåll. Om du räknar över flera år sparar du pengar på slutresultatet.