Köp kycklingfoder på Agrarzone

  • Artanpassat foder från kycklingar till vuxna kycklingar.
  • AMA-kvalitetsstämpel, certifierad ekologisk och GMO-fri
  • Regionalt producerat foder med österrikiska råvaror
  • Stort utbud av foderWAHL för olika typer av jordbruk.

Köp kycklingfoder: Rätt foder för varje djurhållning

Rätt WAHL kycklingfoder beror på vilken typ av uppfödning du har.

Här skiljer vi på följande sätt:

  • Uppfödda höns för äggproduktion
  • Höns med stamtavla för uppfödning
  • Tamkycklingar

Med en artanpassad kost kommer dina höns att hålla sig friska länge och lägga välsmakande ägg med en vacker gul äggula.

I princip bör du se till att basen i ditt kycklingfoder består av majs eller soja (helst från Österrike). Kyckling kan använda dessa grundingredienser särskilt bra.

Se till att det är regionalt när du köper kycklingfoder: på så sätt vet du var de enskilda ingredienserna kommer ifrån och vilka krav de måste uppfylla. Foder som produceras i Österrike måste uppfylla höga krav och kontrolleras regelbundet av myndigheterna.

Vilket foder är lämpligt för höns?

Gårdshöns är så kallade värphöns och hålls främst för äggproduktion. De har ett stort behov av protein, fett och vitaminer som måste täckas med rätt kycklingfoder.

Vilket foder är lämpligt för rashöns?

Stamtavlashöns föds huvudsakligen upp för att bevara sällsynta raser av tama höns. Äggproduktionen är sekundär i detta fall. Till skillnad från till exempel värphöns är proteinbehovet hos dessa djur mycket lägre. Därför bör du också välja foder. Du kan välja en balanserad spannmålsblandning med ett lägre innehåll av råprotein.

Vilken mat är lämplig för husdjur?

När det gäller husdjur är situationen likartad med rashöns. Äggproduktion är en trevlig bieffekt, men är inte det som eftersträvas i första hand. Därför kan du välja ett kycklingfoder med lägre proteinhalt.

Med 3 frågor om rätt kycklingfoder

Fråga 1: Håller du värphöns, avelshöns eller höns?

Om du har värphöns måste du välja ett foder med högt proteininnehåll. Dessa djur behöver mycket energi för att kunna lägga ägg varje dag. Om du däremot håller rashöns eller enkla höns kan du köpa en mängd olika spannmålsblandningar. Dessa djur behöver mindre protein än till exempel värphöns.

Fråga 2: Behöver dina kycklingar fullfoder eller tilläggsfoder?

Fullfoder innehåller redan alla viktiga näringsämnen som kycklingarna behöver. Allt du behöver göra är att ge mer vatten till djuret så att det får optimal mat.

Tilläggsfoder är inte lämpligt som helfoder. Det måste blandas med olika spannmål och andra råvaror för att ge kycklingen optimal näring.

Fråga 3: Vilken struktur bör fodret ha?

Det finns många olika typer av kycklingfoder: mjölliknande, granulerat, pelleterat, helkorn eller granulerat. Ju finare fodret är, desto längre tid kommer dina höns att ägna åt att plocka upp det från marken - perfekt för hobbyhöns. Ju grövre fodret är, desto snabbare blir de fulla och bättre - vilket är önskvärt för värphöns.

Dessa tillbehör är användbara när du köper kycklingfoder

Foderautomat för fjäderfä: Förutom optimalt kycklingfoder behöver djuren också tillräckligt med vatten för att hålla sig friska och villiga att värpa. För att säkerställa vattenförsörjningen för dina höns behöver du en lämplig drickare för fjäderfä.

Fodertråg för fjäderfä: För att förse dina höns med foder kan du använda dig av olika foderautomater och tråg. Kycklingfodret förblir torrt och rent i den. Fjäderfäfoderautomaten finns i olika storlekar för vuxna höns och kycklingar.

Transportlåda för fjäderfä: Du måste kunna transportera dina höns på ett säkert sätt när du ska besöka veterinären eller flytta. Det kan du göra med en transportlåda för fjäderfä, så att dina höns kommer fram på ett säkert sätt till sin destination.

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är den rätta för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla produkter uppfyller lagstadgade säkerhetsnormer: All vår jordbruksutrustning är laglig. Alla elektrifierade produkter, t.ex. stängsel eller nät för betesmarker, är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.

Endast produkter från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten finns det färre defekter och du behöver mindre underhåll. Om du räknar över flera år sparar du pengar på slutresultatet.