Köp ekologiskt hästfoder och hästgodis på Agrarzone - Premiumfoder från Österrike

Näringsrikt ekologiskt hästfoder och välsmakande ekologiska hästgodis garanterar dig högsta foderkvalitet och är det optimala basfodret för din häst. Oavsett om det gäller tävlingsidrott, avel, tungfotade hästar eller hästar med havreintolerans - vårt ekologiska hästfoder stärker hästens hälsa och välbefinnande på ett betydande sätt!

På Agrarzone hittar du ett stort urvalWAHL av högkvalitativt hästfoder och välsmakande hästgodis, som är optimalt anpassat till hästens artanpassade näringsbehov.

Har du frågor om fodretWAHL eller behöver du regelbundet större mängder ekologiskt hästfoder?

Skriv till oss via vårt kontaktformulär eller kontakta oss via telefon, chatt eller Whatsapp - vi hjälper dig gärna eller ger dig ett individuellt erbjudande.

Du är ännu inte stamkund?

Prova vårt ekologiska hästfoder och låt oss övertyga dig om de utmärkta resultaten.

Upptäck här ett stort urvalWAHL av praktiska tillbehör för hästar!

Ekologiskt hästfoder i högsta ekologiska foderkvalitet

Vårt ekologiska hästfoder består av foderkomponenter av högsta kvalitet från regional odling.

Vårt balanserade och artanpassade ekologiska hästfoder har utvecklats av hästspecialister och har använts framgångsrikt av jordbrukare, hästuppfödare och privata hästägare i många år. Den höga foderkvaliteten, som garanteras av högkvalitativa råvaror och strikta kontroller, gör vårt hästfoder till ett populärt och hälsosamt basfoder för hästar. Med vårt stora urvalWAHL av smakliga hästgodis kan du skämma bort din häst och uppmuntra din älskling att ta sig an varje ny utmaning!

Vårt ekologiska hästfoder från Göweil i pelletsform är ett idealiskt tilläggsfoder för hästar i bästa ekologiska kvalitet och ger din häst viktiga näringsämnen som din favorit behöver för ett långt och lyckligt hästliv. Vårt ekologiska hästfoder innehåller många viktiga vitaminer, mineraler och spårämnen och garanterar en optimal energibalans vid tävlingsidrott och hästtävlingar.

För hästar med havreintolerans har vi rätt ekologiskt hästfoder utan havre på Agrarzone. Tilläggsutfodret är pelleterat, vilket gör att mindre mat blir liggande och att mättnadskänslan håller i sig längre än vid utfodring med måltid

Observera följande allmänna utfodringsregler:

  • Grovfoder före koncentrat
  • Högst 0,4 kg kraftfoder per måltid och 100 kg levande vikt.
  • Fördela kraftfodret jämnt över alla måltider.
  • Grovfoder 1 /4 på morgonen och 1 /2 på kvällen.
  • Utfodra hästar med kraftigt ökade behov 4 gånger om dagen.
  • Minst 40 % av den totala torrsubstansen ska utgöras av grovfoder.

Ekologiska hästgodis - en belöning för din älskling

Med rätt användning av hälsosamma ekologiska hästgodis kan du motivera din häst och introducera den till nya uppgifter med en vilja att lära sig. För att din häst ska inse att den har gjort något rätt är det bäst att belöna hästen med ett hästsnack omedelbart efter att inlärningsmålet har uppnåtts. På så sätt lär sig hästen snabbt vad du vill att den ska göra och blir positivt förstärkt och glad av den riktade gåvan med hästgodis

Smaklig variation i många olika smaker

Hästsnacks finns i många olika former och smaker - så även kräsna hästar kan hitta den perfekta belöningen! På Agrarzone hittar du ett stort urvalWAHL av olika hästgodis som smakar banan, äpple, hallon, morot eller vete, korn eller havre, men som har en sak gemensamt: De är det perfekta tilläggsfodret för din häst och tillverkas av högkvalitativa råvaror. Våra värdefulla snacks för hästar innehåller många viktiga vitaminer, mineraler och spårämnen för att ge din häst tillräckligt med näringsämnen dagligen.

Belöning för att lösa uppgifter

Hästar kan motiveras med godis. Ge din häst godiset när du löser en uppgift, så lär den sig snabbt. Våra hästgodis på Agrarzone har varit hårt pressade för att förhindra att hästen äter godiset för snabbt. Hästen behöver mycket mer saliv för att äta den hälsosamma godiset.

Dessa 7 saker som du bör tänka på när du matar din häst!

1. inga för långa utfodringspauser

Hästens matsmältningsorganism är konstruerad för att äta näringsfattiga växter och gräs hela dagen. Till skillnad från människokroppen producerar hästen kontinuerligt magsyra för att smälta hästens föda. Om hästen slutar äta för länge (t.ex. om den bara äter på morgonen och kvällen) har magsyran snart inget arbete att göra och angriper magsäcken. Överskottet av magsyra irriterar hästens mage och kan på sikt leda till magsår och andra sjukdomar.

Som en allmän regel bör hästar utfodras minst var fjärde timme!

2. Huvudfodret är bra gräs, halm och hö

För att hästens matsmältning ska fungera bra behöver hästar i första hand grovfoder av hög kvalitet med råa fibrer som gräs, halm eller hö. Om för mycket näringsrikt kraftfoder utfodras i kombination med för lite motion kan hästarna bli sjuka i längden. Beroende på hästras behöver en häst i genomsnitt mellan 1,5 och 2,5 kilo grovfoder per 100 kg vikt. Använd endast grovfoder som är särskilt lämpat för hästar (inte betesgräs för kor), eftersom högpresterande betesgräs vanligtvis innehåller för mycket energi för avlade högpresterande nötkreatur.

3. Rätt mängd kraftfoder, grovfoder och saftfoder

Inom hästutfodring skiljer man mellan foder som är rikt på råfibrer (grovfoder) och kraftfoder (koncentratfoder). Juice feed är en term som används för frukt och grönsaker som morötter, äpplen och rödbetor. Att äta är en psykologiskt viktig sysselsättning för hästar. Om detta yrke saknas utvecklar många hästar ett onormalt beteende. Det är bäst att ge hästen hästmat dygnet runt. Du bör dock inte utfodra mer än en tredjedel hö eller halm.

För hästar som lätt blir feta är hönät, som reglerar mängden foder som intas, särskilt bra.WAHL När du väljer ett hönät ska du se till att maskorna inte är för stora eller för små (för små = hästen blir frustrerad eftersom den inte kan nå grovfodret). För stor = hästen äter för mycket). Hönsnätet ska fästas på en plats som är lätt för hästen att nå.

4. Anpassa hästfodret till hästens behov

Varje häst har mycket specifika krav på hästfodret. Många ponnyer behöver foder med lägre energiinnehåll, medan tungfotade fullblod behöver hästfoder med högt näringsinnehåll. Precis som människor behöver hästar som måste prestera mycket (t.ex. sporthästar eller lakterande hästar) mer energi än hästar som rör sig mycket lite.

Anpassa därför fodret individuellt till din hästs diet!

5. För många grönsaker och frukter med hög sockerhalt är ohälsosamma!

Bananer, äpplen, plommon och liknande smakar särskilt gott för hästar, men bör bara ätas med måtta, precis som för människor. Du bör särskilt begränsa utfodringen av päron, eftersom päron jäser i hästens mage och kan orsaka kolik!

6. Dessa livsmedel bör inte utfodras.

  • Auberginer, paprika, tomater, potatis: inga nattskatteväxter - särskilt deras stjälkar och blad är giftiga för hästar!
  • Mjölk och mejeriprodukter: Risk för diarré - Hästar kan inte bearbeta laktos.
  • Godis som glass, choklad, chips etc.: Socker, laktos och teobromin är skadliga för hästar.
  • Smått klippt gräs: giftiga växter kan inte skiljas från friskt gräs, fuktigt gräs kan mögla, fruktinnehållet och proteininnehållet är för högt.

7. använda fodertillskott på rätt sätt

Specialmineralfoder och tilläggsfoder stöder hästens prestation och hälsa.

De viktiga näringsämnen, vitaminer och mineraler som ingår i tillskottsfodret stärker hästens immunförsvar i speciella situationer som stress, amning, sport, tillväxt och sjukdom

Praktiska produkter för häststall och ridning:

Dina fördelar på Agrarzone-shop

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta produkten trots allt inte är den rätta för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.