Köp automatisk foderautomat för grisar och smågrisar

För grisar är det en av deras favoritsysslor att leta efter smältbar grismat. En automatisk foderautomat för grisar främjar det naturliga rotbeteendet och är en del av grundutrustningen i varje grisstia. Med en bra grisfoderautomat, fylld med naturligt grisfoder, i ett grisstia som är anpassad till djuren, säkerställer du en artanpassad grisuppfödning och framgång för din gård.

I den här avdelningen hittar du utan undantag högkvalitativa foderbrickor för grisar och smågrisar i olika utföranden och material av plast eller rostfritt stål. För att du ska kunna ge dina grisar bästa möjliga försörjning ger vi dig värdefulla tips för att välja en bra utfodringsbricka för grisar och smågrisar, sammanfattat i de viktigaste punkterna:

 1. Det här är fördelarna med en automatisk foderautomat för grisar
 2. Vad du måste tänka på när du köper en grisfoderautomat
 3. Artanpassad grisuppfödning: Hur många foderautomater behöver jag för mina grisar?
 4. Att välja rätt utfodringsplats
 5. De bästa automatiska foderautomaterna för grisar till bästa pris

1. Dessa fördelar har en foderautomat för grisar:

Artanpassad utfodring: Grisar älskar att böka i leran för att hitta mat. Grisfoderautomater simulerar djurens naturliga bökande tack vare de smala foderöppningarna. För att nå sin mat måste djuren gräva med nosen i grisens skål. Aptiten stimuleras på ett naturligt sätt och djuren får grisfoder i ransonerade mängder.

Minska aggressioner i stian: En väl sysselsatt gris är en balanserad gris. Att leta och gräva efter mat är en av grisarnas favoritsysslor. Tack vare en ergonomisk grisfoderautomat med smala foderhål kan grisarna gräva och äta i lugn och ro. I vår kategori Sysselsättning och begränsning hittar du många andra sysselsättningsmöjligheter för grisar, som dessutom kan främja harmonin i grisstian.

Exceptionell stabilitet: En foderlåda för grisar måste tåla mycket, eftersom grisar inte är särskilt försiktiga med utrustningen. De sparkar, gnager, slår omkull gristrännor och leker sedan med den utspridda grismaten. Det är bra att våra foderautomater för grisar är tillverkade av robust plast och rostfritt stål och kan monteras säkert på väggen eller golvet med hjälp av professionella fästen.

Inget matavfall: Grisar gillar att leka med sin mat när tillfälle ges. Därför är många av våra grisfoderautomater utrustade med ett hermetiskt förseglat lock som djuren inte kan öppna. Våra grisfoderautomater är dessutom utrustade med rundade kanter och ett fast fäste, vilket effektivt förhindrar matsvinn under leken.

Arbetsbesparande: Utfodra nyavvanda smågrisar flera gånger om dagen med färskt smågrisfoder i en smågrisbricka för att få de unga djuren att vänja sig vid att äta snabbare. Mycket praktiskt: Med en fästmodul för smågrisbrickan behöver du bara fylla på fodret en gång om dagen. Det sparar tid och underlättar ditt arbete.

En foderautomat är optimal när...

 • … grisfodret har tillräckligt med utrymme för att flera grisar ska kunna äta.
 • … fodertråget för grisar är anpassat till grisarnas storlek.
 • … den är uppdelad i flera utfodringsplatser.
 • … utfodringsbrickan för grisar främjar grisarnas naturliga rotarbeteende.
 • … grisfodret är lätt att hantera och sparar därför tid vid utfodringen.
 • … den har rundade kanter och kan därför rengöras hygieniskt.
 • … grisarna kan inte klättra in för att förorena grisfodret.
 • … den automatiska foderautomaten för smågrisar/grisar kan användas både för torrfoder och för blandat grötfoder.
 • … en fast installation på spaltgolv eller på väggen är möjlig.

2. Vad du måste tänka på när du köper en foderautomat.

Inköpet av en foderautomat för grisar bör vara väl genomtänkt. Innan du väljer en foderautomat till dina grisar och köper den billigt i vår Agrarzone-butik bör du göra några överväganden: Hur många gristråg behöver jag? Var vill jag placera grisfodret? Dessa frågor och andra kriterier hjälper dig att välja ett gristråg som uppfyller dina behov:

 • Antal grisar: Om du bara har några få grisar räcker det med en liten grisfoderautomat med mindre foderkapacitet för dina grisar. Om du däremot driver en stor grisfarm med många djur är det bäst att välja en stor grisfoderautomat. Det är praktiskt att du hittar en indikation på hur många grisar du kan förse med foderautomaten tillsammans med alla våra foderautomater.
 •  
 • Smågrisfår eller grisfår: Smågrisar behöver en annan utfodringsbricka än vuxna grisar. Helst använder du en smågrisbricka (även smågrisfodret eller smågristråg) som du placerar i grisningsboxen. Tack vare metallgallret med små foderöppningar kan modernsuggan inte nå smågrisfodret med sin stora nos. På så sätt kan smågrisarna ostört äta smågrisfodret, som är viktigt för organismens utveckling.
 •  
 • Material: På Agrarzone erbjuder vi populära gristråg i plast eller rostfritt stål. Ett gristråg av rostfritt stål har fördelen jämfört med plast att inget material kan gå sönder. Ett svintråg i plast är å andra sidan visuellt mer tilltalande och kan flyttas lättare än ett svintråg i rostfritt stål på grund av sin låga vikt.
 •  
 • Torrfoder eller grötfoder: Om du vill utfodra dina grisar med grötfoder i grötform är en griskopp eller en griskopp för smågrisar idealisk. De vanliga automatiska foderautomaterna för grisar lämpar sig däremot endast för torrfoder, eftersom foderautomaten för grisar skulle bli igensatt vid utfodring med gröt.
 •  
 • Automatisk utfodring: Om du har en överskådlig grisbesättning med upp till 15 djur är en grisfoderautomat med exakt foderdosering särskilt tids- och arbetsbesparande. För din smågrisfoderautomat finns en praktisk toppmodul som gör att du bara behöver mata dina smågrisar en gång om dagen.
 •  
 • Hygienisk rengöring: Redan innan du köper en grisfoderautomat bör du ägna stor uppmärksamhet åt rengöringsalternativet, eftersom många enskilda delar eller en besvärlig rengöring är tidskrävande och innebär en stor mängd arbete. Köp därför en lättstädad och hygienisk grisbricka eller smågrisfoderautomat med avrundade kanter i stället för kantiga kanter.
   
 • Montering: Det är bäst att bestämma utfodringsplatsen innan du köper ett gristrum. Beroende på var du vill montera gristråket är det vettigare att montera det med hjälp av väggmontering eller en spännkrok för montering på plast- och metallgolv.

3. Artanpassad grisuppfödning: Hur många foderautomater behöver jag för mina grisar?

I förordningen om djurhållning regleras storleken på utfodringsplatserna i grupphållningssystem för grisar i lag. Detta är viktigt, för bara om alla grisar har tillgång till tillräckligt med mat, är harmonin i grisgruppen etablerad och det finns inga aggressioner i grisstallet. Minimistorleken på utfodringsplatsen beror på djurens vikt och om det är avvanda grisar och slaktsvin eller gyltor, suggor och galtar. Detta är minimimåtten för utfodringsplatser i grupphållning av grisar:

Utfodringsplats Minimimått för grisar som hålls i grupp
Avvanda smågrisar och slaktsvin: Vikt Bredd på matningsplatsen
  från 15 kg 12 cm
  från 30 kg 18 cm
  från 40 kg 21 cm
  från 50 kg 24 cm
  från 60 kg 27 cm
  från 85 kg 30 cm
  från 110 kg 33 cm
 Kultingar, suggor och vildsvin: Vikt Bredd på matningsplatsen
  - 40 cm

Dessa minimimått är föreskrivna för användning av fodertråg och långfodertråg och tjänar också som riktlinje för ekologisk svinuppfödning. Om däremot automatiska grisutfodringsautomater används, kan du i respektive artikelbeskrivning se hur många djur du kan förse med den automatiska grisutfodringsautomaten / smågrisutfodringsautomaten.

4. Välj rätt utfodringsplats.

Många grisuppfödare försummar vikten av en väl vald utfodringsplats för grisfodret och hur placeringen har en betydande inverkan på klimatet i grisgruppen. En bra placering av grisfodret upprätthåller harmonin i gruppen, förhindrar stress och matsvinn och främjar djurens hälsa.

Den optimala platsen för grismataren är...

 • … vara fast förankrad i väggen eller golvet i kanten av grisutrymmet.
 • … placeras på olika ställen i grisstallet så att även svagare grisar kan få tillgång till foder.
 • … bort från gristråket (förhindrar vattenförorening).
 • … i en torr och ren miljö (förhindrar kontaminering av foder).
 • … bort från områden med mycket trafik (ingen ingång till ladugården).
 • … inte precis bredvid de områden där grisarna har sin tillflyktsort.

Här är vad du bör veta om att utfodra grisar:

Om du observerar grisar när de äter, kommer du snabbt att märka att hänsyn och artig återhållsamhet mot de andra grisarna vid matningsplatsen saknas. Naturligtvis kämpar de större och starkare grisarna för att få den bästa platsen vid grisfåran och ger inte upp den så snabbt.

För att se till att de mindre och svagare grisarna har tillgång till tillräckligt med grisfoder är det lämpligt att inrätta separata fodertråg för grisar, särskilt för unga djur. Den idealiska platsen för detta är en smågrisbox under vilken de stora suggorna inte kan smita igenom. På så sätt kan de unga djuren äta i lugn och ro i sitt griskultingfodertråg och gradvis öka i vikt.

5. De bästa automatiska foderautomaterna för grisar och smågrisar till bästa pris.

En grismatare främjar en artanpassad grisuppfödning, sparar mycket tid och är oumbärlig i grisuppfödningen. För att hjälpa dig att hitta den optimala grismataren erbjuder vi ett brett utbud av smågrisbrickor och grisbrickor från välrenommerade tillverkare. Särskilt populära hos Agrarzone är vår automatiska foderautomat Grow Feeder Maxi och smågrisbrickan Mini-Piglet. Förutom en praktisk grisfoderautomat säkerställer ett högkvalitativt smågrisfoder eller grisfoder från vår djurfoderbutik en optimal utfodring av dina grisar.

Med våra förmånliga erbjudanden för svinuppfödning garanterar du en sund djurpopulation och en effektiv och framgångsrik svinuppfödning.

Dina förmåner i Agrarzone-butiken:

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktförsända varor inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Snabb leverans: Leveranstiden till Sverige är 3-4 dagar.