Nät och stängsel för fjäderfä

  • Nät med snäva maskor ger en hög säkerhetsnivå för fjäderfä.
  • Lätt att sätta upp och även lämplig för mobil användning.
  • För höns, gäss, kalkoner och andra fjäderfän.
  • Med elektrifiering även lämplig för att hålla vilda djur borta.

Vad är ett nät för fjäderfä?

Ett hönsnät är ett stängsel för att hålla höns, kalkoner, gäss eller liknande djur.

Eftersom dessa fåglar är relativt små och lätt kan komma undan med konventionella elstängsel eller fårnät är det viktigt att stängslet är tättmaskigt.

På så sätt kan fåglarna inte ta sig igenom stängslet och stannar i det utsedda området.

I 3 steg till rätt nät för fjäderfä

Steg 1: Se till att hönshägnet har rätt längd och höjd

Hönsnätet finns i längder på 15, 25 och 50 meter och i höjder på 106 cm och 112 cm. För fjäderfä räcker det i de flesta fall med en höjd på 106 cm. En fördel med 106 cm hönsnätet är det lägre priset. Viktigt: Om du behöver ett längre fjäderfästaket kan du enkelt koppla ihop våra fjäderfennät med de integrerade metallklämmorna och på så sätt förlänga dem.

Steg 2: Välj rätt spetsar för din mark

När det gäller nätpinnar för fjäderfä skiljer man mellan enkla spetsar och dubbla spetsar. Om underlaget är stenigt rekommenderas en enkel spets eftersom den är lättare att förankra i marken. Men om marken är sandig eller jordig ger en dubbel spets i slutet av stacken dig mer stabilitet.

Steg 3: Välj mellan ett elektriskt eller icke-elektriskt fjäderfästaket

Om du behöver skydda dina fjäderfä från vilda djur som rävar eller mårdhundar är ett elektriskt fjäderfästaket med strömförande ledare det bästa WAHL för dig. Men om huvudsyftet är att förhindra att dina höns eller kalkoner flyr räcker det förmodligen med den icke-elektriska versionen.

Viktigt: Om du bestämmer dig för att använda ett levande nät för fjäderfä måste du hålla stängslet fritt från vegetation och klippa gräsmattan minst en gång i veckan. Om staketet är för mycket bevuxet kommer den elektriska spänningen att sjunka och rävar eller mårdhundar kommer inte längre att hållas borta.

Dessa tillbehör är användbara med ett hönsnät.

Elektriskt stängsel: En dörr för fjäderfennätet kan monteras på vilken plats som helst på nätet och gör det lätt att komma ut och in.

Nätet för ersättning av pilnätet: Om en av pinnarna på ditt fjäderfennät går sönder kan du enkelt ersätta den med en ersättningsstolpe för pilnätet.

Diverse tillbehör till Willow Net: Här hittar du en rad olika tillbehör, från borrmaskiner till kabelförbindningar och jordankare.

Utrustning för betesstängsel 230V: Om ditt fjäderfennät kan elektrifieras och det finns ett uttag i närheten, är en 230V-elhäckare det bästa alternativet WAHL för strömförsörjningen.

Elstängsel 12V: Om du väljer ett elektrifierat fjäderfennät och inte har tillgång till ett eluttag behöver du ett 12 V batteridrivet elstängsel.

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om ditt köpta fjäderfennät inte är rätt för dig trots allt kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.

Alla nät av korgar uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: Alla elektrifierbara nät för fjäderfä är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att de lagstadgade säkerhetsnormerna följs.

Endast nät av pil från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten finns det färre defekter och du behöver mindre underhåll. Om du räknar över flera år sparar du pengar på slutresultatet.