Fårnät

  • Fårnät med hög ledningsförmåga ger optimal säkerhet för boskapsskötseln.
  • Lämplig för olika terränger tack vare olika luggspetsar
  • Nät för normal eller kuperad terräng ger optimal stabilitet
  • Nätet kan enkelt förlängas för längre staket

Vad är ett fårnät?

Ett fårnät (även kallat fårstängsel) är ett elektrifierat stängsel som gör att du effektivt kan stänga in din fårhage. Till skillnad från ett konventionellt elstängsel är ett fårnät dock mer tättmaskigt och ökar därmed säkerheten för hjordarna.

Detta beror på att dina får inte kan tränga sig igenom de snäva maskorna. Nätet ligger dessutom i jämnhöjd med marken och djuren kan inte slinka igenom i botten.

Eftersom får är mycket robusta djur på grund av sin tjocka päls behöver du ett kraftfullt elstängsel för att elektrifiera ditt boskapsnät. Här rekommenderar vi antingen ett 230V elstängsel (om du har tillgång till ett uttag) eller ett 12V elstängsel (om du inte har tillgång till ett uttag eller om du vill använda nätet på resande fot).

I 3 steg till rätt fårnät

Steg 1: Se till att nätet har rätt höjd

Fårnät finns i 90 cm eller 108 cm höjd. Vilken höjd som är rätt för dig beror främst på djurens storlek.

Steg 2: Känn din terräng

På senare år har vissa tillverkare utvecklat särskilda fårnät för ojämn terräng. Så innan du köper, ska du undersöka terrängen på den tänkta betesmarken. På så sätt kan du lättare välja mellan ett "normalt" och ett särskilt fårnät som är lämpligt för ojämn terräng.

Steg 3: Välj rätt spets för dinterräng

Spetsar för fårnät är indelade i enkla spetsar och dubbla spetsar. Om marken är mer stenig rekommenderar vi att du använder en enkel spets, medan om marken är sandig eller jordig är en dubbel spets bättre för dig WAHL.

Dessa tillbehör är användbara för ett fårstängsel

Elstängsel 230V: Om du har tillgång till ett eluttag är ett 230V elstängsel det bästa valet WAHL för elektrifiering av ditt fårnät.

Anordning för betesstängsel 12V: Om du vill använda ditt fårnät på resande fot eller om du inte har tillgång till ett eluttag bör du välja ett batteridrivet 12 V elstängsel.

Elektriskt stängsel: Med en elektrisk grind kan du enkelt passera och du behöver inte klättra över nätet på ett besvärligt sätt.

Nätet för ersättning av pilnätet: Om en av dina stakar går sönder är det praktiskt att ha en eller flera extra stakar till hands.

Olika tillbehör till pilnät: Här hittar du praktiska tillbehör till ditt nät, till exempel kopplingar, tänger och jordankare.

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera skickade varor inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om ditt köpta elstängsel inte är rätt för dig trots allt kan du returnera enheten till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi återbetalar då hela inköpspriset.

Alla nät av pilträd uppfyller de lagstadgade säkerhetsnormerna: Alla elektrifierbara pilnät är säkra för människor och djur. Detta garanteras genom att säkerhetsnormerna följs.

Endast nät av pil från välrenommerade österrikiska eller tyska tillverkare: Tack vare den höga kvaliteten finns det färre defekter och du behöver mindre underhåll. Om du räknar över flera år sparar du pengar på slutresultatet.