Naturligt ekologiskt fårfoder & ekologiskt lammfoder från Österrike Vårt

regionala fårfoder i bästa ekologiska kvalitet är optimalt lämpat för en hälsosam utfodring av mjölkfår och lamm. Vårt fårfoder består av den bästa österrikiska spannmålen och är garanterat GMO-fritt och bidrar på ett viktigt sätt till fårens vitalitet och prestanda.

Oavsett om det handlar om fårfoder för mjölkfår, för uppfödning av lamm eller för en sund uppfödning av får - fårutfodring på ekologiska gårdar ställer särskilt höga krav på fårfoderets kvalitet och sammansättning. Vårt förstklassiga märke för ekologiskt fårfoder Göweil garanterar äkta naturlighet och uppfyller, tack vare sina värdefulla foderkomponenter, de höga krav som ställs på ekologiska fårfarmar. Genom att endast förädla råvaror av hög kvalitet från Österrike hålls transportavstånden korta och det regionala jordbruket stärks.

Har du några frågor om fodretWAHL eller behöver du regelbundet större mängder fårfoder? Skriv till oss via vårt kontaktformulär eller kontakta oss via telefon, chatt eller Whatsapp - vi hjälper dig gärna eller ger dig ett individuellt erbjudande.
 

Du är inte en stamkund ännu?

Prova vårt fårfoder och låt oss övertyga dig om de utmärkta resultaten.

Ekologiskt fårfoder i korthet:

 • Som komplement till bra grovfoder (hö, gräs, halm).
 • Certifierad för ekologiska gårdar
 • Garanterat GMO-fri
 • Stärker det regionala jordbruket
 • Noggrann rengöring flera gånger
 • Miljövänlig förpackning i rivfast säck

Ekologiskt fårfoder för ekologiska gårdar - kvalitetsfoder på Agrarzone

Fårfoder på ekologiska gårdar ställer olika krav beroende på användningsområde. För att uppfylla dessa krav erbjuder vi dig på Agrarzone artanpassat och balanserat ekologiskt fårfoder till ett förmånligt pris. Med vårt fårfoder växer djuren hälsosamt och producerar den bästa mjölk- och köttkvaliteten för lönsamma affärer, naturligtvis utan genetiskt modifierade tillsatser.

Vårt artanpassade och balanserade ekologiska fårfoder har utvecklats av experter och har använts framgångsrikt i många år av jordbrukare, fåruppfödare och privata fåruppfödare. Våra foderblandningar innehåller många viktiga näringsämnen och är perfekt anpassade till fårens behov.

På den här sidan hittar du det optimala fodret för får och lamm samt värdefull information och tips för följande utfodringsområden

 • Utfodring av mjölkfår
 • Utfodring av lamm vid gödning

Ekologiskt fårfoder för mjölkfår och dräktiga tackor - Hög mjölkavkastning och bästa mjölkkvalitet

Vårt Göweil ekologiska fårfoder i bästa österrikiska kvalitet ökar naturligt fårens mjölkavkastning och mjölkkvalitet. Det ekologiska fårfodret säkerställer inte bara ett optimalt näringsinnehåll i fårmjölken, utan stöder också i hög grad hälsan hos de hårt arbetande mjölkfåren.

Det högkvalitativa ekologiska fårfodret förser dräktiga tackor med många viktiga ingredienser som tackan behöver för dräktigheten och för att föda lammen. Vårt ekologiska foder är berikat med många näringsämnen, vitaminer, proteiner och mineraler och säkerställer därmed en hälsosam uppfödning av lamm.

Tack vare den pelleterade formen på fårfodret är fåren mätta längre och mindre foder blir kvar på marken.

Hälsosam uppfödning av lamm och gödning av lamm med naturligt ekologiskt lammfoder

För friska lamm med höga dagliga vinster och bästa köttkvalitet är det särskilt viktigt med ett högkvalitativt lammfoder. Under de första levnadsveckorna fram till slakt rekommenderar vi vårt Göweil ekologiska fårfoder för uppfödning av lamm. Det välsmakande och artanpassade lammfodret tillverkas av bästa regionala spannmål och ger de unga lammen många viktiga näringsämnen. Tack vare det höga energiinnehållet i lammfodret ökar de unga kalvarna snabbt i vikt. Med vårt högkvalitativa foder för l ammgödning kan man uppnå kortare gödning av lamm, utmärkt köttkvalitet och vinst för företaget. Tack vare den grova pelletsen kan de unga lammen ta upp det balanserade och välsmakande lammfodret särskilt bra.

Information om producenten - Göweil BIO Mühle

Göweil producerar högkvalitativt fårfoder och är känt för sitt högkvalitativa premiumfoder.

Fårfodret från premiummärket Göweil produceras enligt de senaste rönen och strikta riktlinjer. Det ekologiska fodret produceras i Oberösterreich i vår egen kvarn enligt standarden "Bio Austria Futter" (riktlinjer från Österrikes ekologiska förening). Med Göweil djurfoder kan du och dina djur alltid vara säkra på att du inte lämnar utfodringen åt slumpen.

 • Högkvalitativt foder enligt de senaste rönen och strikta riktlinjer.
 • Decennier av erfarenhet sedan 1952
 • Ekologiskt premiumfoder som är certifierat enligt standarden "Bio Austria Futter".

Tips för framgångsrik utfodring av mjölkfår:

Tips 1: Energi- och prestationsinriktad utfodring av får

Mjölkfåren äter betydligt mindre under den sista månaden av dräktigheten på grund av fostrens ökade behov av utrymme. Tillräcklig tillgång till foder med hög energitäthet för får är mycket viktigt för en optimal utveckling av lammen. Ge moderdjuret särskilt näringsrikt kraftfoder under denna period och öka tillsatsen av kraftfoder från ca 0,3 kg till 0,5 kg. Med ett mineralfodertillskott med ett bra nära Ca:P-förhållande (1:1) minskar du dessutom ämnesomsättningsproblem och förebygger "mjölkfeber".

Tips 2: Öka fertiliteten med "spolningseffekten".

Fertiliteten hos en mjölkko kan ökas genom en långsam ökning av fårfodret (spolningsutfodring).

Det är

bäst att öka fårfodret från 0,3 kg till 0,5 kg fyra veckor före parning till fyra veckor efter.

Tips 3: Fårfoder med många mineraler för friska juver och klor

Mjölkfår behöver särskilt energirikt fårfoder

under de första veckorna av dräktigheten. Utfodra mjölkfåren med särskilt mineral- och näringsrikt kraftfoder för får under denna tid för att ge mjölkfåren tillräckligt med E-vitamin och selen inför lamningen. Underförsörjningen av mineraler och spårämnen kommer annars att ha en negativ effekt på placentans tillväxt och minska lammets överlevnad.

Tips för en lyckad utfodring av lamm som gödslas:

Tips 1: Näringsrikt lammfoder med många mineraler för styrka och vitalitet.

Förutom gödningstiden och köttkvaliteten påverkar dieten för gödning av lamm även lammets hälsa. E-vitamin och selen är särskilt viktiga för friska lamm - se därför till att du har tillräckligt med vitaminer och mineraler. Du kan också se till att de får tillräckligt med mineraler genom att ge dem särskilda slickar i stallet och på betet.

Tips 2: Ingen stress vid avvänjning av sugmjölk

Att avvänja lammen från modersmjölken orsakar ökad stress hos de unga lammen.

För att undvika att utsätta lammet för onödig stress får du inte göra några förändringar i flocken eller fårhuset under den här tiden.

Tips 3: Renlighet och temperatur i fårdrinkarna

Rengör fårvattnet regelbundet och kontrollera flödet för att se till att lammen får tillräckligt med vatten. Var också uppmärksam på hygienen hos tråden och kärnan. Vattentemperaturen får varken vara för hög eller för låg. Särskilt på vintern bör du vara uppmärksam på att vattentemperaturen i det uppvärmda dricksvattnet är konstant (ca 37-38 grader).

Tips 4: Undvik urinstenar hos bagglamm.

Om Ca:P-förhållandet (kalium-fosfor-förhållandet) är för högt och det samtidigt råder brist på salt eller vatten kan urinstenar bildas hos bagglamm. Ge lammen lammfoder av hög kvalitet och tillräckligt med vatten att dricka för att förhindra att urinstenar bildas.

Praktiska produkter för ekologisk fåruppfödning

Dina fördelar i Agrarzone butiken

Gratis retur: Detta gäller alla paketförsändelser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om den köpta produkten trots allt inte är rätt för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.