Fågelholk och fågelmatare för utfodring av vilda fåglar Köp online

Fågelholk - en klassiker för älskare av vilda fåglar och naturälskare. I takt med att de naturliga livsmiljöerna minskar och klimatet förändras har också de vilda fåglarnas födotillgång förändrats avsevärt. Med en fågelholk för vilda fåglar kan du skapa ytterligare mat för fåglarna och stödja många fågelarter. Fågelholkarna är färgglada eller enfärgade, tillverkade av trä, plast eller rostfritt stål och finns att hänga upp eller som fågelholkar med stativ. I vår webbutik kan du jämföra fågelholk och köpa rätt vara.

Fågelholk med stativ eller för upphängning

Ge dina trädgårdsfåglar den välsmakande vilda fågelmaten i en av våra moderna fågelholkar. Oavsett om det är en fågelmatare med stativ, ett fågelholk att hänga upp eller ett extra stort XXL-fågelholk för många vilda fåglar. Bläddra igenom vår kategori med fågelholk och hitta din nya matningsstation för dina fjäderfävänner.

Fågelholk i trä för trädgård, terrass och balkong

Våra högkvalitativa fågelholkar av naturligt trä passar för alla ändamål och platser. Du bör välja rätt plats för ditt fågelholk med noggrannhet, så att fågelholken också är välbesökt. Den vilda fågelholken ska placeras på en lugn, torr och säker plats. En skyddande buske eller ett träd är en idealisk plats för en fågelholk . Mellan de skyddande buskarna och grenarna är fåglarna skyddade från rovfåglar och katter. Katter gillar att ta sikte på småfåglar, och därför bör du se till att fågelholken inte är inom katters hoppavstånd. Det bör finnas ett avstånd på minst 2 meter mellan glasrutorna och fågelholken, eftersom de kan flyga mot glaset och skada sig allvarligt. Häckningslådor, där fågelungar föds upp under våren och sommaren, bör helst inte placeras där du tillbringar mycket tid: Människans närhet och buller stressar snabbt fåglarna.

Fågelholken skyddar inte bara fåglarna utan även fågelfodret från fukt och värme, och beroende på modell kan det enkelt fyllas med lämplig fågelmat för vilda fåglar genom ett avtagbart eller gångjärnslöst lock. Med hjälp av de sittpinnar som monteras på fågelholken tar trädgårdsfåglarna emot fågelmat i en naturlig position och finner en bekväm viloplats. Presentera fågelmaten för dina fjäderfävänner på rätt sätt: mesar och grönfinkar gillar att flyga till en fågelholk, medan rönnar, bramlingar och trastar föredrar att leta efter mat på marken. Därför kan du välja mellan fågelholkar i olika storlekar, utföranden och ytbehandlingar. Om fågelholken är monterat på en katsäker höjd eller om fågelstativet är försett med ett halsband, om rätt mat väljs och om fågelholken fylls, kan katter och andra vilda djur inte ta sig in i fågelholken och dina fåglar kan förgylla din dag med sin sång.

Spridda fodermedel till foderplatsen som går riktigt bra

När fågelholken är uppställt vill man fylla det med mat för vilda fåglar för att locka till sig så många fjäderfävänner som möjligt. Spridningsfoder är vår passion och därför hittar du allt som fågelhjärtat önskar. Vinterspridningsfoder, sommarspridningsfoder eller blandningar året runt ingår lika mycket i vårt sortiment som tättingar och fettfoder med hög energitäthet. När du matar vilda fåglar måste du ta hänsyn till djurens olika behov. Kornätare som finkar, sparvar och amsar behöver specialfoder med solrosfrön. Fet mat och mesbullar äts gärna av mjuka matare som rönnar, mesar, koltrastar eller vråkar. Hos oss hittar du ett brett utbud av fågelmat att sprida ut eller hänga upp.

I vårt sortiment av fågelholk finns det rätt för varje smak, oavsett om du föredrar en fågelholk i trä eller en designmatare i metall. Du kan också stödja dina fjäderfävänner genom att ge dem en bohålslåda för att hjälpa dem att föda upp eller ge dem skydd. I vår webbshop har vi ett brett utbud av häckningshjälpmedel, så du hittar säkert det du söker. Beställ rätt fågelholk eller en matare och lämplig mat för vilda fåglar från Agrarzone. Du kan få det bekvämt levererat hem till dig.