Köp Fjäderfä- och kycklingdrickare för höns, vaktlar, ankor & Co. på Agrarzone

Oavsett om du håller höns, vaktlar, gäss, ankor eller andra fjäderfän: En fjäderdryckare är en praktisk investering både för privat hönshållning och för kommersiell fjäderfäuppfödning. I vårt omfattande sortiment hittar du garanterat rätt tränare för dina fjäderfän.

Det är svårt att hålla reda på det stora utbudet av fjäderfadryckare som finns i fackhandeln. Kycklingdryckarna finns inte bara i olika storlekar, utan skiljer sig också åt när det gäller material, fyllning och användning. På den här sidan ger vi dig en praktisk översikt som gör det enkelt för dig att välja rätt drickare för fjäderfä.

Har du några fler frågor om våra drickare för fjäderfä eller om fjäderfäuppfödning och kycklinguppfödning? Du är välkommen att skriva till oss via vårt kontaktformulär eller kontakta oss via e-post, telefon, chatt eller Whatsapp.

Det här är vad du måste tänka på när du köper en fjäderfadrinkare:

På Agrarzone har vi i princip två olika modeller av drickmaskiner för fjäderfä:

 • Automatiska drickare för fjäderfä som ansluts till ett befintligt vattenrör.
 • Drickare för fjäderfä med integrerad vattentank

Är du osäker på hur stor din fjäderfädrink behöver vara? Storleken på din hönsdryckare beror på två grundläggande faktorer:

1. Antal fjäderfä

Ju fler fjäderfä som hålls, desto mer vatten måste djuren ha tillgång till, och desto större kapacitet bör drickaren för fjäderfä ha. Varje kyckling bör ha t.ex. 300 ml färskt vatten tillgängligt per dag, för ankor och gäss är det till och med 1,25 liter per dag. Så det är upp till dig om du köper en fjäderfadrinkare med större kapacitet, en automatisk fjäderfädrinkare eller två mindre drickare - huvudsaken är att dina fjäderfävänner får optimal försörjning.

2. Frekvens av vattenpåfyllning.

Om du har ett stort antal fjäderfä eller gillar att resa är en automatisk kycklingdrinkare den optimala lösningen för dig. Med en automatisk drickare för fjäderfä behöver du inte kontrollera vattennivån hela tiden, eftersom drickaren fylls på automatiskt.

Däremot måste drickapparater för fjäderfä med integrerad vattenbehållare (även inverterade drickapparater) fyllas på med vatten regelbundet, men har den avgörande fördelen att du kan hänga upp drickapparaten var som helst tack vare det praktiska bärhandtaget. Det praktiska upphängningsalternativet garanterar en ren och hygienisk vattenförsörjning för dina fjäderdjur.

Andra punkter är viktiga när du köper en fjäderfadrinkare:

1. Artspecifika behov:

Fjäderfädrinken ska uppfylla fjäderfäets djurvänliga behov. Små kycklingar behöver en kycklingdryckare med lägre höjd där de utan problem kan nå färskvatten.

För duvor, som naturligt nog gillar att bada, har vi på Agrarzone ergonomiska duvdrickare i vårt sortiment som är speciellt anpassade för duvor. Duvorna kan nå vattnet genom flera öppningar för huvudet. Detta förhindrar att djuren badar i vattnet och håller duvdryckaren hygienisk och ren. Duvtrummor är tillverkade av plast och är därför lätta att rengöra.

Vattenfåglar som ankor och gäss har ett särskilt stort vattenbehov på mellan 500 ml och 1,25 liter per dag. För att kunna garantera en djurvänlig vattenförsörjning bör du därför använda en fjäderfadränare med hög kapacitet eller en automatisk fjäderfadränare.

2. Tillämpningsområde:

Många av våra drickställen för fjäderfä är också lämpliga att hänga upp och är därför idealiska för höns och vaktlar som hålls på golvet. Genom att hänga upp dricksvattnet är det mindre förorenat av strö som ligger runt omkring och dricksvattnet förblir rent.

För att garantera vattenförsörjningen på vintern har vi på Agrarzone dricksvattenvärmare som passar alla vanliga dricksvatten för fjäderfä i plast. Även vid vintertemperaturer håller dricksvattenvärmaren dricksvattenbehållaren för fjäderfä frostfri. Du kan köpa fjäderfädrinken med värmeplatta av oss som en praktisk uppsättning och är därmed perfekt utrustad för sommar och vinter.

3. Lätt att fylla på:

Ett påfyllningsalternativ ovanifrån är mycket användbart, särskilt för drickskålar med stor kapacitet. Om du har tillgång till vatten i närheten kan du helt enkelt fylla på drickaren med en vattenslang och slippa släpa in den i hönshuset.

4. Lätt att rengöra:

En okomplicerad och enkel rengöring av drickaren för fjäderfä håller drickaren fri från bakterier och bakterier och säkerställer friska och produktiva fjäderfä.

5. Praktiskt bärhandtag:

Det ska vara lätt att transportera en drickare till hönshuset även när den är full.

Vilka är fördelarna med en automatisk drickmaskin för fjäderfä?

De automatiska hönsdrickarna ansluts direkt till vattenledningen och fyller på vatten vid behov. Särskilt om du har ett stort antal höns eller andra fjäderfän är en automatisk kycklingdryckare den optimala lösningen.

Den största fördelen jämfört med konventionella kycklingdrickare är att du inte behöver kontrollera hela tiden om kycklingarna fortfarande har tillräckligt med vatten. Även om du gillar att åka på semester är det en bra idé att köpa en automatisk drickare för fjäderfä.

Funktionalitet:

Om flottören indikerar att vattennivån är för låg fylls drickbassängen automatiskt på. Flottören förhindrar också att drickaren för fjäderfä svämmar över.

Finns det fler som drickare för fjäderfä?

Inverterade drickare

Den omvända drickaren har varit mycket populär bland kycklinguppfödare och privata kycklinghållare i flera år. Den består av en vattenbehållare som fylls med vatten och en skål för dricksvattnet, och rengöringen är okomplicerad och enkel. Inverterade drickställen finns i olika storlekar och är idealiska för privat hönshållning och för stora hönsflockar.

Tack vare det praktiska bärhandtaget kan den här modellen enkelt hängas upp och säkerställer på så sätt en ren dricksvattenförsörjning för ditt fjäderfä och därmed en hälsosam och vital fjäderfäbesättning. För att förhindra att vattnet fryser på vintern kan våra inverterade drickare värmas upp med en lämplig dricksvärmare.

Hur det fungerar:

Först fylls behållaren med vatten och drickskålen sätts över och låses på plats. Sedan vänds behållaren helt enkelt upp och ner så att skålen står stadigt på det stabila golvet. Det färska vattnet rinner sedan bara i små mängder in i dricksvattenskålen och fylls automatiskt på utan att det svämmar över när fjäderfäna dricker.

Flaskdrickare för höns

Dricksflaskor för kycklingar är endast lämpliga för en mycket liten kycklingflock, eftersom vattenkapaciteten vanligtvis är högst 1,5 liter. Flaskdrickare, som har en flaska ovanför drickskålen från vilken vattnet rinner, är ett billigt och enkelt sätt att förse dina fjäderfän med vatten.

Fjäderfädrinkare på vintern - Färskvatten under den kalla årstiden

Även under kalla vinterdagar bör det finnas färskt vatten tillgängligt för dina fjäderfän. Det är inte ovanligt att vattnet i drickaren fryser och att fåglarna inte längre kan ta del av det.

För att vattnet inte ska frysa till och med under de kalla vintermånaderna är dricksvattenvärmare ett effektivt sätt att lösa problemet. Dricksvärmaren är lämplig för alla vanliga drickskålar av plast och placeras under drickskålen och ansluts till en strömförsörjning.

Värmaren värmer vattnet underifrån och ser till att vattnet inte fryser och att djuren får tillräckligt med vatten även på vintern.

Praktiska produkter för fjäderfähållning och kycklinguppfödning:

 • Hönsfoder
 • Hägnet för fjäderfä
 • Kycklingflik
 • Uppfödning av kycklingar
 • Fjäderfödedrickare
 • Hönshus
 • Fodertråg för fjäderfä
 • Transportlåda för fjäderfä
 • Kvarn för spannmål
 • Plockningsmaskin
 • Tillbehör för fjäderfä

Dina förmåner i Agrarzone-butiken:

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med eftersändning ska dock bäras av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars öppet köp: Om den köpta produkten trots allt inte är den rätta för dig kan du returnera varan till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi kommer då att återbetala hela köpesumman.