Sporrar, sporrar med remmar och sporskydd

Spurs används uteslutande för att förfina lårhjälpmedel i många discipliner och finns i vanliga, klassiska, platta och runda modeller. Spurs från BUSSE och Covalliero är tillverkade av högkvalitativt rostfritt stål och har en lång och glänsande livslängd.

  • Mandrel Spurs: för en högre utbildningsskala
  • Hjulspår: för löpande, något okänsliga hästar
  • Knappsporrar: lämplig för känsliga hästar
  • Spår medsvanhals: för mycket långa ryttarben.

Vid användning spänns sporrarna fast ca 4-5 cm horisontellt ovanför hälen med en sporremsa för att säkerställa en målinriktad användning. I den här kategorin hittar du sporrar och sporreband av högsta kvalitet och matchande sporreskydd samt uppsättningar för engelsk ridning. Spårremmarna av nylon och läder finns med glittrande stenar, dekorerade eller helt klassiska, beroende på vad du föredrar.

Vilka sporrar är lämpliga för nybörjare?

Förutsättningen för att använda den "första" sporren bör vara en balanserad sits och stabila ben, annars kan det leda till skador på hästen. Detta är mindre vanligt när det gäller nybörjare. Nybörjare bör därför rida utan sporrar om det är möjligt. Var uppmärksam på din hästs behov och använd alltid sporrar med försiktighet. Sporer bör endast användas av ryttare som redan har en tillräckligt balanserad sits för att kunna använda sporer på ett målinriktat sätt. Detta skulle vara en mild uppmuntran och en ytterligare förstärkning av lårhjälpmedlen.

Hur fäster jag hästsporrar på rätt sätt?

Sporrar fästs i allmänhet på baksidan av stövlarna med en matchande sporremsa . Det finns dock även andra möjligheter till fastsättning. Det vanligaste sättet att använda sporrar är att spänna fast dem i ridstöveln med ett läder- eller nylonband framför hälen och runt vristen. Spännspännen har den stora fördelen att de snabbt och enkelt kan användas med nästan alla stövlar och ridskor. Bara strax innan han klev in i Stigbygel De ska tas på och av direkt efter ridning för att minska risken för skador på häst och ryttare.

Reitstiefel mit Sporen und Sporenriemen

Vilka sporrar är lämpliga för mig?

På grund av de olika disciplinerna inom ridsporten, dressyr, hoppning, western- eller fritidsridning, är inte alla sporrar likadana. Västliga ryttare använder i allmänhet hjulsporre. Dessa särskilda Västra sporrar har en lång sponthals och ett roterande hjul i änden. Hjulsporre finns också i en mindre version i dressyrridning. I denna disciplin används dock ofta modeller med raka sporrar som är fasade eller avrundade i slutet. Hoppare kan använda samma modeller, men det är mindre vanligt. För fritidscyklister är frågan ointressant. Om du vill börja rida med sporrar bör du dock först välja de mildaste varianterna: Sporrar medrundade spikändar.

När är sporrar olämpliga för mig?

Användningen av sporrar - liksom många andra hjälpmedel, t.ex. ridspön - kan missbrukas. Spåren ska inte tjäna till att äntligen kunna driva hästen snabbare, utan är avsedda för de finaste hjälpmedlen. Genom att använda sporrar spänner hästen sin mage, lutar sitt bäcken och samlingen kan läras bättre.

Sporer bör därför endast bäras av ryttare som redan har en välbalanserad sits för att kunna använda sporen på ett målinriktat sätt. Ryttaren måste också veta hur, när och för vilka sporrar som ska användas. Om detta ännu inte har klargjorts och förståtts, avråder vi starkt från att använda sporrar. Felaktig hantering kan orsaka smärta eller till och med skada hästen.

Dina fördelar på Agrarzone-Shop

Gratis retur: Detta gäller alla paketleveranser som returneras inom 30 dagar. Du kan också returnera fraktvaror inom 30 dagar. Kostnaderna för returen med expediering ska dock betalas av kunden.

Ingen risk tack vare 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti: Om ditt köpta elstängsel inte är rätt för dig trots allt kan du returnera enheten till oss inom 30 dagar efter leverans utan att ange någon anledning. Vi återbetalar då hela inköpspriset.

Snabb leverans: För leverans till Österrike och Tyskland får du din beställning inom 1-3 arbetsdagar.